הפגנה בבית החולים שיבא: "המאבטחים רצחו את מוסטפא"
חמישה ימים אחרי שמוסטפא יונס מהכפר עארה דקר מאבטח בכניסה לבית החולים בתל השומר ונורה למוות, דרשו המפגינים להעמיד לדין את המעורבים. אביו: "דם של ערבים שווה רק לתרומות". ח"כ אחמד טיבי: "יש הבדל מוסרי רב בין המשפחה שתרמה את איבריו לאלה שהרגו אותו"
עשרות ערבים ויהודים הפגינו היום (ב') בכניסה לבית החולים שיבא בתל השומר, בעקבות התקרית ביום רביעי שעבר שבה נורה למוות מוסטפא יונס (27) מהכפר עארה. מחמוד, אביו של הצעיר, אמר בהפגנה: "אני מבקש שיעשו משפט הוגן וצודק למאבטחים שירו בו".
תחקיר האירוע הטרגי העלה כי בעת ביקורו בבית החולים, איים יונס תחילה על רופאה שטיפלה בו - ושלף לעברה סכין משום שהיא סירבה לרשום לו קנאביס רפואי. בהמשך תועד יונס בקניון של בית החולים מניף סכין לעבר אדם שהעיר לו כי הוא אינו עוטה מסכה על פניו.
העימות שהוביל למותו של הצעיר התרחש בעת יציאתו של יונס מבית החולים. הוא התבקש על ידי המאבטחים לרדת מהרכב המשפחתי, ולאחר שככל הנראה חש מאוים - נראה יונס שולף סכין ומתעמת עם מאבטח שהצליח לרתק אותו לרצפה. הצעיר תקף את המאבטח ודקר אותו בראשו, אך המאבטח הצליח להשתחרר ממנו. בשלב זה פתחו המאבטחים במקום בירי לעברו של יונס. הוא נפצע קשה ובבית החולים נאלץ הצוות הרפואי לקבוע את מותו.
"אני מקווה שיהיו פה שינוי באבטחה כי אלה אנשים שאין להם רחמנות", אמר האב מחמוד בהפגנה. "הם הורגים בן אדם חסר ישע עם כל המסמכים שלו. הוא ירד מהרכב בצורה טבעית ולא רדף אחרי מאבטח. אם הבן שלי היה רודף אחרי מאבטח עם סכין - הייתי מרים ידיים ואומר 'אתם צודקים'.
"אבל הם לא צודקים, הם התנפלו עליו והורידו אותו לרצפה. רואים את זה בכל הסרטונים שהוצגו לכל העולם. הבן שלי שילם על החניה, יצא למרחק של 20 מטר, ואז הם רדפו אחריו. זאת בכלל לא הייתה הסמכות שלהם, היו צריכים להזמין משטרה".
עוד אמר האב: "אנחנו רואים שהדו-קיום בא רק מצד אחד. דם של ערבי שווה רק לתרומות שלהם. תראו את הרופאים פה, כולם ערבים. אנחנו תרמנו כל כך הרבה למדינה, והמדינה תורמת לנו רק כדורים של אקדח. אני מקווה שכל אחד שיש לו מצפון נקי שיבוא לעמוד איתנו פה ולהזדהות איתנו".
"רצח ערבים חפים מפשע"
ח"כ מטאנס שחאדה (יו"ר בל"ד, הרשימה המשותפת) אמר בהפגנה: "זאת הייתה הוצאה להורג בדם קר. הוציאו לצערי ערבי חולה מהרכב שלו ללא שום סיבה או הצדקה. את זה צריך להפסיק, את התרבות הזאת שמתירה להרוג ערבי בלי לדאוג לעונש, בלי לדאוג לשום ענישה כפי שקרה מאז שנת 2000, כש-58 אזרחים נהרגו על ידי כוחות הביטחון.
"צריך להעמיד לדין את כל הרוצחים האלה כדי למנוע את הרצח הבא. חייבת להיות המשכיות עד שאכן הם יועמדו לדין. הם צריכים לשנות את התרבות של האצבע הקלה על ההדק שמובילה לרצח ערבים חפים מפשע, את התרבות של היחס המזלזל באוכלוסייה הערבית".
ח"כ אחמד טיבי (הרשימה המשותפת) הצטרף לדברי הביקורת. "מדובר בווידוא הריגה", האשים טיבי, "הסרטונים היו ברורים. אפשר היה להשתלט על מוסטפא שהוא חולה אפילפסיה שבא לקבל טיפול בלי להרוג אותו, בלי לחסל אותו, בלי לוודא הריגה.
"צוות האבטחה התנפל עליו. הייתה לו סכין והוא השתמש בסכין, אבל מי אמר שלהחזיק סכין או לפצוע אדם צריך להיגמר בגזר דין מוות ווידוא הריגה? אמא שלו אמרה שהיה אפשר לירות לו ברגל. אפשר היה להשתלט עליו בלי לירות בו. בדרך כלל הורגים ערבים לפי הנהלים. זה לא בסדר שהמשטרה לא חוקרת את המאבטחים, זה מעצים את הכאב של המשפחה ואת הזעם של הציבור".
ח"כ טיבי דרש מהנהלת בית החולים לנקוט עמדה כלפי חברת האבטחה של המוסד הרפואי, והזכיר בדבריו את החלטת משפחת הצעיר לתרום את איבריו. "הדבר שצריך לבייש את מי שהרגו את מוסטפא זה שהוא החליט מראש לתרום את איבריו, וכך עשתה המשפחה. יש הבדל מוסרי רב בין המשפחה הזאת לבין משפחת ההרג שהרגה אותו".