בתחפושת היפופוטם: חיבוק לאמא בבית האבות
וירג'יניה: כדי "לגעת בלי לגעת" יכולים מבקרי בית אבות אחד לחבק דיירים דרך חליפת כריש או חד-קרן שעברה חיטוי. לינאה פגשה את אמה: "אני אוהבת אותך!". בקנדה יש "כפפת חיבוקים": נוגעים בהורים דרך שרוול מבוּדד. הודו: כתב ויתר על הנעליים למובטל יחף שצועד ימים ארוכים הביתה
בית אבות בסטיבנס סיטי שבמדינת וירג'יניה, ארצות הברית, מצא דרך מקורית לאפשר לדיירים לפגוש את יקיריהם בצל מגפת הקורונה, שבה יש להקפיד על הגבלות הריחוק הפיזי: הנהלת בית האבות רכשה שורה של תחפושות בדמות חיות ודמויות מסרטים מצוירים, והמבקרים לובשים אותן אחרי שעברו חיטוי וכשמתחת להן ציוד מגן – ואז מחבקים את אהוביהם. בהנהלה אומרים שכך לפחות אפשר "לגעת בלי לגעת".
משבר הקורונה – עוד בעולם:
- המגפה תחסל את הכסף המזומן?
- הקורונה פגעה ב"עקב אכילס" של ארדואן
- התרופה של טראמפ, הרווח של הודו
- בזמן הסגר: הונאות גורי כלבים באוסטרליה
בסרטון אחד שהועלה לרשת מבית האבות נראית לינאה בנץ בת ה-55, שטסה לווירג'יניה מיוטה, ממתינה לאמה בכניסה לבית האבות מחופשת להיפופוטם. כשהאם קארין ריין בת ה-77 יוצאת החוצה ומבחינה בה היא אומרת: "זה כל כך נפלא", ובנץ משיבה לה: "בואי, תני לי לחבק אותך. אני אוהבת אותך!".
ברברה פוטנם מהנהלת בית האבות סיפרה שבית האבות קנה גם תחפושות כריש, חד-קרן ורוד ומיניונים, ואחרי כל שימוש של אחד המבקרים עוברת התחפושת חיטוי.
ברחבי העולם מחפשים בימים אלה עוד דרכים "לגעת בלי לגעת", אחרי שבועות ארוכים של ריחוק פיזי. קרולין אליס ובעלה, שגרים בקנדה, פיתחו למשל את מה שהם מכנים "כפפת החיבוקים" – יריעת ברזנט עם ארבעה שרוולים התלויה מחבל כביסה, כך שאפשר לחבק את האדם שממול תוך שהיריעה חוצצת בינו לבין המחבק ומונעת מגע ישיר ביניהם.
את המתקן פיתחו השניים כדי שקרולין תוכל לחבק את אמה. "הבנתי שהיא לא מקבלת חיבוקים ושאנחנו באמת צריכים לעשות משהו בנוגע לזה", אמרה קרולין.
תמונות מחממות לב מגיעות גם מהודו, שם הפך לוויראלי סרטון שבו נראה כתב רשת BBC בהינדית סלמאן ראבי מוסר את נעליו למובטל יחף שאותו ריאיין בצד הדרך. ראבי ריאיין את האיש וחבורה של מהגרי-עבודה נוספים שהיו איתו, בשעה שעשו את דרכם ממדינת המחוז פונג'ב למדינת המחוז מדהייה פרדש.
עשרות אלפי הודים שאיבדו את עבודתם בגלל משבר הקורונה צועדים בימים אלה מרחקים עצומים ברגל בחזרה לכפרים ולעיירות שמהם הגיעו למצוא עבודה בערים הגדולות. את דרכם חזרה הם נאלצים לעשות ברגל בשל חוסר התפקוד של התחבורה הציבורית, ובדרך הם חושפים עצמם לסכנות רבות.
בסרטון שהופץ ברשת מספרים מהגרי-העבודה לכתב סלמאן ראבי כי הם צועדים כבר שישה ימים וכי ספגו מכות משוטרים כשניסו לחצות את הגבול למדינת המחוז השכנה. כשהכתב מבחין ברגליו היחפות של אחד מהם ושומע ממנו שנעליו נהרסו, הוא חולץ את נעליו שלו, נותן לו אותן – ואומר לו שישמור אותן לעצמו אם הן מתאימות לו.