שתף קטע נבחר

 

ארבה, קורונה ו-50 מעלות: המכות של הודו

הודו סובלת בימים אלה מגל חום כבד, נחילי ארבה ומשבר מים - בזמן שמדי יום מאובחנים עוד אלפי נדבקים בקורונה. העומס על הרשויות אדיר

 

נחילי ארבה בהודו

נחילי ארבה בהודו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בנוסף לנגיף הקורונה סובלת הודו בימים אלה מגל חום, ומנחילי ארבה בהיקף שלא נראה עשרות שנים. בזמן שהודו נערכת לסיומו של הסגר הממושך שהוטל במדינה, הרשויות צריכות להתמודד עם כמה משברים במקביל. הן צריכות להגן על הציבור מהחום הכבד, אך במקביל להקפיד על כללי שמירת המרחק בפארקים ובשווקים שנפתחו לאחרונה.

 

הסגר שהטילה הודו היה מהמחמירים בעולם. החודש, מאז שחלק מההגבלות הוסרו, היא חווה עלייה בקצב הנדבקים. הודו נערכת לסיום הסגר בזמן שבמדינה עדיין מדווחים על אלפי נדבקים חדשים מדי יום. היום דיווחה הודו על יותר מ-6,500 נדבקים חדשים בנגיף הקורונה ביממה האחרונה. עד כה נדבקו בהודו 158,333 איש בנגיף ו-4,531 מתו.

הודו נחילי ארבה מדינת המחוז רג'סטן (צילום: EPA)
ארבה במדינת המחוז רג'סטן(צילום: EPA)
 

גל החום עלול להפוך את המאבק לבלימת הנגיף למשימה מורכבת במיוחד. "העולם לא יקבל עוד הזדמנות לנשום. האכזריות של המשברים עולה והם לא הולכים להיות מרוחקים", אמרה סוניטה נראן, ראש מרכז המדע והסביבה בניו דלהי. בעקבות "האסון המשולש" (המגפה, הארבה והחום הכבד) היו שהשוו את המצב לאסונות מתקופת התנ"ך.

 

כשבנה בן השש של קליסטה אקה התעורר עם כאב גרון וחום, אמו רצתה לקחת אותו לבית החולים. בגלל עומס של חולי קורונה, למרות שהילד קודח מחום הרופא המליץ לאם לקחת אותו הביתה. המשפחה גרה בשכונת עוני בדרום דלהי. "המאוורר רק מחמם אותנו", אומרת האם ומסבירה: "אנחנו לא יכולים לפתוח את החלון כי אין לו רשת, ולכן אין שום הגנה נגד מלריה ויתושים שמביאים את קדחת הדנגי".

הודו נחילי ארבה מדינת המחוז רג'סטן (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

סמוך לבית של אקה יש פארק שמלא בתושבים שיצאו לעשות ספורט - חלקם עם מסכות. הם מנהלים דיון על נחיצות המסכה בחום הכבד. אסמיטה סינג אומרת שבמזג אוויר חם כל כך "מסוכן מאוד לעשות ספורט עם מסכה. זה מלכוד 22". הטמפרטורות בבירה ניו דלהי הגיעו השבוע ל-47.6 מעלות – היום החם בחודש מאי ב-18 השנים האחרונות. במדינת המחוז המדברית רג'סטאן, שבחודש שעבר רשמה את חודש אפריל החם בהיסטוריה שלה, הגיעו הטמפרטורות השבוע ל-50 מעלות.

 

בנוסף לקורונה, לארבה ולגל החום, הודו סובלת ממחסור חמור במים. לעשרות מיליונים אין בבתים מים זורמים או מיזוג אוויר, ובימים חמים כאלה רבים מנסים להתקרר מתחת לעצים בפארקים. תושבים מגיעים לבארות שאגרו את מי הגשמים, אחרים ממתינים בתורים לחלוקת מים.

הודו נחילי ארבה מדינת המחוז רג'סטן (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

הודו מתאוששת בימים אלה מסופת הציקלון החזקה אמפאן שהגיעה ממפרץ בנגל והיכתה במדינה בשבוע שעבר. הסופה "שאבה" כמויות אדירות של לחות, ולאחר מכן רוחות חמות ויבשות יצרו גל חום בצפון הודו ובמרכזה. במקביל לגל החום החלו נחילי ארבה להסתער על גידולים חקלאיים במרכז הודו, ויצרו כאב ראש גדול לאזור שכבר מתקשה להתמודד עם ההשפעה הכלכלית של הסגר.

הרס הצפות סופה ספות ציקלון אמפאן מערב בנגל הודו (צילום: AFP)
סופת הציקלון אמפאן היכתה במערב בנגל(צילום: AFP)
 

החקלאים הזועמים מכים בצלחות, שורקים או משליכים אבנים בניסיון לגרש את הארבה. לפעמים הם גם מדליקים אש, בתקווה שהעשן יבריח את החגבים. נחילי הארבה עשו את דרכם מרג'סטן לדלהי, אבל אתמול שינוי בכיוון הרוח שלח אותם דרומה, לעבר מדינת המחוז מדהיה פראדש.

 

ק.ל. ג'ורג'אר, שחבר בארגון הודי שנאבק בנחילי הארבה, אמר ש-50 מאנשי הצוות שלו מנסים לעצור את נחילי הארבה לפני תקופת הרבייה של החגבים - שתהיה במהלך עונת המונסונים בהודו שמתחילה ביולי. הוא אומר שאם הם לא ישתלטו על הנחילים החגבים יהרסו את הגידולים החקלאיים בקיץ.

הודו תור ל מים ניו דלהי (צילום: AFP)
תושבים בתור לחלוקת מים בניו דלהי(צילום: AFP)
 

הודו תור ל מים ניו דלהי (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הממשלה של נרנדרה מודי תפרסם בסוף השבוע הנחיות חדשות, שכנראה יאריכו את הסגר באזורים שנפגעו קשה מכולם. במקביל יעודדו ההנחיות החדשות פעילות כלכלית בשאר הודו, שבה שיעור האבטלה הגיע ל-25 אחוז. 

 

שיתוק הכלכלה בעקבות הסגר, שהוטל ב-25 במרץ, פגע קשות במהגרי העבודה ובעובדים הזמניים, שברחו מהערים וצעדו ברגל למשפחותיהם בפרברים. ממשלת הודו העמידה לרשותם רכבות מיוחדות, אך באותן רכבות הייתה צפיפות אדירה ולאחר מכן פורסמו דיווחים על הודים שמתו מצמא ומרעב. מהגרים שחזרו מהערים הגדולות הוכנסו לבידוד, והגבירו את הלחץ על מערכות הבריאות המקרטעות באזורים הכפריים.

הודו גל חום (צילום: AP)
(צילום: AP)

הודו גל חום (צילום: AP)
(צילום: AP)

במהלך הסגר משרד הסביבה ההודי הפחית את המגבלות על מזהמים תעשייתיים, ונתן למשקיעים פרטיים אפשרות לכרות פחם. ג'וידיפ גופטה, עיתונאי בתחום הסביבה, אמר שהשילוב של המגפה, החום הכבד ונחילי הארבה מראה שהודו חייבת לבחור באנרגיה ירוקה. הוא אמר שהממשלה צריכה ליישם מדיניות שתשמור על הסביבה ותעודד שימוש באנרגיה ירוקה כדי להפחית את פליטת גזי החממה שגורמים להתחממות הגלובלית.

 

לצערו של גופטה, במקום מדיניות ירוקה, "הממשלה מעודדת את אותם מגזרים בתעשייה שגרמה לשלל המשברים מלכתחילה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים