ב-40 מעלות: תלמידות הגיעו במכנסיים קצרים והושארו מחוץ לכיתה
אחרי חודשיים בבית: ל-ynet נודע שתלמידות מחטיבת ביניים ממלכתית ברעננה לא הוכנסו לכיתות כי לא באו עם מכנסיים ארוכים. "למה לבנים מותר מכנסיים קצרים ולהן לא, ועוד בשרב כזה? זו כפייה", זעמו הורים. יו"ר נעמת: "התעללות של ממש על רקע מגדרי"
40 מעלות בחוץ? לכיתה בנות יכולות להיכנס רק עם מכנסיים ארוכים. היום (ב'), אחרי יותר מחודשיים בבית עקב מגפת הקורונה, חזרו סוף-סוף לבית הספר תלמידי חטיבת הביניים "אלון" ברעננה. אבל ל-ynet נודע כי חלק מהתלמידות לא הורשו להיכנס לכיתות. הסיבה: המכנסיים שאיתם הגיעו לבית הספר הממלכתי בשרב הכבד היו קצרים מדי לפי ההנהלה.
"יש תלמידות שהגיעו עם מכנסיים קצרים, לא משהו שאינו הולם או חשוף מדי, בדיוק כמו שגם בנים הגיעו עם מכנסיים קצרים", אמר ערן אורבך, אב לתלמידה. "לבנים נתנו להיכנס לכיתות ולבנות לא. אמרו להן להתכנס במזכירות ולא אפשרו להן להיכנס לכיתות".
בעקבות החלטת הנהלת בית הספר שלא להכניס את התלמידות לכיתות פרצה סערה בקבוצת הוואטסאפ של בית הספר. "כולם נגד הכפייה הזאת ונגד אי השוויון", אמר אורבך. "למה בנים עם מכנסים קצריים נכנסים לכיתות ובנות לא? למה אחרי חודשיים בבית, כשסוף-סוף חוזרים ללימודים, מערימים קשיים על הבנות? היום חם מאוד אז למה רק הבנות צריכות ללבוש ארוך? אני כהורה וגם הורים אחרים לא מסכימים שהבנות ילבשו מכנסיים קצרים מאוד וחשופים, ורואים בצילומים שהמכנסיים שהבנות לובשות הם הולמים".
ההורים אמרו כי חלק מהתלמידות לא הורשו כלל להיכנס לבית הספר, ואחרות נשארו מחוץ לשער במחאה על אי השוויון. בקבוצת הוואטסאפ טענו הורים שמדובר באפליה מגדרית ואף בכפייה דתית. בעקבות הפרסום ב-ynet, הודיעה ח"כ תמר זנדברג (מרצ) כי תגיש הצעה לדיון מהיר בכנסת בנושא.
מעיריית רעננה נמסר בתגובה: "בחטיבות הביניים בעיר יש תקנון התנהגות הכולל גם את קוד הלבוש. כל התלמידים מכירים את התקנון ונדרשים להגיע לחטיבות בלבוש תואם להנחיות".
ב"פורום החילוני" הגיבו: "נדהמנו כאשר נחשפנו להתנהגות המשפילה של הצוות החינוכי בחטיבת אלון ברעננה כלפי נערות שחזרו ללימודים אחרי חודשיים של השבתה. יש הבדל גדול בין תקנון לבוש לבין קוד צניעות. התנהגות הצוות נוגדת את הנחיית משרד החינוך לאכיפה שוויונית של קוד לבוש שניתנה בשנה שעברה, הנחיה שהגיעה לאחר קמפיין משותף של הפורום החילוני, שדולת הנשים וקבוצה גדולה של ראשי ערים. אנחנו מחזקים את הנערות ואת הוריהן וקוראים להנהלה להתנצל מיידית על התנהגותה הפוגענית".
משדולת הנשים בישראל נמסר: "היחס של בתי הספר לרגליים של ילדות ונערות משדר מסר בעייתי ומסוכן. ילדות ונערות אינן אובייקט מיני, ואין להתייחס אליהן ככזה. האכיפה בבתי הספר חייבת להיות שוויונית, בתקנון בית הספר ובפועל. בכל קיץ אנחנו מקבלות תלונות של הורים וילדות על אכיפה לא שוויונית וענישה שאינה תואמת את חוזרי מנכ"ל משרד החינוך. הגיע הזמן שמשרד החינוך יעשה סדר בנושא ויאכוף את התקנות על בתי הספר".
יו"ר נעמת, חגית פאר: "מדובר בהתעללות של ממש על רקע מגדרי. אני דורשת משר החינוך הנכנס ומעיריית רעננה לערוך בדיקה מקיפה ויסודית בהמשך לשערורייה הזאת - תלמידות שלא מורשות להיכנס לכיתה כי חטאו והתלבשו באופן מותאם למזג האוויר. קו ישיר עובר בין תופעות של הדרת נשים לבין תופעות אחרות שעיקרן פגיעה בנשים ובבנות בשלל דרכים. ישראל חוזרת לשגרה לאחר הקורונה ושגרת הדרת הנשים חוזרת גם היא".
ח"כ מרב מיכאלי (העבודה): "מתי יפנימו במשרד החינוך שילדות אינן אובייקט מיני? בית הספר צריך לחנך בנות - ובנים - לשוויון, לא לצניעות אורתודוקסית. בית הספר צריך ללמד בנות שהן יכולות לעשות כל דבר, לא להסתכל להן על הרגליים ולצמצם להן אפשרויות".
מתנועת "ישראל חופשית", שהובילה את קמפיין "סרגל הצניעות", נמסר בתגובה: "מצב שבו יש סטנדרט אחד לבנים ואחר לבנות הוא מצב ברור של אפליה, כזו שמעודדת בנות צעירות להרגיש לא בנוח עם הגוף שלהן בכלל, ובבית הספר בפרט. אנחנו נהיה ברורים - הדרישה לצניעות ולהדרה של נשים מהמרחב הציבורי נכנסת בכוח לתוך בתי הספר, ואנחנו דורשים משר החינוך החדש, שנכנס לתפקידו בימים שבהם האלימות כלפי נשים מתפשטת בבתים, להיכנס לעובי הסוגיה. אחרת התלמידות יהיו אלו שישלמו את המחיר".