מוקירים את הרופאים עם המנות האהובות מהאזור
מאז החל משבר הקורונה יוצאת חברת "תן ביס" בקמפיין תרומה, שבמסגרתו נשלחות מנות מזון ממסעדות נבחרות לצוותים הרפואיים בבתי חולים ברחבי הארץ ; כל בית חולים מקבל ארוחות ממסעדות המצויות בסביבתו הגיאוגרפית וכך משפיעה התרומה לטובה גם על ענף המסעדנות לאורכה ולרוחבה של ישראל
"יכולנו לבחור בדרך הקלה ולתרום כסף לרווחת צוותי הרפואה העושים לילות כימים עבורנו, אך החלטנו להתקדם עוד צעד ולבחור בתרומה שתועיל גם למגזר המסעדנות החווה כעת את אחת משעותיו הקשות ביותר", כך אומרת נורית שקד, מנכ"לית משותפת בחברת תן ביס.
התרומה, שעליה מדברת שקד, היא תרומה נדיבה ביותר בשווי של מעל מיליון שקלים, שאותה הצליחה להשיג מחברת האם של תן ביס, קבוצת Takeaway.com (הפועלת כיום לאחר מיזוגה עם קבוצת JUST EAT ב-23 מדינות שונות ברחבי העולם). "במהלך המשבר נודע לי כי הנהלת Takeaway.comהחליטה להביע סולידריות עם הצוותים הרפואיים ברחבי העולם ולהעביר לבתי חולים במדינות שונות תרומה כספית נדיבה", היא מספרת.
"כששמעתי שהחברה יוצאת ביוזמה הזו במספר מדינות, היה לי ברור שישראל חייבת להיות שם ודחפתי לכך שגם אנו נקבל את התרומה. לשמחתי המהלך הוכתר בהצלחה ונכנסנו לרשימה המצומצמת תוך שאנו יוזמים קמפיין בו הכסף מועבר לבתי חולים המשתמשים בו לטובת הזמנת ארוחות ממסעדות מקומיות, כך שהאפקט לתרומה נהיה כפול - גם הוקרה לצוותים הרפואיים וגם חיזוק והעצמה לענף המסעדנות".
איך נוצר הקשר עם בתי החולים?
"בשלב הראשון התייעצנו עם משרדי הבריאות והכלכלה וביקשנו את סיועם באיתור בתי החולים בהן פועלות מחלקות הקורונה היותר עמוסות וביקשנו לייעד את התרומות אליהם. עם הזמן לשמחתנו קצב ההדבקה הלך והתמעט והמחלקות הפכו לפחות עמוסות כך שבשלב הנוכחי אנו פשוט מחלקים את התרומה לבתי החולים כהוקרה על עבודתם של הצוותים הרפואיים למעננו לא רק בימי הקורונה, אלא בכל השנה".
ואכן, לא עבר זמן רב והארוחות הראשונות החלו לצאת במסגרת הקמפיין ומי שזכו לקבל אותן היו הצוותים הרפואיים בבתי החולים רמב"ם בחיפה, ברזילי באשקלון ואסף הרופא בראשון לציון. מאז הרשימה הורחבה והיא כוללת 17 בתי חולים ברחבי הארץ וברוח התקופה את המשלוח מקבלים הצוותים במקום ייעודי בצורה בטוחה וללא מגע יד אדם. "אנחנו מקבלים תגובות נהדרות הן מבתי החולים והן מהמסעדות ואני שמחה על כך שהצלחנו לעשות טוב לשני המגזרים האלו בו זמנית באמצעות התרומה שלנו", ציינה שקד בסיפוק.
תן ביס פועלת בישראל משנת 2000 והיא מקשרת בין לקוחות למסעדות בכל הארץ, שבעה ימים בשבוע. החברה נחשבת לגדולה והמובילה בארץ בתחומה ובין לקוחותיה עשרות אלפי לקוחות פרטיים לצד יותר מ-3,500 חברות.
המסעדנים המשתתפים במהלך מצידם הגיבו בסיפוק רב ליוזמה של תן ביס, המעניקה להם רוח גבית בתקופת המשבר הקשה. אחד מאלו הוא יותם בן עמי, בעלי מסעדת צפרירים בחיפה, המספר על כמות ההזמנות המשמעותית שקיבל מבית החולים רמב"ם בעיר. "פנו אלינו מתן ביס לפני מספר ימים וסיפרו לנו על פרויקט התרומה שלהם למען הצוותים הרפואיים בבתי החולים ברחבי הארץ", הוא מספר. "ציינו בפנינו שבית החולים רמב"ם בחר בנו כאחת המסעדות מהן הוא רוצה לקבל את משלוחי האוכל שלו ושמחנו מאוד על כך ודאגנו לאופרציה בטוחה של משלוח. ההזמנה הראשונה שכללה כ-40 ארוחות יועדה להנהלת אגף הסיעוד והנהלת בית החולים וההזמנה ביום שלמחרת יועדה למיון ילדים והיא כללה כ-15 ארוחות נוספות. בהמשך התקשרו אלינו מבית החולים ואמרו שהם מרוצים ושנכין את עצמנו להזמנות נוספות. אנחנו מאוד מודים על השיתוף פעולה הזה שבו אנו גם מקבלים דחיפה שעוזרת לנו לעבור את התקופה הקשה שנקלענו וגם על כך שאנחנו יכולים לפנק את צוותי בית החולים עם האוכל שלנו".
מסעדה נוספת הפועלת במסגרת הקמפיין היא שיפודי נתנאל בראשון לציון. יורי בורוכוב, בעלי המסעדה מציין כי "אנחנו גאים שהצוות הרפואי באסף הרופא בחר בנו ליוזמה המבורכת של שליחת מנות ותבשילים לצוותים הרפואיים. אפילו בימים קשים אלו, משפחת שיפודי נתנאל גאים לקחת חלק ולהירתם לטובת שלומם ותפקודם של הצוותים הרפואיים השומרים עלינו."
לאתר תן ביס - כנסו