שתף קטע נבחר

 
צילום: מוטי קמחי

"חוק הקורונה" ירוכך: שוטרים לא יוכלו להתפרץ לבתים, תישמר הזכות להפגין

תזכיר החוק שפרסמה הממשלה עלול היה להגביל את הזכות למחות, אך כעת מבהיר שר המשפטים אבי ניסנקורן כי יוגבלו סמכויות השוטרים: "החקיקה תהיה אפקטיבית אך מידתית"

 יס
שוטרים בירושלים בימי הקורונה(צילום: עמית שאבי)

לאחר הביקורת הציבורית שחולל תזכיר "חוק הקורונה", מבהיר הבוקר (יום ב') שר המשפטים אבי ניסנקורן כי חוק הקורונה לא יאסור הפגנות וכי יוגבלו סמכויות השוטרים באכיפת החוק, כך שהם לא יוכלו להתפרץ לבתים ללא צו.

 

בתום ישיבה שהתקיימה אמש בנוגע לחקיקת הקורונה, הנחה השר את בכירי משרדו לבחון דרכים להגברת הפיקוח הפרלמנטרי על פעולות הממשלה במקרה של הכרזה על מצב חירום עקב התפרצות נוספת של הנגיף. במהלך הישיבה הובהר כי תזכיר החוק המוצע לא יאסור בשום מקרה על קיומן של הפגנות ולא יופסקו פעילות הכנסת ועבודת בתי המשפט.

50 ()
"חקיקה אפקטיבית אך מידתית". שר המשפטים אבי ניסנקורן

ישיבת ממשלה (צילום: אמיל סלמן)
מבקרי החוק טענו שרה"מ מעוניין לדרוס את הדמוקרטיה. נתניהו(צילום: אמיל סלמן)

בנוסף, ייבחנו מחדש היקפי סמכויות השוטרים לאכיפת ההנחיות. שר המשפטים קבע דיונים נוספים בנוגע לתזכיר החוק היום ובהמשך השבוע, והוארך פרק הזמן להערות הציבור להצעה.

 

לדברי ניסנקורן, "לרשויות ינתנו הכלים לאכוף את ההנחיות אולם שוטרים לא יתפרצו באופן שרירותי לבתי תושבים. בימים הקרובים נמשיך בעבודה מאומצת כדי לוודא שהחקיקה תהיה אפקטיבית אך מידתית".

 

החוק יאפשר לממשלה להטיל מגבלות על הציבור לתקופה של עד עשרה חודשים, והממשלה מקדמת אותו על רקע העלייה במספר חולי הקורונה בימים האחרונים ותחושת השאננות שפקדה את הציבור הישראלי, תוך אזהרה ברורה כי גל שני של התפרצות הוא תרחיש אפשרי בהחלט. בשבת הבהיר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי הימים הקרובים יהיו בבחינת מבחן בנוגע לצורך בהחרפת ההגבלות.

 

נתניהו: "הימים הקרובים הם ימי מבחן"    (צילום: לע"מ)

נתניהו: "הימים הקרובים הם ימי מבחן"    (צילום: לע"מ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חרף העלייה בתחלואה, באופוזיציה תקפו את החוק המדובר וטענו כי יעניק בידי הממשלה סמכויות נרחבות מדי שלא לצורך. יו"ר האופוזיציה, ח"כ יאיר לפיד, טען כי החוק יוביל לפגיעה בפרטיות הציבור, וישמש כלי שרת בידי הממשלה למנוע מחאה: "אין שום היגיון לתת לממשלה סמכויות כל כך רחבות לעשרה חודשים. זה כולל מעקבי שב"כ ואפשרות לאסור על הפגנות שאינן נוחות לממשלה. אין הצדקה לתקנות מבחינת הקורונה. עדיף שהממשלה תתרכז בעזרה לעצמאים ולעסקים הקטנים ותנסה להציל את הכלכלה הישראלית".

יאיר לפיד (צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת)
"אין שום היגיון בסמכויות כל כך רחבות". לפיד(צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת)

גם בישראל ביתנו מתחו ביקורת חריפה על החוק וטענו כי מדובר בניסיון של ראש הממשלה לעשות שימוש בנגיף לצרכים פוליטיים. ח"כ אלי אבידר אמר כי "נתניהו דורס את הדמוקרטיה ובהצעת החוק הדרקונית החדשה הוא רוצה למנוע הפגנות ומחאת אזרחים. נתניהו ניצל את הקורונה והרס את חייהם של שניים וחצי מיליון אזרחים. כעת הוא מנסה להעביר חוק שימנע מהם להפגין. נתניהו ינצח כשאנחנו נרים ידיים ואנחנו לא נרים ידיים כי אין לנו ארץ אחרת".

 

יו"ר מרצ, ניצן הורוביץ, אמר: "הצעת החוק הזו מסוכנת ומתאימה לדיקטטורות. החוק פוגע בחירויות הפרט ובזכויות יסוד כמו חופש ביטוי, חופש תנועה, והזכות לפרטיות. החוק הזה מסוכן יותר מהקורונה".

 

בשיא התפרצות המגפה בישראל נהגו השרים בממשלת המעבר לאשר תקנות לשעת חירום כדי להגביל תנועה של אזרחים ולהסדיר את הגבלות הקורונה מבלי שהכנסת תאשר זאת בדרך הרגילה ובשלוש קריאות. היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הסתייג מהפעלת התקנות לשעת חירום, וקרא לראש הממשלה ולשרים לחוקק את ההגבלות באמצעות חקיקה ראשית, כמקובל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות משטרת ישראל
ארכיון
צילום: דוברות משטרת ישראל
מומלצים