שתף קטע נבחר

 
צילום: מוטי קמחי

רחובות - "מוקד סיכון"; עלייה בהדבקה בקורונה גם ברמלה ובראשל"צ

רחובות מוגדרת כ"מוקד סיכון" על רקע מקרי ההדבקה בבית הספר "נבון" שבעיר. כמו כן, ברמלה נרשם גידול בשיעור של 4.5% במספר המאובחנים בשלושת הימים האחרונים ובראשון לציון מצביעים הנתונים על עלייה בשיעור של 3.2%

 

 

בית הספר נבון ברחובות (צילום: שמוליק דודפור)
בית הספר "נבון" ברחובות(צילום: שמוליק דודפור)

 

בשלושת הימים האחרונים רשמו הערים רמלה, ראשון לציון ורחובות את שיעור הגידול הגבוה ביותר במספר המאובחנים החדשים עם נגיף הקורונה. כך עולה מנתוני משרד הבריאות שפורסמו אמש (יום ד'). רחובות - לצד בני ברק, חורה ובית שמש - מוגדרת כ"מוקד סיכון". גם רמלה הוכנסה לרשימת הערים בשהן נרשמה עלייה בתחלואה, לצד ערערה בנגב ורהט. 

 

בית הספר "נבון" ברחובות    (צילום: שמוליק דודפור)

בית הספר "נבון" ברחובות    (צילום: שמוליק דודפור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כך למשל, ברמלה נרשם גידול בשיעור של 4.5% במספר המאובחנים (שלושה בסך הכול), בראשון לציון 3.2% (שבעה מאובחנים חדשים) וברחובות 3.1%. יצוין כי רחובות מסתמנת כיישוב עם עלייה בשכיחות התחלואה על רקע חמישה מקרי הדבקה שהתגלו בבית הספר "נבון" בעיר, שבו אובחנו שתי מורות, סייעת ושני תלמידים כחיוביים לנגיף. בנוסף, הבוקר נודע כי מטפלת בהוסטל "בית חנה" ברחובות התגלתה כנשאית של הנגיף. כתוצאה מכך, 27 חוסים ושלושה אנשי צוות נכנסו לבידוד.

 

Школа
( )

  (צילום: MCT)
בדיקת קורונה. ארכיון(צילום: MCT)

כמו כן, על רקע מקרי ההדבקה בשכונת נווה עופר שבתל אביב ולאחר שבמהלך כל תקופת התפשטות נרשמה התייצבות במספר המאובחנים בה – גם העיר הלבנה הוכנסה לרשימת מוקדי הסיכון.  מנגד, מגמת הירידה בבני ברק ובירושלים ממשיכה. בבירה התגלו בשלושת הימים האחרונים עשרה מאובחנים חדשים בלבד ובבני ברק ארבעה. עם זאת, מדובר בקצב גידול נמוך מאוד בהשוואה למצב במחצית השנייה של חודש מרץ והראשונה של אפריל.

 

יש לציין כי בשבוע האחרון נרשמו שינויים משמעותיים במספר הבדיקות היומי בשבוע האחרון. בעוד שביום ראשון התקיימו 4,616 בדיקות ואתמול התקיימו 6,938 בדיקות.

 

צפויים גלי הדבקות נקודתיים: "הקורונה עדיין בישראל"

במערכת הבריאות צופים עוד גלי הדבקות נקודתיים ביישובים שונים, על רקע הירידה החדה בשיעורי ההדבקה בנגיף. "אני חושב שזה דבר מאוד צפוי", אומר פרופ' נדב דוידוביץ', יו"ר פורום בריאות הציבור וראש בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת בן גוריון. "הקורונה עדיין נמצאת בישראל ולכן המטרה היא לעשות ניטור חכם שמאפשר לעשות בדיקות על ידי קופות החולים. אם לפני כן רדפו אחרי מד"א כדי לעשות בדיקות, היום זה הפוך: קופות החולים רודפות אחרי מבוטחים לעשת את הבדיקות. זה לא כל כך מפתיע שיש 'פיקים' בערים מסוימות.

 

"הקורונה לא תיעלם בזמן הקרוב ולכן צריך להתערב מהר ולעשות בדיקות סקר באזורים יותר מועדים. צריך להתמקד באזורי סיכון ולא רק באנשים שהם סימפטומטיים ולסיים לבנות את המערך של חקירות אפידמיולוגיות", הוסיף פרופ' דוידוביץ'.

 

טוב שגילו את המקרים האלה ברחובות. אנחנו חוזרים לשגרה וזה טוב מאוד כי אנחנו מספיק רחוקים ממספר המקרים הקשים. לא אופתע אם נגלה מדי פעם הדבקות באזורים מסוימים. צריך לבנות את המערכת בצורה נכונה ולוודא שאנשים שמופנים לבצע בדיקות יעשו זאת".

 

אורי אטון, מנהל מרחב יהודה חוף בקופת החולים מאוחדת מחוז דרום, שהפעילה מבצע בדיקות בבית הספר, אמר "כי "מצד אחד, נפתח הסגר ורוב ההגבלות הוסרו והמשמעת של הציבור ירדה. כמו כן, אנשים חזרו לעבוד והם קרובים לאנשים אחרים. אנחנו רואים שאנשים לא תמיד שומרים על ההנחיות וכללי ההגיינה - והיה ברור שתהיה עלייה בתחלואה.

 

"מנגד, גם מספר הבדיקות לא גבוה. כשיש יותר הפניות לבדיקות - אנחנו מוצאים יותר תחלואה". אטון ציין כי בקופ"ח מאוחדת "לא מוותרים לאף מטופל שמקבל הפנייה לבדיקה. אנחנו פונים אליו שוב ושוב - העיקר שיגיע להיבדק".

 

הוא הוסיף כי "בסוף כל יום אנו מבצעים מעקב לפי שמות אחר הבדיקות וכללי ההיגיינה, והיה ברור שתהיה עלייה בתחלואה. מצד שני, גם מספר הבדיקות לקורונה הוא לא גבוה. הדרישה לביצוע בדיקות אינה גבוהה במיוחד. כשיש יותר הפניות אנחנו רואים יותר תחלואה ומבינים שזה כתוצאה מההקלות בסגר ובנושאים האחרים. כל חולה שמקבל הפניה לבדיקה אנחנו לא מוותרים לו, ופונים אליו שוב ושוב, העיקר שיגיע להיבדק".

 

בשירותי בריאות הציבור קיימו דיון על מצב התחלואה וציינו כי עם פתיחת בתי הספר באופן מלא, עוקב משרד הבריאות אחר התחלואה בקרב התלמידים וצוות המורים.

 

"החקירה האפדימיולוגית של אירוע התחלואה בבית הספר ברחובות העלתה כי עד כה אובחנו שמונה מקרים הקשורים לאירוע. תחלואה בקורונה אובחנה בקרב שלוש מורות, שני תלמידים ושני בני משפחה של תלמידים ובתה התינוקת של אחת המורות.

 

"משרד הבריאות שב ומדגיש כי לעת הזו כאשר בתי הספר פועלים באופן מלא, עולה חשיבות השמירה האישית על שלושת הכללים: שמירת מרחק של שני מטרים, עטיית מסכות והקפדה על היגיינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים