בעלי חיים במשבר הקורונה
חזירי בר, תנים ודגי לוקוס: מי המרוויחים והמפסידים מהשפעות משבר הקורונה על עולם החי? צפו בהרצאתו של ד"ר אור שפיגל מבית הספר לזואולוגיה באוניברסיטת תל אביב
משבר הקורונה חרט בזיכרון הציבורי הרבה תמונות עוצמתיות. ביניהן, תפסו את העין בעלי החיים המשוטטים ברחובות הערים ברחבי העולם, מחזירי בר בחיפה ועד לקופי מקוק בערי תאילנד.
אך ההשפעה של משבר הקורונה על עולם החי חורגת בהרבה מחזירי בר משוטטים. מהמצב החדש שנוצר עקב הצטמצמות הפעילות האנושית יש מרוויחים ומפסידים – מפני שבעלי חיים שונים מגיבים בצורה שונה בתכלית לתנאים החדשים. וכך, חזירי הבר בחיפה, כמו גם התנים שנצפו ברחובות תל אביב, מייצגים קבוצה שלמה של בעלי חיים שתלויים בבני האדם לאספקת מזון, ובעת המשבר נאלצו לחדור עמוק לתוך השטח העירוני בכדי למצוא אותו.
מינים אחרים של בעלי חיים דווקא נהנו מהמשבר. כך, למשל, דגי הדקר (לוקוס) נידוגו פחות בתקופה זו. גם בעלי חיים נדירים שסבלו מציד לצורך סחר בלתי חוקי עשויים ליהנות מתוצאות משבר הקורונה, לאחר שמדינות רבות הגבילו כעת את הסחר הזה.
בהרצאה שלפניכם מאת ד"ר אור שפיגל מבית הספר לזואולוגיה באוניברסיטת תל אביב, תוכלו ללמוד עוד על ההשפעה של משבר הקורונה על בעלי חיים בארץ ובעולם, וגם על ההשלכות לטווח ארוך שעוד ישפיעו על בעלי החיים בעתיד.
מי שמעוניין להעמיק עוד, מוזמן לעיין בכתבה שפרסמו ד"ר אור שפיגל ופרופ'-משנה אסף שוורץ בגיליון מיוחד של כתב העת "אקולוגיה וסביבה" בנושא משבר הקורונה