שתף קטע נבחר

 
צילום: טל שחר, רויטרס

בעלי אולמות אירועים בשביתת רעב: "עד שיהיה מתווה"

מול משרד רה"מ בירושלים הוקם מאהל מחאה, וכ-20 מנציגי התאחדות בעלי האולמות וגני האירועים פתחו בשביתת רעב בדרישה לסיוע ממשלתי וגיבוש מתווה לחזרתם לעבודה. "אני לא זז מפה עד שיש פתרון. אם הקורונה לא תהרוג אותי, הרעב יהרוג אותי", הצהיר אחד מהם

 

ענף האירועים בשביתת רעב: "לא חוזרים עד שיש מתווה"    (צילום: גיל יוחנן)

ענף האירועים בשביתת רעב: "לא חוזרים עד שיש מתווה"    (צילום: גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כ-20 מנציגי התאחדות בעלי האולמות וגני האירועים פתחו הבוקר (שני) בשביתת רעב מול משרד ראש הממשלה בירושלים, בדרישה להציל את ענף האירועים שנפגע קשה בעקבות משבר הקורונה. למרות מזג האוויר הקיצוני הקימו המפגינים מאהל מחאה מול משרד רה"מ והחלו ב-6:00 בשביתת רעב.

 

לדברי המוחים, שמבקשים סיוע ממשלתי, הענף עומד כעת בצומת קריטי בנוגע לעונת הקיץ הקרבה. האולמות וגני האירועים עומדים כעת על 100 אחוז סגירה, אך לדברי המוחים קיבלו על כך 0 אחוז פיצוי. לדבריהם, גורלן של כ-100 אלף משפחות נתון בידי הממשלה והן ונותרו ללא כל סיוע מהמדינה.

שביתת רעב ומחאה של התאחדות האולמות וגני האירועים מול משרד ראש הממשלה (צילום: גיל יוחנן)
"זאת מלחמה". בעלי אולמות אירועים מוחים מול משרד רה"מ(צילום: גיל יוחנן)

אורי פוטשניק, בעל אולם האירועים "קסאנאדו" בפתח תקווה, אומר כי "יש 25 אלף זוגות שיושבים בבית ומחכים לחלק הזמנות לאירועים שלהם. זה ענף שמעסיק 100 אלף נותני שירות ועובדים, וכולם יושבים בבית מחכים לבשורה. אנחנו הגענו לכאן היום בניסיון אחרון לקדם את כל הנושא של האירועים, כי אחרת הענף יקרוס".

 

לדברי פוטשניק, "המדינה חייבת לגבש מתווה ברור לחזרה לעבודה. אנחנו לא צריכים מתווה כזה היום, היינו צריכים אותו כבר אתמול. כי חתונה זה לא משהו שמארגנים מהיום למחר, חתונה זה משהו שמתכננים. אנחנו לא חוזרים מירושלים עד שיש מתווה לחזרה ברורה לעבודה וסיוע לענף.

 

"אני עזבתי שתי בנות בוכות בבית שחשבו שאבא שלהן יוצא למלחמה", הוא מוסיף. "וזאת מלחמה. כבר שלושה חודשים שאני יושב בבית ומטפס על הקירות. אנחנו רוצים לחזור לעשות מה שאנחנו יודעים לעשות הכי טוב, לשמח את הציבור. המדינה הזו הורידה עלינו את השאלטר והפקירה אותנו.  אני לא זז מפה עד שיש פתרון, אם הקורונה לא תהרוג אותי - אז הרעב יהרוג אותי".

 

נועם לוי, הבעלים של בית האירועים "קמילו" בתל אביב ויו"ר משותף של להתאחדות האולמות, מוסיף: "בעלי עסקים פונים אלינו מידי יום ומציפים אותנו בטלפונים, אבל לנו אין תשובות. ראש הממשלה מעדכן שפותחים ב-14 ביוני, אבל לא קיבלנו שום מתווה לפתיחה, אף אחד לא דיבר איתנו".

 

לדבריו, "מאה אלף איש שעובדים בתעשייה לא יחזרו לעבודה. אנחנו חייבים סיוע כספי כדי להתניע את העסקים שלנו. אנחנו רוצים שיחלקו הזמנות".

 

ירון דותן, הבעלים של מתחם "58" בצומת ירקונים, מספר כי בעלי האולמות "כבר לא מסוגלים להתמודד עם הזוגות שמתקשרים אלינו כל יום ובוכים, כלות שבוכות, הורים שבוכים. אנחנו פה כדי לפתוח את העונה. אם אנחנו רוצים להתחיל לעבוד בעוד חודש, אנחנו חייבים להתחיל לעבוד מחר בבוקר.

 

"צריך להכין את המתחמים", הוא מסביר. "אנשים חייבים לחלק הזמנות, זה לא ענף שיכול לעבוד מהיום למחר בבוקר. לכל אירוע צריך התראה של לפחות חודש מראש".

 

לדבריו, "אנחנו דורשים לקבל מתווה וגם לדעת את תאריך הפתיחה. נכון לעכשיו אין תאריך. וזה בלי לדבר אפילו על כל הנזקים שנגרמו לנו. אי אפשר לדבר כרגע על פתיחת המתחם מהרגע להרגע, אנחנו חייבים לקבל פיצוי. יום בהיר אחד הגיעו וסגרו לנו את המקום. ראש הממשלה, אני קורא לך, אתה סגרת את המקום - אז תשלם את החשבון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
שביתת הרעב של בעלי אולמות האירועים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים