ראשי מעבדות: "ללא כוח אדם לא נוכל לערוך עוד בדיקות"
הצוותים הודיעו למשרד הבריאות כי ללא תוספת של כוח אדם, לא ניתן יהיה לקיים את פרויקט הבדיקות הסרולוגיות לגילוי נוגדנים של נגיף הקורונה. ב-ynet פורסם לאחרונה על עיכובים במבצע, אף שנרכשו כ-250 אלף ערכות. יו"ר עובדי המעבדות: "המצוקה במערכת בלתי נסבלת"
ראשי המעבדות בישראל הודיעו אתמול (ד') למשרד הבריאות כי בהיעדר תוספת כוח אדם לא ניתן יהיה להוציא לדרך את הסקר הארצי של הבדיקות הסרולוגיות לגילוי נוגדנים של נגיף הקורונה. מדובר בפרויקט שאפתני שהוביל מנכ"ל משרד הבריאות היוצא משה בר סימן טוב, שמטרתו היא לשרטט תמונה מקיפה של שכיחות הנגיף בישראל. ב-ynet פורסם לאחרונה כי מבצע הבדיקות סובל מעיכובים, אף שנרכשו כ-250 אלף ערכות לבדיקות סרולוגיות.
הבדיקות הסרולוגיות: כך יגלו בדיקות הדם אם אתם מחוסנים לקורונה
גורמים במשרד הבריאות: "לא יודעים מתי נתחיל בביצוע הבדיקות הסרולוגיות"
במכתב ששיגרה אתמול אסתר אדמון, יו"ר הסתדרות המיקרוביולוגים, הביוכימאים ועובדי המעבדות לד"ר רותי ישי, מנהלת המחלקה למעבדות במשרד הבריאות, צוין כי התהליך לוקה בכשלים. "משום שהמעבדות לא תוגברו בתוספת כוח אדם מיומן המורשה לעבודה במעבדות", כתבה אדמון, "המצוקה במערכת גברה מאוד והיא בלתי נסבלת. במצב זה לא ניתן להטיל על עובדי המעבדות ביצוע של בדיקות נוספות".
מנהלת מעבדה במרכז הארץ סיפרה: "אנחנו נמצאים בעומס של בדיקות לעומת מספר התקנים. ברגע שמוסיפים לעומס עוד עומס, זה יצטרך לבוא על חשבון משהו אחר, למשל נשים בהיריון שמחכות לתוצאות בדיקות".
הבדיקות הסרולוגיות, בניגוד לבדיקות ה-PCR הרגילות המבוצעות כיום שמטרתן לאתר נדבקים, בדיקות הדם הסרולוגיות מאתרות גם חולים שהחלימו וגופם ייצר נוגדנים לנגיף, לעיתים מבלי שהנבדקים יודעים שנדבקו.
בראיון שהעניק בר סימן טוב בתחילת החודש ל"ניו יורק טיימס" צוין כי הבדיקות יתקיימו "תוך שבוע או שבועיים". ואולם בתכתובת פנימית שהגיעה לידי ynet לפני כשבוע עלה כי רק אז חילק משרד הבריאות את תחומי האחריות לגורמים המקצועיים. בכירים במשרד הבריאות, כמו גם בקופות החולים, לא ידעו לנקוב במועד בו יתחילו הבדיקות. "זה עסק מורכב וקשה", אמר בשבוע שעבר בכיר במשרד הבריאות, "יש עוד המון פרטים שצריך לסגור. אנחנו לא יודעים מתי נתחיל באמת לבצע את הבדיקות".
בתוך כך, אתמול אובחנו 24 בני אדם עם נגיף הקורונה. מדובר ביום השני ברציפות שבו אובחנו יותר מ-20 נדבקים. אנשי מקצוע מסבירים כי מוקדם לקבוע אם מדובר במגמה.