מכה למשטרה: תקבל את הסכם הפרישה עם תנ"צ ניר
אחרי קרוב לחמש שנות מאבק של הקצין שחשף פרשות שחיתות במשטרה, בית המשפט כיוון אותה לכבד את הסכם הפשרה שהושג עמו עוד לפני כחצי שנה - ולאפשר לו לקבל פנסיה מלאה תוך ביטול האישום נגדו. פרקליטיו: "האישום המשמעתי היה מסכת של התנכלות"
אחרי כמעט חמש שנות מאבק, בזבוז מיליוני שקלים ובדיקה מטעם קצין בודק בדרגת ניצב – המשטרה ספגה היום (א') מפלה לאחר שבית המשפט המחוזי בירושלים כיוון אותה לכבד את הסכם הפשרה עם תת-ניצב גיא ניר, שחשף כמה פרשות שחיתות בארגון. ניר, שטלטל את המשטרה, צפוי לקבל פנסיה מלאה מהמשטרה והאישום נגדו יתבטל.
כבר לפני חצי שנה נחשף ב-ynet כי במשטרה השכילו להבין שכתב האישום לא יוביל לדבר והגיעו עם סנגוריו של תנ"צ ניר לסיכום על פרישה, אולם לאחר ביקורת שנשמעה נגד הסיכום – המשטרה חזרה בה. במשטרה דרשו מניר להתפטר ולוותר על הטבות הפרישה שלו, אולם הוא סירב ועתר לבית המשפט נגד החלטת המשטרה.
בדיון שהתקיים בבית המשפט, רמז השופט למשטרה כי הוא נוטה לקבל את ההסכם שכבר הושג בין ניר למשטרה. בסופו של דבר הודיע נציג המשטרה כי הם מסכימים לקבל את ההסכם בכפוף לאישור השר לביטחון הפנים – ובית המשפט נתן לכך תוקף של פסק דין. בהמשך צפוי לדון בית המשפט בתשלום הוצאות המשפט שיוטלו על המשטרה בגין ההליך המשפטי.
חושף הליקויים והשחיתויות
לאורך תקופה ארוכה ניהל תנ"צ ניר מאבק נגד פיקוד המשטרה, שבמהלכו חשף בין היתר ליקויים בתוך החלקים הרגישים של אגף החקירות. תנ"צ ניר עמד גם מאחורי תלונתה של רב-פקד צ' על הטרדה מינית נגד מפקד יחידת להב 433 לשעבר, ניצב רוני ריטמן. האחרון ננזף בתיקו האישי ופרש מהמשטרה, אולם נגד תנ"צ ניר ופקודתו צ' הוגשו כתבי אישום לבית הדין המשמעתי של המשטרה במטה הארצי בירושלים.
בדצמבר 2015 הודיע מפכ"ל המשטרה דאז רב-ניצב רוני אלשיך כי החליט להוציא את תת-ניצב ניר לחופשה כפויה בשל חשדות לעבירות משמעת מצידו ומצד פקודתו רב-פקד צ'. כתב האישום ייחס לקצינים התנהגות שאינה הולמת שוטר. על-פי הנטען, ניר שהה פעמים רבות בביתה של צ' הכפופה לו, וכן השניים לא הקפידו על החתמת כרטיס נוכחות ביחידות המשטרה שבהן מותקן שעון נוכחות, ובכך פעלו בניגוד לנוהל מערכת הנוכחות.
במשטרה ניסו להילחם בניר. לטובת זאת מונה מפקד מחוז תל אביב ניצב דוד ביתן לקצין בודק בפרשה, וזה קבע בדו"ח ארוך ומפורט כי נפלו פגמים בהתנהלותו של תנ"צ ניר. בהליך יוצא דופן, במסגרת עבודת הקצין הבודק, נעשה שימוש בעדויות של רבים, באיכונים של רכבו של ניר ועוד אמצעים נוספים. לבסוף – הדבר הספיק רק להגשת כתב אישום לבית הדין המשמעתי.
במקביל להליך המשמעתי, הוצא כאמור תנ"צ ניר לחופשה כפויה, שנמשכה ארבע שנים וחצי, כל זאת בזמן שהוא ממשיך לקבל שכר גבוה מהמשטרה, על חשבון הציבור. כל ניסיונותיו לחזור לשירות עלו בתוהו, והדבר הוביל אותו להיאבק במשטרה באמצעות עורכי דינו גם בבית הדין המשמעתי, אליו ביקש להביא שורת עדים מטעם הארגון. לבסוף אישר ראש חטיבת התביעות דדו זמיר את ההסכם עם ניר, שנמשך – וכאמור, בהחלטת בית המשפט, יתקבל שוב.
באי כוחו של תת-ניצב ניר, עו"ד איציק בם ויוסי צור, מסרו: "בפסק דין חד משמעי שניתן היום בבית המשפט המחוזי בירושלים על ידי כבוד השופט דראל, נקבע כי המשטרה אינה יכולה לעשות סיבוב פרסה ולהתנער מן ההסכם שנכרת בינה לבין תנ"צ ניר לפיו כתב האישום המשמעתי נגדו ימחק כליל והוא יפרוש מן השירות, בכפוף לאישור השר לביטחון הפנים.
"כתב האישום המשמעתי שהוגש נגד תנ"צ ניר הינו תפור ומגמתי והוגש אך כדי להתנכל לתנ"צ ניר בשל היותו חושף שחיתות. התנערות מן ההסכם ע"י המשטרה, בגיבוי הפרקליטות, הייתה שלב נוסף במסכת ההתנכלות נגד תנ"צ ניר שנמשכת כבר כחמש שנים. אנו מקווים כי חלפו הימים שבמשטרת ישראל עושים דין לעצמם ורוח חדשה תפעם בארגון".