שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP

1.5 מיליון בדיקות, ביום אחד: המבצע הענק בווהאן

העיר הסינית, שבה התפרץ לראשונה נגיף הקורונה, נבהלה בעקבות זיהוי צבר קטן של נדבקים והחליטה לבדוק את כל 11 מיליון תושביה. עם "בדיקות קבוצה" ותוצאות באפליקציה: כך יצא לפועל המבצע חסר התקדים בהיקפו

 

על המבצע הענק בווהאן. סיקור באולפן ynet    (צילום: חגי דקל)

על המבצע הענק בווהאן. סיקור באולפן ynet    (צילום: חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הרשויות בווהאן, העיר הסינית שבה התגלה לראשונה נגיף הקורונה בסוף השנה שעברה, ערכו בתוך עשרה ימים בלבד 6.5 מיליון בדיקות לאבחון הנגיף. לפני כן, כך טוענות הרשויות בעיר, בוצעו בדיקות לעוד שלושה מיליון איש, כך שכמעט כל 11 מיליון תושבי העיר עברו לפחות בדיקה אחת מאז תחילת ההתפרצות.

 

משבר הקורונה – עוד מהעולם:

נעצר הניסוי ב"תרופת טראמפ": חשש שמעלה סיכון למוות

ביידן יצא מהבית אחרי 10 שבועות

יפן ניצחה את הקורונה, רה"מ נותר ברווז צולע

בלשי הקורונה של ארה"ב

 

במבצע חסר התקדים בהיקפו פתחה העיר ב-14 במאי, בעקבות גילוי צבר ראשון של חולים מוקדם יותר החודש, לראשונה מאז 8 באפריל, אז הוסר הסגר הממושך שהוטל על העיר. אתמול דיווחה סוכנות הידיעות הרשמית שינחואה כי עד 23 במאי הושלמו 6,574,093 בדיקות בימי המבצע. ביום ראשון, נטען בדיווח, בוצעו 1,146,156 מיליון בדיקות, בעוד ביום שישי בוצע מספר שיא של 1,470,950 בדיקות.

  (צילום: gettyimages)
חלק מהתושבים חששו: "הדוגם לא שטף ידיים". בווהאן שבסין(צילום: gettyimages)

  (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

  (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

לפי השלטונות בווהאן, מטרת המבצע הייתה לבדוק את כל מי שעדיין לא עבר בדיקה לאבחון הנגיף, ולגלות נשאים שלא פיתחו תסמיני מחלה, ומשכך עלולים להדביק ללא ידיעתם אנשים אחרים בסביבתם.

 

אם אפשר להסתמך על טענת השלטונות, נראה שבעיר אין המון נשאים כאלו: בדיווח אתמול של הרשויות הסיניות, שצוטט בעיתון האמריקני "וול סטריט ג'ורנל", נכתב כי בכל יום מימי המבצע התגלו עד כ-40 נשאים א-סימפטומיים, ובסך הכל כ-218.

 

בלילה האחרון דיווחה סין כי בכל שטחיה התגלו עוד 29 נשאים א-סימפטומיים, לעומת 40 אתמול (בנוסף לעוד שבעה חולים שכן פיתחו תסמינים, אך לפי סין כולם הגיעו מחו"ל ולא נדבקו בשטחה).

  (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

  (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

כדי לנתח מספר עצום כל כך של דגימות, ובמהירות כה רבה, הרשויות בווהאן לא בדקו כל דגימה שנלקחה באופן פרטני. במקום זאת, כך לפי הוול סטריט ג'ורנל, הן "ערבבו" 5 עד 10 בדיקות נפרדות וניתחו אותן יחד במעבדה.

 

שיטה זו, המכונה "בדיקת קבוצה", יעילה אם מספר הנדבקים בפועל בקרב האוכלוסייה שנבדקת נמוך, כפי שהעריכו הרשויות בווהאן. אם התוצאה שלילית, ניתן לקבוע כי כל הנדגמים בבדיקה המשותפת אינם נשאים. אם התוצאה חיובית, הנדגמים צריכים לעבור בדיקה נוספת, הפעם פרטנית.

 

על פי הוול סטריט ג'ורנל, השיטה הזו לבדיקת מחלות זיהומיות אינה חדשה, וצבא ארה"ב נעזר בה עוד במלחמת העולם השנייה כשניסה לסנן דגימות שתן של חיילים שנבדקו לעגבת.

  (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

לפי ד"ר וויי שנג, פרופסור לאפידמיולוגיה מבית הספר לרפואת הציבור שבאוניברסיטת הואזונג למדע וטכנולוגיה בווהאן, לא בכל המקרים הדגימות נותחו בקבוצות. לפי דבריו שצוטטו בוול סטריט ג'ורנל, כדי להוציא לפועל את המבצע העיר נעזרה גם במעבדות בדיקה מאזורים אחרים בסין. את התוצאות קיבלו התושבים שנבדקו באפליקציה.

 

בשטח העיר נראו בימים האחרונים תורים ארוכים של תושבים – מבוגרים, זקנים וילדים – שעטו מסכות וחיכו שהדוגם יחדיר לפיהם את המטוש. חלק מהתושבים הביעו חשש שעצם ההגעה לעמדת הבדיקה תסכן אותם. "אמצעי ההגנה מאוד גרועים", אמרה לסוכנות הידיעות AFP אישה אחת בעיר. "אנשים קרובים מדי והבודק טיפל בהמון דגימות של אנשים ולא ראיתי אותו שוטף ידיים".

 

לפי אחד הדיווחים, הרשויות העמידו לפחות 231 עמדות בדיקה ברחבי העיר, והגיעו גם באופן יזום לאתרי בנייה ושווקים כדי לבדוק את אלו שעדיין לא עברו אפילו בדיקה אחת מאז תחילת ההתפרצות. הרשויות ערכו גם בדיקות מדלת לדלת, עבור כאלו שלא יכלו להגיע בעצמם לעמדות הבידוק. בדיווח של וול סטריט ג'ורנל מציינים כי הבדיקות היו בגדר רשות עבור חלק מהתושבים, אך חובה עבור אלו שחזרו לעבודה, והרשויות "עודדו מאוד" את כל השאר לעבור גם כן בדיקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
לוקחים דגימה בווהאן, בשבוע שעבר
צילום: gettyimages
מומלצים