שתף קטע נבחר

הלימודים בגנים עד ד' עם "ביה"ס של החופש הגדול" - עד 6 באוגוסט

לאחר דיונים ממושכים הוחלט כי שנת הלימודים תסתיים ב-13 ביולי. למחרת יפעל "בית הספר של החופש הגדול" עד ל-6 באוגוסט: "יסייע להורים ולהחזרת המשק לפעילות". האוצר התקפל ומשרד רה"מ הכריע לטובת הסתדרות המורים: יחזירו רק תשעה ימי הוראה

בית ספר בקריית אתא (צילום: נחום סגל)
בתי הספר יפעלו גם בחודשי הקיץ. בית ספר בקריית אתא(צילום: נחום סגל)

שנת הלימודים עומדת להסתיים ב-13 ביולי וכבר למחרת יפעל "בית הספר של החופש הגדול" לתלמידי גנים עד כיתות ד' עד ל-6 באוגוסט. כך הוחלט הערב (יום ג') בתום דיונים ארוכים בפורום מנכ"לים במשרד ראש הממשלה בניהול מנכ"ל המשרד רונן פרץ. על אף דרישת משרד האוצר - המורים ישיבו רק תשעה ימי לימוד.

 

בהודעה נכתב כי "בהנחיית ראש הממשלה בנימין נתניהו ובשיתוף משרד האוצר ומרכז השלטון המקומי סיכמו היום מנכ"ל משרד רה"מ, מנכ"ל משרד החינוך, הממונה על התקציבים באוצר ויו"ר מרכז השלטון המקומי על תכנית להפעלת בתי הספר והגנים במהלך החודשים יולי-אוגוסט בתקציב של כ-700 מיליון שקל".

 

שנת הלימודים בגני הילדים ובבתי הספר היסודיים תוארך כאמור עד 13 ביולי. מיד לאחר מכן תופעל "קייטנה חינוכית" עד שעות אחר הצהריים בגני הילדים ובכיתות א'-ב', ובמתכונת לימודים רגילה לכיתות ג'-ד' עד 6 באוגוסט.

 

חזרה ללימודים בבית הספר גבריאלי בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
"בית הספר של החופש הגדול" - יפעל חמישה ימים בשבוע(צילום: מוטי קמחי)

חזרה ללימודים (צילום: AFP)
"קייטנה חינוכית" עד כיתה ב', מתכונת רגילה ב-ג' ו-ד'(צילום: AFP)

"בתי הספר של החופש הגדול" יפעלו חמישה ימים בשבוע, בכל הארץ, ובכלל זה בבתי ספר מוכרים שאינם רשמיים (מוכש"ר). 

 

עוד נמסר: "המתווה להפעלת בתי הספר והגנים במהלך החופש הגדול נבנה במטרה לסייע להורים העובדים ולהחזיר את המשק לפעילות מלאה, וכן נועד גם כדי לאפשר את השלמת הפערים החינוכיים והלימודיים שצברו התלמידים במהלך משבר הקורונה".

 

הצעד בא במטרה להקל על הורי התלמידים שיוכלו להמשיך בעבודתם הסדירה גם בחודשי הקיץ - בהם בדרך כלל מופעלות קייטנות בתשלום. "דחיית היציאה לחופש הגדול תחסוך הוצאות רבות של משקי הבית על קייטנות ותסייע להתאוששותו של המשק מהמשבר".

יפה בן דוד באולפן ynet (צילום: עידן ארבל)
האוצר התקפל - משרד רה"מ הכריע לטובת ההסתדרות. יפה בן דוד באולפן ynet(צילום: עידן ארבל)

ממשרד החינוך נמסר כי המסגרת "תעניק מגוון רחב של פעילויות חינוכיות. לאחר הפעלת מסגרות הקיץ, יחלו מוסדות החינוך להיערך לפתיחת שנת הלימודים תשפ"א".

 

בהתאם להחלטת הממשלה נקבע שהוראה מרחוק מוגדרת כ-50% משרה והמורים ישלימו את 50% הנוספים בימי הוראה בחודש יולי בנוסף לתשעת הימים עליהם הוסכם. האוצר תבע לאורך המשבר כי המורים ישלימו ימי הוראה ביולי וטען שההוראה מרחוק אינה אפקטיבית.

 

מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דוד התנגדה והבהירה כי המורים "לא ילמדו ולו שעה אחת נוספת". בן דוד נתמכה במנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב. האוצר התקפל ומשרד ראש הממשלה הכריע לטובת ההסתדרות - המורים לא יחזירו יותר מתשעה ימים, עליהם סיכמו בעבר.

 

לפי המתווה מסגרת הבוקר תפעל בין 08:00 ל-13:00 לחמישה ימים בשבוע מהגנים ועד כיתות ד'. הצהרון יפעל בסבסוד מלא. הרשויות המוגדרות אשכולות למ"ס 4-1 (ירושלים, רמלה, עכו, נצרת, לוד, אום אל פאחם, רהט) יקבלו מימון מלא של משרד החינוך למסגרת הבוקר. הורים לתמידים באשכולות למ"ס 7-5 ישלמו 360 שקל לתלמיד ובאשכולות 10-8 ישלמו ההורים 540 שקלים.

 

חיים ביבס יו"ר מרכז השלטון המקומי בירך על הצעד ואמר כי "מאות אלפי הורים יכולים לנשום לרווחה ולדעת שהילדים שלהם יהיו במסגרות עד סוף השבוע הראשון של אוגוסט". הוא הוסיף: "הרשויות המקומיות יתחילו את היערכותן באופן מיידי בכדי לפתוח את התכנית ביולי על הצד הטוב ביותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים