הקיץ מגיע: מתכונים קרירים עם יוגורט
עברנו את הקורונה ועכשיו מגיעים ימי הקיץ החמים, ומה יותר מתאים לימים כאלה מאשר מאכלים קרירים של יוגורטים ופירות? קבלו כמה מתכונים מנצחים
בשיתוף אקטיביה דנונה
פרוזן יוגורט
המצרכים:
2 גביעי יוגורט פרוביוטי (כל אחד 200 גרם)
1 סוכר וניל
1/2 כוס חלב מרוכז
1/4 כוס פירות מיובשים, קצוצים (בננה, צימוקים, חמוציות, משמש)
אופן ההכנה:
1. מניחים את היוגורט בתוך מסננת צפופה, ומגירים ממנו את הנוזלים, במשך כשעתיים. אם אין מסננת צפופה אפשר לעשות את אותו התהליך בחיתול או במגבת מטבח נקייה.
2. אחרי שעה מכניסים לבלנדר את היוגורט, סוכר הוניל והחלב, ומקציפים באיטיות בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
3. מוסיפים את הפירות המיובשים, ומערבבים.
4. מכניסים לתוך תבנית שקעים מסיליקון את התערובת, ומקפיאים במשך לילה אחד (6-8 שעות הקפאה).
5. מחלצים את המקפא מתבנית השקעים, מסדרים יפה בצלחת, מקשטים בעלה של צמח תבלין, ומגישים.
שייק בריאות קייצי עם יוגורט ופירות
המצרכים:
1 גביע יוגורט פרוביוטי (200 גרם)
1 בננה
1 תפוח
1 אגס
1 כפית סילאן
1 כף זרעי צ'יה
1/2 לימון קטן, סחוט למיץ
1/4 כוס חלב או מים
1/2 צרור פטרוזיליה (רק העלים ללא הגבעול)
חופן קוביות קרח
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל המצרכים לבלנדר, כולל הקרח. אם הבלנדר שלכם לא כותש קרח: הכניסו את הקרח לשקית ניילון ובעזרת פטיש שניצל או תחתית של כוס תדפקו על הקרח עד שהוא ייכתש לחתיכות קטנות.
2. מערבלים הכל כדקה, מזגו לכוס גבוהה, מקשטים בעלה פטרוזיליה או בפלח בננה, ומגישים.
מוס יוגורט ואפרסק
המצרכים:
2 גביעי יוגורט פרוביוטי (200 גרם כל אחד)
1 כפית גרידת לימון
1 כף סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה 15%
2 אפרסקים, חתוכים לקוביות קטנות
1 כפית דבש
אופן ההכנה:
1. מקציפים את השמנת והסוכר, עד לקבלת קצפת יציבה.
2. מערבבים לתוכה בתנועות קיפול עדינות את היוגורט וגרידת הלימון.
3. מעבירים את התערובת לכוסיות הגשה. שמים מעל כף אפרסקים חתוכים, מזליפים מעט דבש, ומגישים.
קרם גבינה עם יוגורט וקראמבל
המצרכים:
לקראמבל –
100 גרם חמאה, מומסת
1 כוס קמח
5 כפות סוכר דמררה
מעט מלח
לקרם –
5 כפות גבינה לבנה 9%
1 גביע יוגורט פרוביוטי (200 גרם)
גרידה מחצי לימון
גרידה מחצי תפוז
לקישוט –
חופן תותים, חתוכים לרבעים
אופן ההכנה:
1. מכינים את הקראמבל - מכניסים את כל החומרים היבשים לקערה, מוסיפים את החמאה, מערבבים היטב ולשים מעט בידיים, עד לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק בעזרת הידיים על גבי תבנית מכוסה בנייר אפייה. אופים בתנור במשך 20 דקות בטמפרטורה של 150 מעלות, עד לקבלת עוגייה גדולה בצבע זהוב. מוציאים מהתנור ומקררים כרבע שעה. שוברים את העוגייה הגדולה בעזרת פטיש שניצלים או בידיים, עד לקבל פירורים (שימו לב, חשוב לשמור על המרקם של הפירורים ולא להפוך את זה לאבקה).
2. מכנים את הקרם - מערבבים בקערה את הגבינה הלבנה, מוסיפים את היוגורט ואת גרידת הלימון והתפוז, ומערבבים.
3. מרכיבים את המנה - לוקחים כוס זכוכית נמוכה ושמים בתחתית כף או שתיים של פירורי קראמבל. שמים מעל הפירורים שתי כפות קרם, מקשטים בתות, ומגישים.
בשיתוף אקטיביה דנונה