תחזית מכון ויצמן: "גל שני" של קורונה – כנראה בדרך
115 חולים ביום אחד - האם מדובר בגל השני ממנו כל-כך חששנו? מדעני מכון ויצמן, שזיהו לפני כולם את ההתפרצות בבני ברק וביישובים נוספים על-פי תסמיני המחלה בקהילה, מעריכים - הגל השני בהחלט בדרך
החשש מפני גל שני – הולך ומתממש: תחזית מכון ויצמן למדע המתבסס על דיווחי תסמיני הקורונה, מדגימה עלייה משמעותית בתלונות על הסימפטומים האופייניים לנגיף ה-COVID-19.
משבר הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet
נתוני מכון ויצמן נאספים מהציבור באמצעות שאלוני הבריאות באתר coronaisrael.org שפותחו על ידי הסדנא לידע ציבורי. המודל שפיתחו חוקרי מכון ויצמן למדע כבר תוקף בעבר, וחזה התפרצויות בערים שונות בישראל.
מנתוני הימים האחרונים, עולה תמונה המעלה חשש מפני התפרצות גל שני בישראל. על פי הנתונים, קיימת עלייה משמעותית בדיווחי תסמיני המחלה, הכוללים קוצר נשימה, בלבול, שלשול, בחילות והקאות, עייפות וצמרמורות. עלייה מתונה יותר נרשמה בשיעור התלונות על שיעול.
"רמת התסמינים עדיין נמוכה מבשיא המגפה", מסביר הפרופ' ערן סגל, ראש צוות החוקרים, אולם זיהינו עלייה בסימפטומים מסוימים בימים האחרונים. עם זאת חלק מהתסמינים כמו שיעול, עדיין במגמת ירידה. אנו קוראים לציבור להמשיך ולמלא את השאלונים, ולהתייחס אליהם כסוג של הצהרת בריאות יומית. מילוי השאלונים לוקח פחות מדקה, ויש לו חשיבות עצומה במניעת התפרצויות נוספות".
מוקדם יותר הערב (ו'), קיים משרד הבריאות מסיבת עיתונאים, לאור העלייה בהדבקה בקורונה שנצפית בימים האחרונים ושהגיעה לשיא היום עם 115 חולים מאומתים חדשים. מנכ"ל משרד הבריאות היוצא, משה בר סימן טוב, הזהיר כי מדובר בעלייה מדאיגה שעלולה להוביל לחידוש הסגר.
בר סימן טוב הוסיף עוד כי קיימת אופוריה בקרב הציבור הישראלי, כשבמקומות רבים לא מקפידים על עטיית מסכות ועל כללי התו הסגול שנקבעו. הוא ציין עוד כי במשרד שוקלים להמליץ לממשלה על סגירת חטיבות הביניים לאור העלייה בשיעור התחלואה שם.
הפרופ' סיגל סדצקי, ראש שרותי בריאות הציבור, הבהירה כי נגיף הקורונה אינו מושפע כפי הנראה ממזג האוויר, ושיעור התחלואה אינו צפוי לרדת עם עליית הטמפרטורות והלחות. הפרופ' גרוטו, סמנכ"ל המשרד, התייחס גם לפתיחה אפשרית של נמל התעופה בן גוריון לטיסות סדירות, ואמר כי אין כוונה כעת לאשר את הפתיחה, והדבר ייבחן על פי שיעור התחלואה בארץ ובעולם.
היישוב בו נצפה שיעור הגידול הגבוה ביותר של חולים מאומתים בשלושת הימים האחרונים הוא חורה, שבו שיעור התחלואה ל-100 אלף איש הגיע ל-333. אחריו בני ברק עם שיעור תחלואה של 128 למאה אלף תושבים, ואחריו יבנאל, דיר אל אסד, מצפה רמון, עלי, חריש, אור יהודה, טבריה, מרכז שפירא, ירושלים, בית שמש, כוכב יעקב, אפרת, בת ים, ביתר עילית, ג'סר אזרקא, אלעד, אבן יהודה, פיקיעין, רכסים, מודיעין עילית, כבר חב"ד, קצרין, פרדס חנה, כבעת זאב, רעננה, רמלה, גני תקווה, תל אביב, עמנואל, בענה, ראש העין, רמת גן, מגדל העמק, אשקלון, באר שבע, גבעת שמואל וגבעתיים.