שתף קטע נבחר
 

הגלקסיה שנוצרה לפני 12 מיליארד שנה. חדשות טובות

הפתרון שיעלים את הפלסטיק, החוקרים שמצאו גלקסיה חדשה, מאבק הילידים באמזונס, והפיתוח שיצמצם את הגזים של הפרות. צפו במבזק החדשות הטובות

גלקסיה שלא הייתה מוכרת עד כה - התגלתה. אסטרונומים הבחינו לאחרונה בגלקסיית דיסק מאסיבית שנוצרה לפני יותר מ-12.5 מיליארד שנים וקיבלה את השם "דיסק וולף" - על שם האסטרונום ארתור וולף.

 

מבזק החדשות הטובות    (צילום: ירון ברנר)

מבזק החדשות הטובות    (צילום: ירון ברנר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מה שמיוחד בגלקסיה הזאת הוא שהיא יכולה ללמד אותנו על היווצרות גלקסיות, סמוך לפרק הזמן שבה הגלקסיה שלנו - שביל החלב - נוצרה. בנוסף, כך מסתבר, מדובר בגלקסיה הרחוקה ביותר שאסטרונומים ראו אי פעם, הכל הודות למערך טלסקופים ייחודי ששימש את החוקרים.

 

על פי התצפיות, המסה של הגלקסיה הוא פי 70 מיליארד מהשמש שלנו, והיא מסתובבת במהירות של 270 ק"מ לשנייה, בדומה לשביל החלב שלנו. הנתונים האלה מאתגרים את המודלים המסורתיים של היווצרות גלקסיות, ובזכות גילוי זה, יש הוכחות חד משמעיות שגלקסיות נוצרו כבר כמיליארד שנה אחרי המפץ הגדול.

 

הדמיה (איור: מתוך המחקר)
הדמיה(איור: מתוך המחקר)

 

האם הפלסטיק יעלם מהעולם?

החברה ההולנדית אבנטיום (Avantium) פיתחה בקבוקים העשויים מחומר שמגיע מהצומח. הבקבוקים עמידים בפני משקאות מוגזים לאורך זמן ומתכלים אחרי שנה עד שלוש שנים בלבד, לעומת בקבוק פלסטיק רגיל שיתכלה אחרי זמן רב מאוד. חברות מזון ומשקאות, מהגדולות בעולם כמו קוקה קולה, דנונה, קלסברג, כבר משתפות פעולה עם הפיתוח שמוגדר "כפלסטיקה צמחית", וכבר השקיעו בבניית מפעל חדיש בהולנד. בחברה אומרים שהמוצרים עתידים להגיע למדפים כבר ב-2023.

 

הבקבוק הצמחי (צילום: Avantium)
הבקבוק הצמחי(צילום: Avantium)

 

המאבק נגד כריתת עצים באמזונס

ועכשיו לברזיל, שם מאבק של עשרות שנים מגיע בימים אלה לסיומו. שבט ילידי האשנינקה במדינה זכה בניצחון היסטורי בבית המשפט, אחרי שתבעו מספר חברות כריתת עצים, שפעלו בצורה בלתי חוקית ביערות האמזונס.

 

החברות החלו לקצור עצי ארז כבר בשנות ה-80' לטובת ייצור רהיטים באירופה, והמאבק הסתיים בהצהרה פומבית ובהתנצלות על הנזק ובהכרתם של הילדים כשומרי היער. בנוסף הם יקבלו פיצוי כספי על סך שלושה מיליון דולר, שיממנו פרויקטים של ייעור מחדש.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

תוסף תזונה לפרות

טוב ועכשיו - איזה ריח יש ליד רפת. לא להיט, נכון? אבל פרות ידועות לשמצה לא רק בשל הריח הרע, אלא גם בשל הגז שהן פולטות שאשכרה פוגע בסביבה.

 

למרבה המזל תוסף תזונה חדש המבוסס שום, שהוענק לפרות בארה"ב, אמור לפתור את הבעיה, לאחר שהוכח בשני מחקרים שונים כמפחית את תכולת המתאן, גז חממה חזק שמופק בעקבות פירוק המזון בבטן הפרה על ידי מיקרובים.

 

בזכות התוסף, יוכלו בחוות הבקר להפחית יותר משני אחוזים וחצי מנפח גזי החממה, שזה מעולה, ולמי שמתעניין, בריאות הפרה, טעם החלב והבשר - לא משתנים בכלל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: wonders of the universe
הדמיה
צילום: wonders of the universe
מומלצים