שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP

שיא מתים בברזיל, שמגדילה את השימוש בתרופה למלריה

1,179 חולי קורונה מתו בברזיל ביממה, ורק בארה"ב וברוסיה מספר הנדבקים גבוה יותר. כמו טראמפ, גם הנשיא בולסונרו מעודד שימוש בתרופות למלריה למרות אזהרות המומחים: "אנחנו במלחמה, בושה אם לא נילחם". משרד הבריאות קורא לרופאים לחלק את התרופות

משרד הבריאות הברזילאי פרסם היום הנחיות שנועדו להרחיב את השימוש בתרופות נגד מלריה לסובלים מתסמינים קלים של קורונה. כמו בארה"ב, גם בברזיל הנשיא הביע תמיכה בשימוש בתרופות למרות אזהרות המומחים מתופעות לוואי מסוכנות.

 

שר הבריאות הזמני אדוארדו פזואלו (גנרל בצבא ברזיל), אישר את ההנחיות החדשות אחרי ששני שרי הבריאות הקודמים של בולסונרו (רופאים בהכשרתם) עזבו את תפקידם בגלל מחלוקות עם בולסונרו. הם התנגדו לעודד שימוש בתרופות כלורוקווין והידרוקסיכלורוקווין.

נשיא ברזיל ז'איר בולסונרו ב הפגנה נגד ה סגר ברזיליה ()
נשיא ברזיל השבוע, בהפגנה נגד הסגר
 

כמו מומחים ומושלים של מדינות מחוז, שני שרי הבריאות שעזבו את המשרד התעמתו עם בולסונרו על ההגבלות ברחבי ברזיל: הם תמכו בסגר לעומת בולסונרו שמתנגד בתוקף, ומעוניין להסיר הגבלות כדי למנוע קריסה כלכלית. מהסקרים עולה שרוב הציבור תומך בדעתם של המומחים והמושלים.

 

"אנחנו במלחמה, מה שיותר גרוע מהפסד זו הבושה שתהיה אם לא נילחם", כתב בולסונרו בטוויטר, בניסיון להסביר למה הוא מעודד שימוש בתרופות למרות שאין מחקרים שמוכיחים שהן יעילות נגד הקורונה. השבוע הצהיר דונלד טראמפ שהוא לוקח הידרוקסיכלורוקווין כתרופת מנע לקורונה, כדי להפחית את התסמינים שיופיעו אם יידבק בנגיף. בולסונרו נחשב ל"בעל ברית אידיאולוגי" של נשיא ארה"ב.

 

הצטרפותו של הגנרל פזואלו למשרד הבריאות היא חלק מ"גיוס" של אנשי צבאי למאבק בקרונה. פזואלו הודיע היום שעוד ארבעה קצינים יצטרפו לתפקידים מנהליים ולתפקידי ייעוץ. מתחילת המשבר הצטרפו לפחות 20 אנשי צבא לממשל.

נשיא ברזיל ז'איר בולסונרו ב הפגנה נגד ה סגר ברזיליה ()
 

עד כה ההנחיות הפדראליות בברזיל הגדירו את התרופות למלריה כטיפול לא מוכח לחולי קורונה במצב קשה. ההנחיות החדשות ממליצות לרופאים להעניק את שתי התרופות מהרגע שמופיעים תסמינים של הידבקות בקורונה, וליטול אותן יחד עם אנטיביוטיקה מסוג אזיתרומיצין. הורים יידרשו לחתום על הצהרה שבה הם אומרים שהם מודעים לתופעות הלוואי האפשריות, כולל בעיות בלב ובכבד ונזק לרשתית.

 

מרקוס אספינל, ראש האגף למחלות מדבקות בארגון הבריאות הפאן-אמריקני, הזהיר שמחקרים מראים שהשימוש של חולי קרונה בתרופות למלריה מסוכן. "ההמלצות שלנו ברורות כשמש. לא צריך להשתמש בהן (בתרופות), ולמעשה מחקרים מראים שמי שמשתמש בהן סובל משיעור גבוה יותר של תופעות לוואי ובעיות קרדיולוגיות", אמר אספינל. ארגון הבריאות העולמי הבהיר היום שוב שלתרופות יש תופעות לוואי ולכן צריך להשתמש בהן רק כדי לטפל במחלה שלהן היא מיועדות.

נשיא ברזיל ז'איר בולסונרו ב הפגנה נגד ה סגר ברזיליה ()
 

בזמן שבאירופה מסירים הגבלות, באמריקה הלטינית התפרצות הקרונה בעיצומה. בימים האחרונים יש עלייה חדה במספר הנדבקים. המדינה שנפגעה קשה מכולם היא ברזיל אך גם בפרו, מקסיקו וצ'ילה מודאגים ממספר הולך וגובר של נדבקים בקורונה.

 

הרשויות בברזיל דיווחו אתמול על 1,179 מתים מקורונה ביממה. זו הפעם הראשונה שבה מספר המתים במדינה הוא יותר מאלף ביממה. במדינה אובחנו עד כה 271,628 נדבקים. רק בארה"ב וברוסיה דיווחו על יותר נדבקים (שלוש המדינות, יש לציין, הן מהמאוכלסות ביותר בעולם). מערך הבדיקות בברזיל לא יעיל, וההערכה היא שמספר הנדבקים האמיתי גבוה בהרבה.

 

לנוכח המתקפות המתמשכות של בולסונרו והתשישות של הציבור מהסגר, מושלים וראשי ערים החלו לדון בדרכים לפתוח חנויות ולהסיר הגבלות. ז'ואאו דוריה, מושל סאו פאולו שמתנגד לטיפול של בולסונרו במשבר, אמר שבסאו פאולו (מדינת המחוז המאוכלסת ביותר בברזיל) יחלו להסיר הגבלות ב-1 ביוני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים