שתף קטע נבחר

 

הקונגרס הסיני חוגג ניצחון, ווהאן אוסרת אכילת חיות בר

בבייג'ינג יצא לדרך האירוע הפוליטי החשוב של השנה, והוא נפתח בדקת דומייה לזכר קורבנות הקורונה. מחר יתכנס הקונגרס הלאומי: "נספר לעולם שסין הגדולה תרמה למאבק בנגיף". בעיר שמשוק החיות בה התפשט הווירוס לעולם אוסרים ציד חיות בר ואכילתן, 870 אלף נבדקו לקורונה תוך יום

העיר הסינית ווהאן, שממנה התפשט נגיף הקורונה לעולם, אסרה רשמית על תושביה לאכול ולצוד חיות בר או לגדל אותן לצורכי מאכל. התקנות, שפורסמו אתמול (יום ד') באתר הרשמי של הרשות המקומית של ווהאן, אוסרות בין השאר לצרוך בעלי חיים נדירים, הן כאלה החיים במים והן כאלה החיים ביבשה.

 

משבר הקורונה – עוד בעולם:

 

הכינוס הסיני השנתי נפתח בדקת דומייה    (צילום: רויטרס)

הכינוס הסיני השנתי נפתח בדקת דומייה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

התקנות החדשות בווהאן, שלעת עתה יהיו בתוקף לחמש שנים, באות בצל ההערכות שנגיף הקורונה עבר ראשית לבני האדם בשוק מאכלי ים ובשר בווהאן, שוק שבין השאר נמכרו בו חיות בר. גורמים במערב, בין השאר בארה"ב ובאוסטרליה, קראו בשבועות האחרונים למדינות ה-G20 להחליט על סגירתם של "שווקים רטובים" כאלה, שבהם נמכרות למאכל חיות בר ולעתים גם חיות אקזוטיות, בצל החשש שמהשווקים האלה נשקף איום לבריאותו של האדם.

  (צילום: AFP)
דוכן באחד השווקים בווהאן. נדבקים ראשונים אחרי הסרת הסגר(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

היום נמשך בווהאן המבצע הענקי שמטרתו לערוך בדיקות קורונה לכל תושבי העיר, כ-11 מיליון מספרם, בתוך ימים אחדים. בצהריים עדכנו הרשויות שם כי אתמול נערכו בדיקות קורונה ללא פחות מ-877,321 בני אדם. זו עלייה נוספת מהיום שלפני כן, שבו נערכו בדיקות ל-856,128 איש. מבצע הבדיקות בווהאן נפתח ב-14 במאי, ומטרתו היא לזהות תושבים שנדבקו בקורונה מבלי שפיתחו תסמינים כלשהם. המבצע החל אחרי שב-10-9 במאי התגלה בעיר צבר ראשון של נדבקים מאז הסרת הסגר עליה ב-8 באפריל.

 

בתוך כך, בבייג'ינג נפתח היום האירוע הפוליטי החשוב ביותר של השנה בסין, כש"הוועידה המייעצת הפוליטית של העם הסיני", גוף בעל חשיבות סמלית בעיקרה, התכנסה בבירה. הכינוס נערך באיחור של חודשיים, אחרי שנדחה מהמועד המקורי, במרץ, בשל מגפת הקורונה, שהייתה אז בעיצומה בסין. פתיחת הכינוס היום מסמלת מבחינת מפלגת השלטון את הניצחון על הנגיף, ויו"ר הוועידה וונג יאנג אמר למשתתפים כי חברי הוועידה "יספרו לעולם על האופן שבו סין, כמדינה גדולה ואחראית, נקטה פעולה נחושה ותרמה לשיתוף הפעולה הבינלאומי במאבק במגפת הקורונה".

  (צילום: רויטרס)
דקת דומייה בכינוס הסיני היום(צילום: רויטרס)

  (צילום: רויטרס)
הנשיא שי ג'ינפינג מרכין ראשו לזכר קורבנות הקורונה(צילום: רויטרס)

האירוע נפתח בדקת דומייה לזכר קורבנות הנגיף, שבסין גבה את חייהם של יותר מ-4,600 בני אדם. יותר מ-2,000 צירים שהגיעו מרחבי סין הרכינו את ראשיהם אחרי שששרו את ההמנון הלאומי ב"היכל הגדול של העם". נשיא סין שי ג'ינפינג ו-24 החברים בפוליטבורו – גוף ההנהגה העליון של המפלגה הקומוניסטית – ניצבו במרכז הבמה, והם היו היחידים מבין הנוכחים שלא עטו מסכות.

 

מפנה בהונג קונג? "חוקים ביטחוניים" יוצגו

כינוסה של הוועידה היום וכינוסו של קונגרס-העם הלאומי מחר הם אירוע שנתי שבו משתתפים אלפי נציגים. הקונגרס הוא למעשה הפרלמנט הסמלי של סין. במהלך הכינוסים האלה מקיימים המשתתפים ישיבות אינטנסיביות בענייני מדיניות. בדרך כלל נמשך האירוע עשרה ימים, אבל אחרי הדחייה השנה הוא קוצר לכשבעה.

  (צילום: gettyimages)
אולם הוועידה, היום(צילום: gettyimages)

  (צילום: AP)
הצירים עושים דרכם החוצה מהאולם בתום הישיבה(צילום: AP)

בכינוס של הקונגרס הלאומי שייפתח מחדש יתקיימו ישיבות שבהן יאושרו – כבחותמת גומי – הצעות חוק, תקציבים וצעדים שונים הקשורים במינויים ובאיוש תפקידים. השרים גם יחשפו יעדים כלכליים מרכזיים, תקציבים צבאיים ויסודות אחרים בסדר העדיפויות הלאומי, ובכך יאפשרו להבין מעט יותר את דרך המחשבה המנחה את מנהיגי המפלגה הקומוניסטית כעת, בתקופה שבה סין מתמודדת עם ההשלכות ההרסניות של נגיף הקורונה. עניינים כגון מניעת מגפות, הפחתת העוני, המחאה בהונג קונג ויצירת מקומות עבודה צפויים לקבל מקום בולט בסדר היום.

 

בעיתון The South China Morning Post דווח כי במהלך הכינוס מחר תציג סין חוקים ביטחוניים הנוגעים להונג קונג בתגובה על ההתקוממות הפרו-דמוקרטית שם בשנה שעברה, שהייתה הטלטלה הגדולה ביותר שידעה העיר מאז שובה לשלטון סיני ב-1997. לפי המקורות, החוקים יכללו איסור על פרישה, התערבות זרה, טרור וכל פעילות הסתה-לכאורה שמטרתה להפיל את השלטון המרכזי. חקיקה כזו יכולה להיות נקודת מפנה עבור הונג קונג ואולי אף להוביל למהומות נוספות בה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
הכינוס בבייג'ינג, היום
צילום: gettyimages
מומלצים