מטוס ועליו 98 איש התרסק בפקיסטן
מטוס עם 91 נוסעים ו-7 אנשי צוות התרסק סמוך לעיר קראצ'י בדרום פקיסטן. דיווח על נוסע ששרד: "אללה ריחם עליי". ההתרסקות הייתה באזור מיושב, מה שמעלה חשש שגם תושבים נפגעו. המטוס, שהמריא מהעיר הפקיסטנית לאהור, סבל מבעיה טכנית וניסה לנחות כמה פעמים
מטוס עם 91 נוסעים ושבעה אנשי צוות התרסק בפקיסטן, סמוך לעיר קראצ'י שבדרום המדינה. ראש העיר קראצ'י אמר שההערכה היא שאף אחד מהם לא שרד את ההתרסקות. מנגד אמרו גורמים ברשות התעופה האזרחית שלפחות שניים הצליחו לשרוד את ההתרסקות. לפי דובר בממשלה לפחות נוסע אחד שרד. הדובר אמר שהנוסע, בנקאי, שרד ואמר לגורמים בבית החולים: "תודה רבה לכם. אלוהים ריחם עליי".
המטוס המריא מהעיר לאהור במזרח פקיסטן. עדי ראייה סיפרו שהמטוס, מסוג איירבוס A320, ניסה לנחות לפחות פעמיים לפני שהתרסק סמוך לשדה התעופה הבינלאומי ג'ינה.
המטוס, בן 15 שנה, שייך לחברת התעופה הלאומית של פקיסטן, פקיסטן אינטרנשיונל איירליינס (PIA). הוא נבדק לאחרונה בנובמבר 2019. ב-28 באפריל המהנדס הראשי של חברת התעופה אישר שהמטוס עומד בכל הסטנדרטים.
לפי הדיווחים ההתרסקות הייתה באזור מיושב, מה שמעלה חשש שגם תושבים נפגעו בהתרסקות. בשידורי תחנת טלוויזיה מקומית נראה קהל גדול ליד האמבולנסים שמנסים להגיע לזירת ההתרסקות. צבא פקיסטן מסר שכוחות החירום מיהרו להגיע למקום.
דובר חברת התעופה הפקיסטנית אמר אחרי ההתרסקות: "בפעם האחרונה ששמענו מהטייס הוא אמר שיש בעיה טכנית. זה אירוע טרגי מאוד". בכיר ברשות התעופה האזרחית אמר לרויטרס שנראה שהגלגלים של המטוס לא נפתחו כתוצאה מתקלה טכנית לקראת הנחיתה. לפי הדיווחים השיחה האחרונה בין הטייס למגדל הפיקוח הייתה לפני ניסיון הנחיתה השני. "איבדנו את המנוע", אמר הטייס ואז השמיע את אות המצוקה "Mayday".
רק לפני ימים ספורים חידשה פקיסטן את הטיסות המסחריות, לקראת עיד אל-פיטר וסיום חודש הרמדאן. הטיסות הושבתו בעקבות הסגר שהוטל באמצע מרץ בגלל נגיף הקורונה.
אסון התעופה הקשה ביותר על אדמת פקיסטן היה ב-2010. מטוס איירבוס A321 של חברת התעופה הפרטית "איירבלו" המריא מקראצ'י והתרסק בפרברי איסלמבאד כשניסה לנחות. 152 איש היו על המטוס. כולם נספו. בדו"ח על ההתרסקות נטען שהסיבה לאסון הייתה "אווירה עוינת" בקוקפיט ו"בלבול" של הטייס.
עד שנות השבעים הייתה PIA אחת מחברות התעופה המובילות בעולם. המוניטין שלה נפגעה בצורה קשה כתוצאה מביטולים ועיכובים רבים של טיסות ומבעיות כלכליות.