שתף קטע נבחר

 

מבצע "חורף דיסקרטי": נקמת הימ"ר בספורטאית החשודה בסחר בנשים

התיק הקודם נגד אלופת האתלטיקה לשעבר קרס, אך ביחידה המיוחדת התעקשו. הם שלחו מתחזות שנענו למודעות דרושים ל"מסאז'ים רפואיים", וגילו שאת הרשת הפעילו בעיקר נשים. הקורונה הוסיפה לרשימת העבירות גם הפרה של ההגבלות: "התעשייה המשיכה לפרוח"

 

דיירת שגרה ליד אחת מ"דירות הזנות": "לא היה משהו חריג"    (צילום: אבי חי)

דיירת שגרה ליד אחת מ"דירות הזנות": "לא היה משהו חריג"    (צילום: אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

להבדיל מתיקים קודמים, ביחידה המיוחדת (ימ"ר) של מחוז תל אביב לא היו צריכים לאסוף מודיעין מיוחד על ספורטאית העבר בת ה-50 - שיאנית ישראל בעבר בכמה מקצועות באתלטיקה - שנעצרה אתמול (א') בחשד להפעלת רשת שסחרה בנשים למטרות זנות. לפני שלוש שנים מחלק המוסר בימ"ר כבר פעל נגדה, והביא להגשת כתב אישום של הפעלת בית בושת וסרסור. התיק קרס מכמה סיבות, ובהן העובדה שאחד מעדי התביעה היה חוקר בימ"ר שניהל קשר עם עדות תביעה.

 

לא כל יום קורס כך תיק לימ"ר תל אביב. החוקרים ספגו את העלבון, אבל לא התכוונו לוותר. בהוראת מפקד היחידה, נצ"מ עופר מועלם, בלשי מחלק המוסר החליטו "להתלבש" שוב על החשודה המרכזית.

החשודה בפרשת הסחר בנשים (צילום: שאול גולן)
החשודה בפרשת הסחר בנשים, הבוקר בבית המשפט(צילום: שאול גולן)

הבית בו פעלה החשודה בסחר בנשים (צילום: יריב כץ)
השכנים הופתעו: "לא היה משהו חריג". הבתים שבהם פעלה הרשת(צילום: יריב כץ)

הפעם, הם גילו, היא שכללה את עבודתה. הרשת שלה החלה לפרסם מודעות בחו"ל בשפה הרוסית, שבהן היא הציעה לנשים עבודה בישראל בעיסוי רפואי תמורת שכר גבוה. לנשים שיצרו קשר נאמר בדיוק כיצד להגיע לישראל ולהערים על שלטונות ההגירה. הן נדרשו להצטייד באשרת תיירות, ולדווח כי הגיעו לקרובי משפחה בישראל. במקביל, הרשת פרסמה באתרי אינטרנט הודעות על מסאז'ים רפואיים.

 

אלא שלחוקרי הימ"ר היה ברור בדיוק לאיזה שירות מכוונים ברשת "העיסוי הרפואי". היה גם ברור מי החשודה המרכזית, והם החלו לשלוח מועמדות לתפקידים אצלה וגילו גם כיצד היא מכינה אותן ל"תפקיד". בכותרת של אחת המודעות נטען שמדובר בעיסוי, אולם החשודה על פי העדויות שבידי המשטרה הסבירה להן היטב שעליהן לרצות את הלקוחות - כשהכוונה ליחסי מין.

 

לאט לאט אספו בימ"ר כתובות של דירות בגבעתיים, פתח תקווה, רעננה ורמת גן. הדירות, בבניינים רגילים, פעלו בכסות של מכונים רפואיים ופיזיותרפיסטיים.

הבית בו פעלה החשודה בסחר בנשים (צילום: יריב כץ)
(צילום: יריב כץ)

הבית בו פעלה החשודה בסחר בנשים (צילום: אבי חי)
(צילום: אבי חי)

דיירת שגרה ליד אחת הדירות הביעה תדהמה כשגילתה על כך. "אף אחד לא שם לב לזה עד עכשיו, כי זו שכונה של משפחות וילדים קטנים, אף פעם לא היה כאן משהו חריג", היא סיפרה ל-ynet. עם זאת, היא ציינה שבעלה לשעבר סיפר לה "שהיו עוברים פה אופנועים והיה כל פעם יוצא מישהו מהדירה ההיא... חשבנו שזה סמים, כאילו היו נותנים לאופנוע, אומרים שלום והולכים".

 

את הפיצוח ביקשו בימ"ר לעשות במהלך החורף ולתיק 337 הם אף נתנו את הכינוי "חורף דיסקרטי", אלא שהקורונה שיבשה להם את התוכניות. במהלך התצפיות, גילו החוקרים כי בתי הבושת המשיכו לעבוד למרות הסגר. "התעשייה המשיכה כל הזמן לפרוח", אמרו גורמים המקורבים לחקירה. בכך, אומרים בימ"ר, התווספה לרשימת העבירות של החשודים גם הפרה של צו בריאות העם.

 

מה שהדהים את החוקרים הייתה העובדה שרוב רובה של הרשת הופעלה על-ידי נשים. שש מתוך שמונה העצורים בפרשה הן נשים. בראש הרשת עמדה כאמור אותה ספורטאית עבר, אבל גם פקידות הקבלה במכונים ידעו בדיוק איזה שירות מוענק במקום, וכמה כסף הן צריכות לגבות. הפעם, לאחר שאספו עוד ועוד ראיות, חלקן מצולמות בזמן אמת, מאמינים בימ"ר כי החשודה שהצליחה להתחמק פעם אחת - תיתן את הדין.

מעצרים של משטרת ישראל בפרשת הסחר בנשים (צילום: דוברות המשטרה)
הפשיטה על בתי הרשת(צילום: דוברות המשטרה)

מעצרים של משטרת ישראל בפרשת הסחר בנשים (צילום: דוברות המשטרה)
(צילום: דוברות המשטרה)

Police officers raiding the alleged network's apartments   ()

אותה ספורטאית עבר שנעצרה בחשד שעמדה בראש הרשת מתגוררת כיום ברמת גן. בעברה הייתה החשודה שיאנית ישראל בכמה מקצועות באתלטיקה - וייצגה את ישראל באליפויות עולם ואליפויות אירופה. עד לפני כמה שנים היא עוד עבדה כמאמנת.

 

היא נעצרה אתמול יחד עם בן זוגה לשעבר. בין היתר התברר בחקירה כי היא הובילה לפי החשד את מסע הפרסום לגיוס הקורבנות, ניהלה את עובדי הרשת ואף הדריכה את הנשים כיצד עליהן "להעניק מסאז'". יחד עמה ועם בן זוגה לשעבר, נעצרו עוד שישה חשודים בניהול הרשת הבינלאומית - חמש נשים וגבר. כל הקורבנות הועברו למקום בטוח שבו תוענק להן הגנה.

 

רשת סחר בנשים נחשפה במרכז הארץ    (צילום: דוברות המשטרה)

רשת סחר בנשים נחשפה במרכז הארץ    (צילום: דוברות המשטרה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

במסגרת החקירה וכחלק ממנה, ייחקרו המעורבים גם בחשד לביצוע עבירות של הלבנת הון בהיקפים המוערכים במיליוני שקלים ועבירות נוספות על פי פקודת המיסים.

 

בית משפט השלום בתל אביב האריך היום את מעצרה של החשודה המרכזית עד ליום שישי, אך אסר לפרסם את שמה לפחות עד לדיון הבא. השופטת עינת יהב אמרה בדיון היום כי "יש ראיות רבות מסוגים שונים, כולל עדויות ואמצעים פורנזיים אובייקטיביים, וכבר בשלב הזה ניתן לומר שכולן מצביעות על החשודה שבפניי כמי שעומדת בראש ההיררכיה, מנהלת ביד רמה מספר בתי בושת ומקשרת בין מספר גופים וארגונים אשר נמצאים תחתיה".

 

סנגוריתה של החשודה, עו"ד אורית חיון, מסרה: "בפעם הקודמת הוגש כתב אישום נגד מרשתי וביום אחד החליטו לבטלו. אני מניחה שזה בגלל הסיפור עם החוקר, שהוא עד תביעה מרכזי וקיים קשרים עם מספר עדות תביעה. עכשיו קיבלנו פרשייה חדשה ולא קיבלנו עליה תשובות. היא לכאורה התנהלה בפרקי זמן מקבילים לפרשייה קודמת שבוטלה. נציג המשטרה סירב להשיב על שאלות מהותיות כנגד הטענות הקשות שהעלו נגד אישה בעלת שם ובעלת מעמד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
החשודה בבית המשפט, הבוקר
צילום: שאול גולן
מומלצים