ירושלים ראשונה, ובאילו ערים לא נדבק החודש אף אחד
הרבה פחות מונשמים וחולים פעילים, אבל הירידה התלולה במספר הנדבקים היומי נעצרה לקראת סוף החודש: 358 איש נדבקו בירושלים במאי, כמעט מחציתם בשלושת הימים האחרונים. 63 נפטרו מהנגיף במהלך החודש. הנתונים המלאים לפי הערים
1,125 בני אדם נדבקו בקורונה במהלך חודש מאי. כך עולה מניתוח נתוני משרד הבריאות. בחודש שמסתיים היום נפטרו 63 ישראלים מהנגיף, מספר המונשמים ירד מ-82 ל-30 ומספר המחלימים זינק מ-8,561 ל-14,782. כיום יש 1,994 חולי קורונה פעילים בישראל, לעומת 7,163 בסוף החודש שעבר.
מנתוני משרד הבריאות עולה כי במהלך החודש נדבקו 358 תושבים בירושלים בנגיף, 129 מהם בשלושת הימים האחרונים. בני ברק מדורגת במקום השני עם 102 נדבקים החודש, אחד מהם בשלושת הימים האחרונים. בעיר חלה ירידה משמעותית בתחלואה בשבועות האחרונים.
גללו למטה כדי לבדוק כמה חלו במאי בעיר שלכם:
74 מתושבי חורה שבנגב אובחנו החודש כחולים וכך גם 66 תושבים מבית שמש, 54 מתל אביב, 27 מבת ים, 24 מפתח תקווה, 18 ממודיעין עילית, 18 מביתר עילית, 17 מראשון לציון ו-17 מבאר שבע. בחיפה, העיר השלישית בגודלה בישראל, אובחנו 11 חולים במהלך חודש מאי.
ויש גם ערים שלפי נתוני משרד הבריאות לא אובחנו בהם חולים כלל החודש. מדובר בין היתר באשקלון, נצרת, קריית אתא, עכו, קריית ים, קריית ביאליק, קריית אונו, סכנין וקריית שמונה.
בערים חדרה, הוד השרון, נהריה, עפולה, כרמיאל, יבנה, טבריה, טייבה, דימונה, יהוד, מעלה אדומים וטמרה, אובחן חולה אחד בלבד במהלך כל החודש.
עוד עולה מניתוח הנתונים כי רובם המכריע של החולים שאובחנו בשלושת הימים האחרונים הם מירושלים, כש-129 מתושבי העיר אובחנו כאמור כחולים בנגיף. מרביתם הם תלמידים ומורים בגימנסיה העברית ירושלים, שם לפי הנתונים המעודכנים מהיום נדבקו כבר 141 תיכוניסטים ואנשי צוות בקורונה. במקום השני נמצאת תל אביב, שם אובחנו שבעה חולים חדשים.
שר הבריאות יולי אדלשטיין הודיע הערב על הרחבה במדיניות בדיקות הקורונה בניגוד לעמדה של בכירי משרדו כפי שהוצגה עד כה, כך שגם אנשים ללא תסמינים יוכלו להיבדק, וזאת לפי שיקול דעתו של הרופא המטפל. לפי נתוני משרד הבריאות, מספר הנדבקים מחצות עד לסביבות השעה 7 בערב הגיע ל-53, והיום בוצעו עד כה 2,874 בדיקות. 114 חולים מאושפזים בבתי החולים, 33 מהם במצב קשה ו-44 במצב בינוני.
אדלשטיין התייחס לפרמטרים שהוצגו לגבי האפשרות לביטול ההקלות שכללו 100 חולים ביום שאינם ממוקדי ההתפרצות, 250 חולים במצב קשה וקצב הכפלה של 10 ימים במספר החולים: "אנחנו ברוך השם לא שם, אנחנו לא רוצים להיות שם ולכן אני חוזר על חשיבות שיתוף הפעולה של הציבור. כולכם ראיתם מה קרה בסוף השבוע האחרון ואני לא חושב שמישהו יטען שהייתה הקפדה על הכללים. לכן אם אנחנו לא רוצים לחצות את הקווים ולהגיע למצב של עוד פעם סגירות, אז חשוב מאוד מצידנו להרחיב את הבדיקות ומצד הציבור לשתף פעולה".
עיריית בני ברק, שם כאמור נדבק אדם אחד בשלושת הימים האחרונים, הודיעה על הגברת אכיפה לאחר שלדבריה זוהתה התרופפות בהנחיות בבתי הכנסת ובמרחב הציבורי. בהודעת העירייה נכתב כי "יחד עם השמחה וההתרגשות הגדולה משיבתנו לבתי הכנסת, לאור החשש המוחשי מפני התפרצות תחלואה נוספת בעיר ותחושת ריפיון בשמירה על הנהלים, הוחלט בישיבת חירום על צעדי אכיפה. על הגבאים יושתו קנסות כספיים כבדים. בשלב ראשון יינתנו דוחו"ת אזהרה ובנוסף יוחל במבצע אכיפה מיידי ברחבי העיר בגין אי חבישת מסכה במרחב הציבורי".