שתף קטע נבחר

 
צילום: AP, EPA

התמונות המרגשות מאמריקה: שוטרים כורעים ברך עם מפגינים

מה שהחל ככריעת מחאה של שחקן הפוטבול קולין קפרניק וספג ביקורת חריפה מטראמפ ואחרים הפך לסמל ההפגנות על מותו של ג'ורג' פלויד, וגם מפקדי תחנות משטרה ופוליטיקאים בכירים, כולל ביידן, מצטרפים. אבל האם זהו צעד כן של הזדהות – או רק כדור הרגעה?

התמונות האלה הפתיעו וריגשו אמריקנים רבים: שוטרים כורעים ברך לצד מפגינים במהלך מהומות ג'ורג' פלויד, המחאה החברתית הגדולה ביותר שטלטלה את ארה"ב זה עשרות שנים, ובעשותם כן משתפים פעולה עם מחווה נגד הגזענות, מחאה אנטי-ממסדית שאותה גינה הנשיא דונלד טראמפ בעצמו.

 

מהומות ג'ורג' פלויד – העדכונים האחרונים:

 

צפו: שוטרים כרעו עם מפגינים בקליפורניה    (צילום: רויטרס)

צפו: שוטרים כרעו עם מפגינים בקליפורניה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ארה
שוטרים כורעים עם מפגינים בקליבלנד, אוהיו(צילום: AP)

ארה
אנשי המשמר הלאומי מזדהים עם המוחים בקליפורניה(צילום: EPA)

בעוד טראמפ מביע תמיכה בדיכוי של הפגנות המחאה על מותו של פלויד, הפגנות שבמקרים רבים בשבוע האחרון הפכו לאלימות, שוטרים מניו יורק, דרך לוס אנג'לס ועד ליוסטון כורעים את כריעת ההזדהות. "הורדתי את הקסדה והנחתי את האלה", צעק כריס סוונסון, השריף הלבן של העיר פלינט שבמישיגן, לעבר קבוצה של מפגינים ביום שבת. "לאן אתם רוצים לצעוד? נצעד כל הלילה". בעיר דה מוין שבאייווה כרע מפקד המשטרה דנה ווינגרט לפני קהל מפגינים יחד עם שוטרים אחרים, והסביר: "הצטרפות שלנו אליהם בדרך סמלית – זה המעט שאנחנו יכולים לעשות".

 

מחוות הכריעה התפרסמה בזכות מנהגו של שחקן הפוטבול קולין קפרניק לכרוע ברך במהלך ההמנון הלאומי לפני משחקים בשנת 2016. קפרניק נהג אז לכרוע לאות מחאה על האלימות שמפעילים שוטרים נגד שחורים ובני מיעוטים אחרים, ומנהגו זה הקים עליו ביקורת חריפה מצד הנשיא טראמפ ואחרים, והנהלת ליגת הפוטבול, ה-NFL, הענישה אותו. מאז תחילת גל ההפגנות הנוכחי אימצו פעילי מחאה רבים את מנהג הכריעה הזה, וכעת גם שוטרים נוקטים אותו.

 

כריעה עם המפגינים בקווינס, ניו יורק    (צילום: רויטרס)

כריעה עם המפגינים בקווינס, ניו יורק    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ארה
שוטרים כורעים ברך בכביש בלוס אנג'לס(צילום: AFP)

ארה
שחקן הפוטבול קפרניק (במרכז) בכריעה שעוררה סערה(צילום: MCT)

ארה
שוטרים בפלורידה. "לאן אתם רוצים לצעוד?"(צילום: AFP)

ארה
אנשי המשטרה עם מפגינים במנהטן, ניו יורק(צילום: רויטרס)

ארה
המשמר הלאומי בקליפורניה(צילום: EPA)
במראה אחד מעורר השתאות שתועד במצלמה בניו יורק שלשום, למשל, נראה מפקד המשטרה הלבן של העיר, טרנס מונהן, כורע ומחזיק ידיים עם כמה ממובילי המחאה. זרועותיהם הונפו אל-על לאות תמיכה במפגינים ולהבעת זעם על מותו של פלויד. "בגלל רגעים כאלה אני יודע שנמצא דרך להמשיך הלאה", צייץ בתגובה ראש העיר ביל דה בלזיו.

 

מראות דומים הגיעו מפלורידה, אילינוי, מיזורי, ג'ורג'יה והבירה וושינגטון. גם פוליטיקאים מובילים אימצו את מחוות הכריעה, החל במועמד הדמוקרטי לנשיאות ג'ו ביידן ועד לראש העיר לוס אנג'לס אריק גרסטי, שכרע יחד עם שורה של שוטרים כשנפגשו עם מפגינים ליד בניין העירייה אתמול.

ארה
מפגין צועק על שוטר כורע בוושינגטון הבירה. רק שיטת הרגעה?(צילום: AFP)

  (צילום: EPA)
בכיר במשטרת לוס אנג'לס, קורי פלקה, כורע עם פעילים(צילום: EPA)

  (צילום: TNS  )
ראש העיר לוס אנג'לס אריק גרסטי מביע הזדהות(צילום: TNS )

בכמה מהמקרים הושטת היד של שוטרים למפגינים נראתה כנה לחלוטין: מחווה מעומק לבם של שוטרים המביעים הזדהות עם המאבק בגזענות ומבקשים לכפר על ניצול הכוח לרעה מצד המשטרה בעבר. במקרים אחרים, לעומת זאת, נראה שכריעת הברך נועדה להפחית את המתח הגואה, ובמקרים אלה עלתה השאלה אם מדובר בסוג של שיטה להרגעת הרוחות ולא יותר.

 

ליד מלון טראמפ הבינלאומי בוושינגטון ביום שני בערב, למשל, שורה של שוטרים ניצבה לצד מפגינים וכרעה ברך בעוד המפגינים מטיחים בהם צעקות רמות. גם בלוס אנג'לס נראו מפגינים צועקים על שוטרים, עד שאלה כרעו לבסוף, אחד אחרי השני, וחלק מהשוטרים נראו מחייכים בעודם יורדים אל הקרקע. "אתם רוצים לכרוע ברך? נכרע ברך אתכם כי אנחנו כאן אתכם", אמר מנהיג יחידת השוטרים. כשקם מהכריעה לחץ את ידו של מפגין וקרא לפעילי המחאה להימנע מאלימות, כדי להגן על העיר.

  (צילום: AFP PHOTO / Facebook / Darnella Frazier,gettyimages)
(צילום: AFP PHOTO / Facebook / Darnella Frazier,gettyimages)

בוושינגטון, דובר של המשטרה אמר לסוכנות הידיעות AFP כי ההחלטה לכרוע ברך מחוץ למלון טראמפ התקבלה באופן ספונטני ולא הייתה צעד מתוסרט ומתוכנן מראש. הוא הדגיש גם כי שוטרים הכורעים ברך – מחווה הנתפסת על-ידי רבים כקריאת תיגר על הרשויות – אינם מסתכנים בעונש. זאת למרות סרטון שפורסם יום קודם לכן, ושבו נראה שוטר אחד מושך בחזרה את פקודו שכרע ברך ומעמיד אותו שוב על רגליו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
שוטרים כורעים על הכביש בקליבלנד
צילום: AFP
מומלצים