אשכנזי: "תוכנית השלום של טראמפ - ההזדמנות הגדולה ביותר"
שר החוץ הטרי אמר בטקס הכניסה למשרד כי ישראל צריכה לקדם את התוכנית האמריקנית, והדגיש כי הדבר יקודם תוך דיאלוג עם המדינות השכנות ושמירה על הסכמי השלום הקיימים. "חובתה של הממשלה לעשות הכל כדי להרחיק מלחמה ולקרב כל סיכוי לשלום"
שר החוץ הנכנס גבי אשכנזי אמר הבוקר (שני) בטקס הכניסה לתפקיד כי תוכנית השלום של ארצות הברית היא ההזדמנות הגדולה ביותר עבור ישראל בתקופה הקרובה. "חובתה של ממשלה השולחת את בניה ובנותיה למשימות מעבר לגבול - לוודא שהיא עושה הכל על-מנת להרחיק מלחמה ולקרב כל סיכוי לשלום", אמר אשכנזי.
"יש מי שאוחזים עדיין על משמורת ההדק בצה"ל, ובזרועות המודיעין, וישנם אחרים ואנו מובילים בתוכם, שתפקידם לעשות הכל כדי שלא יופעלו כלי המשחית והמלחמה. אנשי משרד החוץ הם לוחמים בלי מדים", אמר אשכנזי. "עשרות שנות פיקוד לימדו אותי, שהמפקד לעולם אינו צועד לבד. לניסיונכם הייחודי ולידע המקצועי שצברתם יש תפקיד מכריע בהצעדת יחסי החוץ של מדינת ישראל קדימה".
השר החדש, שיתפוס את מקומו של השר ישראל כץ, ציין כי החליף את מדיו הצבאיים לחליפה, אך השליחות לשרת את אזרחי ישראל נותרה בעינה. "אני מתייצב לתפקיד הזה ברגשי כבוד, אחריות ושליחות באחת התקופות המורכבות בזירה הלאומית, האזורית והבינלאומית", אמר.
אשכנזי הדגיש כי ישראל צריכה לחדש ולהעצים את השיח והפעילות עם מדינות אחרות בעולם, ואמר: "טראמפ מציב בפנינו הזדמנות היסטורית לעצב את עתידה וגבולותיה של ישראל. התוכנית תקודם באחריות תוך תיאום עם ארצות הברית ובדיאלוג עם שכנינו, שמירה על הסכמי השלום והאינטרסים האסטרטגיים של מדינת ישראל".
"ארצות הברית היא בת הברית הקרובה ביותר והחברה החשובה ביותר של מדינת ישראל", הוסיף השר. "המערכה המדינית לעצירת האיום האיראני הייתה ועודנה המשימה העיקרית שלנו. עלינו להמשיך לפעול בכל הכלים העומדים לרשותנו במישור הדיפלומטי כמובן לצד הפעילות במישור הביטחוני".
אשכנזי ציין כי הוא רואה חשיבות רבה בחיזוק הקשרים האסטרטגיים עם ירדן ומצרים, אותן כינה "בעלות ברית חשובות להתמודדות עם אתגרי האזור". השר היוצא ישראל כץ בירך את אשכנזי ואמר: "בחרת בחירה נכונה לקחת את תפקיד שר החוץ, אחד התפקידים הבכירים ביותר בממשלה הן בקשריה של ישראל מול העולם והן ביכולת להשפיע לניווט דרכה של מדינת ישראל".
עוד התייחס למשבר הקורונה ואמר כי מדובר בהזדמנות לשירות החוץ: "המשרד ואנשיו עמדו בחזית המאבק במגפה. אנשי שירות החוץ השאירו את הנציגויות פתוחות ולא חדלו מעבודתם למען אזרחי ישראל גם במקומות הקשים ביותר באסיה, באירופה, ובצפון אמריקה, וגם כאשר היו חשופים ואף נדבקו בנגיף. הקשרים הדיפלומטים שנבנו לאורך שנים, סייעו להחזרת אלפי ישראלים מרחבי תבל לביתם, תרמו רבות למאמצי רכש הציוד רפואי והתרופות והביאו מידע רב ערך בנוגע לפעילות מדינות העולם, ואסטרטגיות היציאה. גם בתקופה זו אנשי משרד החוץ לא זנחו את העיסוק בנושאי הליבה וחתרו לקדם את מעמדה של ישראל".