דובר ארגון הבריאות העולמי: "מספר החולים היומי בעולם בעלייה"
בצל עליית התחלואה בבתי הספר והחשש מהתפרצות הגל השני, דובר ארגון הבריאות העולמי, כריסטיאן לינדמאייר, מתראיין ל-ynet, ומסביר למה החזרה לבתי הספר עלולה לגרום להדבקה, למה מספר החולים היומי בעולם עולה, למרות שיש מדינות שמודיעות שהמגפה אצלן הסתיימה והאם היגיינת ידיים עדיפה מעטיית מסכה
"בכל מקום שאנשים נמצאים ביחד, יש סיכון להדבקה חוזרת", כך אומר כריסטיאן לינדמאייר, דובר ארגון הבריאות העולמי בראיון ל-ynet. לדבריו, למרות המגמה הכללית של דעיכת המגפה במדינות רבות, עדיין מספר החולים הכללי מדי יום בעולם בעלייה ומדובר בתופעה מדאיגה. עכשיו מדינות אמריקה הפכו להיות המדינות "החמות" מבחינת הדבקה וכל עלייה כזו בהחלט גורמת לדאגה רבה".
הוא מסביר כי היה ברור שגל נוסף של תחלואה יגיע, והזמן שעבר רק גרם לעולם להתכונן אליו טוב יותר מאשר להתפרצות הראשונית. "מערכות הבריאות מוכנות יותר, הרופאים, המחלקות, מכונות ההנשמה. עכשיו אנחנו כבר ערוכים יותר ויודעים יותר מאשר ידענו קודם".
משבר הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet
הוא מתייחס לעלייה בתחלואה בבתי הספר בישראל ומסביר כי החזרה ללימודים זה סיכון מחושב. "צריך להבין שקשה מאוד לשמור שילדים ישמרו על ריחוק חברתי, אבל בכל מקרה של הדבקה צריך לבדוק את זה באופן ספציפי לפני שמחליטים על השבתה של מערכת הבריאות כולה".
לגבי סוגיית המסכות, הוא מסביר כי המצב מורכב. "אם יושבים במסעדה וכל הזמן מורידים את המסכה כדי לאכול, הרי שאין בזה היגיון, אבל במקומות צפופים שיש בהם הרבה אנשים זה בהחלט יעיל ורצוי. במקרים בהם אי אפשר לעטות מסכות בגלל כל מיני סיבות, חשוב לשמור על היגיינת ידיים באופן אפילו יותר מוקפד. אי אפשר לומר שזה יותר חשוב ממסכות, אבל השילוב של שניהם הוא הדבר האופטימלי".
לגבי המצב בישראל, הוא אומר כי המצב ללא ספק נראה באופן יחסי לא רע, ולכן קשה להתנבא מה יקרה ברגע שהגבולות ייפתחו או אנשים ימשיכו להיות בקשר הדוק. "ככל שאנשים נפגשים יותר,כך הסיכוי להדבקה ולתחלואה עולה. זו הסיבה שחשוב להקפיד על הכללים כדי לשמור על הבריאות של כולנו".