שתף קטע נבחר

 

המסעדה הוותיקה נסגרה: "עד שהתחלנו לחסוך ולהרוויח הגיעה הקורונה"

כבר 20 שנה שמסעדת "אמא אדמה" פועלת במתחם הבורסה ברמת גן. חודשים ספורים לפני הקורונה, הבעלים הצעיר השקיע עשרות אלפי שקלים בשיפוץ, ואז פרץ המשבר. "המדינה מנסה לעזור, אבל מרוב בירוקרטיה אין לך כוח", אמר ליאוניד אייזנשטדט. ynet עם העסקים שנסגרו בגלל הקורונה

 

אחרי 20 שנה המסעדה לא תיפתח    (צילום: אורי דוידוביץ)

אחרי 20 שנה המסעדה לא תיפתח    (צילום: אורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

משרד הבריאות החל לשחרר את המשק, ובשבוע שעבר נפתחו מאות מסעדות ברחבי הארץ, ובחלקן היה קשה להשיג מקום בקלות. עבור חלק מהמסעדות סגירת הדלתות לא הייתה זמנית. אחת מהן היא מסעדת "אמא אדמה" הוותיקה ברמת גן. "המדינה מנסה לעזור, אבל מרוב בירוקרטיה אין לך כוח", סיפר הבעלים. ynet ממשיך ללוות את העסקים שנסגרו בעקבות הקורונה.

 

"לא חוזרים" – פרויקט מיוחד:

בית הספר של דורון לא שרד את הקורונה

הבר האהוב לא חזר: "מתלבט אם לשלם לספקים או להביא אוכל הביתה"

 

נגיף קורונה הקורונה לא חוזרים אמא אדמה ליאוניד אייזנשטדט אינפו אינפוגרפיקה ()

ליאוניד אייזנשטדט החל את דרכו במסעדת "אמא אדמה", במתחם הבורסה ברמת גן, בשנת 2007 בתור עבוד שכיר. "עבדתי כטבח ואחר כך גם הייתי מנהל במסעדה". למרות שלא תמיד הסתדר עם בעלת המסעדה המקורית, האוכל, השירות והאנשים גרמו לו להישאר שם. כשהיא רצתה למכור את המקום, אייזנשטדט החליט לרכוש אותה.

 

"המקום הזה היה הבית שלי והבנתי שאני רוצה לקנות את המסעדה", סיפר. "לא היה לי הרבה כסף, אז ניגשתי לאבא שלי והוא עזר לי עם כל הקנייה הזאת. אמרתי לעצמי 'אתה חייב להצליח'".

מסעדת
אייזנשטדט בכניסה למסעדה. "המקום הזה היה הבית שלי"(צילום: אורי דוידוביץ)

מסעדת
השולחנות כבר קופלו(צילום: אורי דוידוביץ)

איינזשטדט רצה להפוך את המסעדה לטובה יותר, הוא השקיע כ-70 אלף שקלים בשיפוץ המקום, שידרג את חוויית השירות, ואפילו התחיל להתרגל למלא את הניירת. אחרי חודשים של שיפוץ הוא פתח את המסעדה, ובתקופה שלפני הקורונה הצליח להחזיר את ההוצאות.

 

"היו כמה חודשים טובים, אבל עד שהתחלתי להרוויח ולחסוך הגיעה הקורונה, ובשלב הזה הבנתי שהמדינה מנסה לעזור לעסקים הקטנים, אבל מרוב בירוקרטיה אין לך כוח ואתה מאבד את הרצון להמשיך".

מסעדת
אייזנשטדט. "מרוב בירוקרטיה אין לך כוח ואתה מאבד את הרצון להמשיך"(צילום: אורי דוידוביץ)

למרות שהמסעדה קיימת כבר 20 שנה, הבקשה לקבלת פיצויים מהמדינה נדחתה, כי היא בבעלות של איינזשטדט פחות משנתיים. אחרי יותר מחודשיים שהמסעדה הייתה סגורה, הבין ליאוניד שהוא לא יכול להמשיך להוציא כספים מהכיס, והוא נאלץ לסגור לצמיתות. "ניסיתי כל מיני דרכים אחרות, אבל עצרתי את עצמי, כי יש לי ילדים ומשפחה, וזה יותר חשוב לי מכל האהבה שלי לעסק הזה".

 

היום, כשהדלת נעולה, השולחנות מקופלים והמזון ארוז, הלקוחות עדיין ממשיכים להציץ מבעד לדלת הזכוכית ושואלים מתי תיפתח שוב. "מאוד עצוב לי, 15 שנים הייתי פה, הבאתי למקום הזה את הנשמה שלי", אמר אייזנשטדט. "כרגע אני ואשתי, שעבדה כאן, מחפשים עבודה. ננסה להקים את עצמנו מזה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי דוידוביץ
ליאוניד אייזנשטדט בכניסה למסעדה
צילום: אורי דוידוביץ
מומלצים