שתף קטע נבחר
צילום: מוטי קמחי

"גל הקורונה הראשון בדעיכה, הגל הקשה הבא בתחילת החורף"

מסכמים את הגל הראשון לתחלואה, נערכים לגל הבא: פרופ' יהודה אדלר, פרופ' ליאוניד אידלמן ופרופ' אורן צמחוני, מתארחים באולפן ynet כדי לסכם את חודשי הקורונה עד כה, ולהסביר מה מצפה לנו בעתיד

 

 

המספרים מדברים בעד עצמם, מספר החולים בירידה תלולה, כמו גם מספר המונשמים והחולים הקשים. באולפן ynet מתראיינים פרופ' ליאוניד אידלמן, היו"ר היוצא של ההסתדרות הרפואית העולמית, פרופ' יהודה אדלר, דיקן הפקולטה לבריאות, המרכז האקדמי למשפט ולעסקים רמת גן ויו"ר האיגוד הקרדיולוגי הארופי למחלות קרום ושריר הלב ופרופ' אורן צמחוני, מנהל המחלקה למחלות זיהומיות במרכז הרפואי קפלן ברחובות, כדי לדון על סיום הגל הזה של הקורונה וההיערכות לגל הבא.

 

פרופ' אידלמן: "אפשר לומר שאנחנו מסכמים את הגל הראשון של התחלואה. אנחנו יודעים שעדיין יש מוקדים בארץ של תחלואה, אנחנו יודעים שנדבקים בארץ כל יום מספר חולים חדשים אבל אנחנו בוודאי מעבר לגל הראשון של המגפה".

 

פרופ' צמחוני מוסיף ואומר: "אני חושב שהיינו צריכים להיות כל הזמן זהירים עם המסקנות כי זה רק חלק שהצעדים שנעשו, ולא כל הדברים שקשורים להסרת המגבלות, אבל זה בהחלט סימן חיובי. זה בעצם אומר שכמה שהווירוס הזה יודע להדביק כשלא עושים שום דבר, אז אם חוזרים בצורה מדודה, נכונה, ומתנהגים נכון, כנראה שאנחנו מסוגלים בכל זאת לרסן ולהשתלט לחזור למציאות נורמלית. המבחן יהיה הלאה, וצריך לזכור שברגע שאתה עושה צעד אתה תראה את התוצאות שבועיים אחר כך".

 

משבר הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

האם גל שני יהיה בהכרח גרוע יותר מהראשון והאם הוא בכלל יבוא?

פרופ' אדלר: "יש חשש אמיתי לגל שני. אנחנו לא שומרים על הכללים, אנחנו לא שומרים על ריחוק חברתי, בקושי שומרים על מסכות. אני חושב שאנחנו חייבים לשמור על ארבעת הכללים כדי שלא יהיה גל שני. לגבי האם יהיה גל שני, מצד אחד אנחנו הרבה יותר מוכנים אבל מצד שני יהיה משבר כלכלי שלא נוכל להתמודד איתו".

 

פרופ' אידלמן מסביר למה חשוב שנחזור לחיים הרגילים: "אנחנו לגמרי צריכים לחזור. אחת מהבעיות היא שנותנים הוראות בלתי יישימות שאנשים מתרגלים לזלזל בהן. ההוראות צריכות להיות הגיוניות ודברים צריכים להסתדר עם החיים הרגילים. יש לנו את כל הסימנים לחזור לחיים רגילים אבל לשמור על המרחק ולהיות מוכנים לגל קטן בשבועות הקרובים או בחודשים הקרובים ולגל גדול באוקטובר-נובמבר, לזה אנחנו צריכים להיות מוכנים".

 

פרופ' צמחוני מוסיף: " אנחנו בתהליך של למידה ואנחנו יודעים יותר על העברה ממשטחים שכנראה לא כל כך רלוונטיים, אנחנו יודעים על העברה טיפתית והטווחים ידועים, אנחנו יודעים להתמודד יותר טוב מבחינת מניעה זיהומית בוודאי בבתי חולים אבל אני מניח שגם בקהילה, אני חושב שבסופו של דבר צריך לחפש בעצם בהנחיות לא רק את מה שהוא מאה אחוז יעיל, אלא את מה שאנשים יישמעו אליו באחוזים גבוהים. צריך למצוא הנחיה שאפשר ליישם אותה באחוזים גבוהים וכך לשמור עליה לאורך זמן, אני חושב שצריך להמשיך בהתנהלות הנכונה של מניעת הדבקה, אבל בצורה הגיונית ולא שרירותית".

 

פרופ' אידלמן מסכם ואומר: "חשוב מאוד לזכור כי במדינת ישראל לפי מספר הבדיקות שנעשו, גילו פחות משליש אחוז באוכלוסייה שהיה אצלם נגיף. חייבים לעשות עכשיו בדיקות סרולוגיות לגלות כמה נוגדנים יש לאנשים וכמה הם נשארים לאורך זמן. אנחנו צריכים להתארגן בהתאם, זה חשוב עכשיו מאוד להמשך הדרך".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים