הוליווד מחפשת מומחים לקורונה
צלמים, תאורנים ויועצי קורונה: המגפה שיתקה את תעשיית הקולנוע והטלוויזיה בארה"ב וגרמה נזק גדול לחברות הענק. באולפנים מתכוננים לחידוש ההפקות - ומחפשים מומחים שינחו איך להתנהל במציאות החדשה
לא רק צלמים, מעצבי שיער ועוזרי הפקה: הוליווד נערכת להפקות שאחרי מגפת הקורונה, ומחפשת מומחים לנגיף.
מגפת הקורונה גרמה למפיקים, לאולפנים ולאיגודים המקצועיים בהוליווד לחפש יועצים שיגבשו כללים לימי הצילום במציאות החדשה. בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה האמריקאית מחפשים אפידמיולוגים ומומחים אחרים, שיציגו אסטרטגיות מפורטות. חברות ההפקה יצטרכו לשמור על בריאותם של צוותים גדולים שעובדים בחללים צפופים, מאפרים שלא שומרים מרחק ונוגעים בפנים ושחקנים שמתנשקים, מתחבקים ומתקוטטים בסצנות.
המגפה השביתה את תעשיית הקולנוע והטלוויזיה וגרמה לנזק כלכלי קשה, גם לערים שמרוויחות מההפקות עצמן - כמו לוס אנג'לס. נטפליקס, וולט דיסני וחברות נוספות צריכות לחדש את ההפקות, כדי להעלות תכנים חדשים ולא לאבד את הקהל.
הסטים בארה"ב עדיין שוממים, אך במקומות אחרים – דרום קוריאה, אוסטרליה ושבדיה למשל – ההפקות חוזרות. גם בניו זילנד חוזרים לצלם – השבוע תחודש ההפקה של "אווטאר 2" של ג'יימס קמרון.
העובדים בתעשייה מצפים שמספר אנשי הצוות יקטן, ושבאולפנים יהיו מתקנים לחיטוי ידיים ויתקיימו בדיקות שגרתיות. הם מעריכים שהמפיקים ישתמשו בטכנולוגיה ממוחשבת כדי ליצור לצופים בבית אשליה שהקהל באולפני הטלוויזיה גדול יותר.
הבמאי והתסריטאי טיילר פרי כבר הודיע על חידוש ההפקות שלו. פרי אמר שב-8 ביולי הוא יתחיל לצלם שתי סדרות טלוויזיה של ערוץ BET באולפנים באטלנטה. האולפנים - שהשטח שלהם הוא יותר מ-1,300 דונם – כוללים חדרים רבים שבהם אפשר לבודד אנשים כדי למנוע התפשטות של נגיף הקורונה.
פרי הציג מתווה חזרה לשגרה, מסמך באורך 31 עמודים, ואמר שמי שעזרו בגיבוש ההנחיות הם קבוצה של "אנשי צוות, רופאים, אפידמיולוגים, עורכי דין, נציגי ועדים, שחקנים וסוכנים, אנשי צוות, מבטחים והרבה אנשים נהדרים אחרים" לפתח את ההנחיות.
אחד השותפים לגיבוש ההנחיות הוא ד"ר קרלוס דל ריו, מומחה למחלות מדבקות מאוניברסיטת אמורי. הוא הציע שכל הצוות ייבדק בתחילת ההפקה ולפחות פעם אחת בשבועיים הבאים. דל ריו המליץ גם על כללי היגיינה וצעדים נוספים, אך ציין ששום דבר לא מבטיח הגנה של 100 אחוז נגד הקורונה. "אולי זה ייכשל", הוא אומר. "אבל אני חושב שזה לא אפשרי לומר שאנחנו נחכה עד שהווירוס ילך, או עד שיהיה לנו חיסון, מכיוון שאז אנחנו עלולים לא לעבוד במשך השנתיים הקרובות".
איגודים שמייצגים שחקנים ועובדים בהפקות שכרו מומחים מהרווארד ומאוניברסיטת קליפורניה כדי לעזור לפתח הנחיות. הם ממתינים למושל קליפורניה גווין ניוסם, שקיבל הערות מהנציגים השונים ויפרסם בקרוב פרוטוקולים לצילומי טלוויזיה וקולנוע.
השחקנים עוקבים מקרוב אחרי המדיניות המתגבשת. השחקנית אנה קנדריק אמרה שחלק מהרעיונות שהיא שמעה נשמעים כאילו שמי שהציע אותם "מעולם לא היה בסט צילום". "מהניסיון שלי עם אנשים בסטים, בניגוד לאנשים בשדה תעופה כולנו יודעים שאנחנו 'באותה קבוצה', ורק מנסים לשמור על כולנו בטוחים", היא אומרת. "אני חושבת שאפשר לעשות את זה, אבל עדיין לא ראיתי פתרונות נהדרים".
ד"ר פול ליכטפלד, רופא תעסוקתי שפיתח הנחיות לרשתות הטלוויזיה בבריטניה, אומר שבגלל שבהפקות הטלוויזיה עובדים רבים הם פרילנסרים הטיפול בנגיף הקורונה עלול להיות מסובך במיוחד. "אנשים באים והולכים מה'בועה' שלך להפקות ולחברות אחרות", אמר ליכטפלד, וציין שההנחיות שפיתח חלות על כל חברות ההפקה.