לא מוותרים על תרבות: הופעות בימי קורונה
הופעות חיות בסבבים לקהל מצומצם היושב במרחק עם מסכות - הדרך לקיים אירועי תרבות ולשמור על בריאות המבוגרים. "ללא תרבות האדם מאבד את המשמעות לחיים", אומרת מומחית לגיל השלישי. ככה זה נראה
בשיתוף מגדלי הים התיכון"
תרבות למען הבריאות הנפשית של בני הגיל המבוגר. הבנה עמוקה של חשיבות התרבות בחייהם של בני הגיל השלישי וחשיבה יצירתית הולידו פורמט מותאם של הופעות חיות והרצאות בימים בהם האולמות והמוזיאונים סגורים. "תרבות מאפשרת לצאת מהבדידות להיות בחברותא, לקבל משמעות לחיים ולחזק את הזוגיות. זה מהותי לבריאות הנפשית והגופנית של כולנו אבל במיוחד לבריאותם של בני הגיל השלישי", אומרת יעל חביב, מומחית לבני הגיל השלישי במכון אדלר.
הפורמט בו מתקיימות חמש הופעות חיות או/ו הרצאות ביום בסבבים של עד 50 איש היושבים במרחק של 2 מטרים האחד מהשני תוך הקפדה על היגיינה זכה לכינוי "גולדן רינג" ופעיל בשבועות האחרונים בבתים של רשת הדיור המוגן "מגדלי הים התיכון".
וככה זה נראה ונשמע
עוד במדור 60 פלוס:
באופן טבעי: תרגול יוגה להצערת עור הפנים
הקשר בין אינטימיות לאושר בגיל השלישי
אסטרטגיה תזונתית: 7 המלצות למבוגרים
תרבות: מפיגה את הבדידות ומחזקת את הרצון לחיות
"תרבות הינו דבר חשוב ונפלא שמעשיר אותנו, במהלך לקיחת חלק באירוע תרבות ישנה התפתחות של האדם, של הגוף והנפש. בנוסף, תרבות הינו דבר שנצרך לרוב בחברותא, אנחנו רואים לאחרונה ששחקני כדורגל מתקשים לחזור למגרשים כיוון שאין קהל, ובתרבות יש דינמיקה קבוצתית המייצרת תחושת שייכות, כל מי שנמצא איתי באירוע התרבותי יש לנו מכנה משותף, וזה מוליד את התחושה של 'ביחד'". מסבירה חביב.
"עם השנים מושג האהבה משנה מאוד את פניו, יש הרבה זמן משותף, אך הוא הרבה פחות איכותי. וברגע שהולכים לאירוע תרבותי כמו קונצרט או הופעה של זמר אהוב, הזמן המשותף הופך להרבה יותר איכותי ומהנה, הזוג מקבל חוויה זוגית אמיתית של להתארגן ביחד ולהתלבש יפה לקראת המופע".
"כל יציאה מהבית גורמת לגירוי במוח המזכיר לנו רגעים יפים מהחיים", היא מחדדת "וכשאנחנו לא באים במגע במעגלים תרבותיים אנחנו מאבדים את המשמעות בחיים, ומתחילות לצוף השאלות: 'למה אני צריך לחיות?', 'מה יש לחיים להציע לי?', 'נורא משעמם לי'. תהיות ושאלות הסוגרות את האדם בתוך עצמו ולא מאפשרות לו להיפתח ובכך פוגעות נפשית ובריאותית באיכות החיים", מסכמת חביב.
לצאת מהקופסא למען בני הגיל המבוגר
"מתוך ההבנה את החשיבות עליו מדברת יעל חביב והמצב בו בחודשים האחרונים אולמות התיאטרון, היכלי התרבות, המוזיאונים והאמפי סגורים, בשילוב הידיעה כי גם לכשייפתחו עדיין יהיה חשש גדול בקרב האוכלוסייה המבוגרת להגיע לאירועים תרבותיים, יצרנו את ה"גולדן רינג", מעגל הזהב". מספרת מיכל שוויקי גרונטולוגית קלינית ומנהלת תוכן רשתי במגדלי הים התיכון.
"הנחיות משרד הבריאות הובילו לחשיבה יצירתית ולעיצוב מחדש של האולמות באופן שבו פוזרו כיסאות במרחק של 2 מ' מהבמה ומאחד לשני, ולא יותר מ-50 מקומות ישיבה. באולם ייערכו 4-5 סבבי הופעות ביום". היא מספרת ומוסיפה "כמו כן רבים מהאמנים שהוזמנו להופיע הם בני הגיל השלישי בעצמם וזאת במטרה לתמוך גם בהם בתקופה לא פשוטה זאת ולתמוך בתרבות הישראלית הוותיקה והטובה".
בין האומנים המשתתפים אסף אמדורסקי, חמי רודנר, שמעון פרנס, דורית ראובני, נתן דטנר, מולי ודן שפירא, משה בקר, יוסי אלפי, אלי גורנשטיין, גיורא איילנד, שלשיית הג'אז המיתולוגית- אהרל'ה קמינסקי, דני גוטפריד ואלברט פיאמנטה, אורי הרפז יחד עם יוסי גרושקא ועוד.
התרגשות ושמחה - בחידוש ההופעות
"אחד הרגעים המשמחים עבורי בתקופה זו הייתה החזרה לצפות שוב בהופעות מוזיקליות ולשמוע הרצאות של אומנים שונים". משתפת חנה חזן, דיירת במגדלי הים התיכון נורדיה על החזרה לצרוך תרבות.
"תרבות היא אחד הדברים המרכזיים בשגרת החיים במגדלי הים התיכון ושמחנו מאוד לחזור לשגרה תרבותית ומההופעות השונות".
"בהופעות הדיירים הצטרפו בשירה לזמרים ושימחו את כולם. נהנינו והתרגשנו עד מאוד בהופעתו של משה בקר שהרימה את מצב הרוח ועשתה לכולם שמח בתקופה המורכבת הזאת", משתפת חנה בחיוך מתחת למסכה.
המדור בשיתוף "מגדלי הים התיכון"