רופאת ילדים: "אין שום צורך לסגור את בתי הספר בגלל העלייה בתחלואה"
העלייה בתחלואה בבתי ספר הובילה לוויכוח בין מקבלי ההחלטות האם לסגור את חטיבות הביניים והתיכונים בשל כך. ד"ר ליאת אשכנזי, מומחית למחלות זיהומיות בילדים משניידר, מסבירה בראיון לאולפן ynet למה אין שום צורך בסגירה מערכת החינוך ומה צריך לעשות במצב של הדבקה
העלייה בתחלואה בבתי הספר בימים האחרונים יצרה מצב שבו כולם מודאגים מההדבקה. ההורים לא יודעים מה לעשות, ראשי מערכת הבריאות מאיימים לסגור שוב את בתי הספר ואילו במערכת החינוך מנסים למצוא פתרונות כדי להמשיך את הלמידה. ד"ר ליאת אשכנזי הופנון, מומחית למחלות זיהומיות בילדים מבית החולים שניידר וד"ר זיו רוזנבוים, מנהל המרכז הרפואי העמק, מתארחים באולפן ynet, כדי לדון בסוגיה.
ד"ר אשכנזי: "האם הבחירה היא בין שתי אופציות, טיפול נקודתי או סגירה גורפת חד משמעית. ישצורך בטיפול ממוקד באופן חד משמעי משתי סיבות. האחת, מדובר פה בריצה למרחקים ארוכים, אנחנו לא מדברים על סגירה של בתי ספר לשבוע, לא לחודש וכנראה גם לא לחצי שנה, אנחנו מדברים על משהו ארוך טווח. האם אנחנו יכולים לסגור את כל החטיבות והתיכונים למשך חודשים ארוכים? זו אופציה שהיא פחות סבירה בעיניי", היא אומרת.
התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet
היא מוסיפה ואומרת: "כרופאת ילדים בשניידר אני חייבת לצעוק את צעקתם של הילדים ואני דואגת לבריאותם של הילדים. הרי מה כולל המושג בריאות? זה לא רק מחלות ויראליות, זה תזונה נכונה, זמן מסך, חרדות, אובדנות, את כל הדברים אנחנו רואים עכשיו חודשיים של סגר בבית. לכן מי שדואג לבריאות של הילדים, צריך להבין שאין כמו שגרת לימודים".
ד"ר רוזנבוים, מסכים עם הדברים ואומר: "אחרי שששיטחנו את העקומה, הרי לא סילקנו את הנגיף, הוא נמצא כאן איתנו והוא ימשיך להדביק. המטרה להכחיד את הנגיף בשלב הזה היא לא ריאלית. המטרה שלנו היא למנוע התפרצות של חולים במצב בינוני וקשה עד כדי כך שמערכת הבריאות לא תוכל להכיל ולטפל בצורה טובה בכמות כל כך גדולה של חולים. אנחנו רחוקים מאוד מהמצב הזה.
"כאשר אנחנו פותחים את המשק ופותחים את מסגרות החינוך, אנחנו מאפשרים חזרה לשגרה, זה בדיוק מה שרצינו. זה חשוב לבריאות, לחברה, לכלכלה, אנחנו כרופאים מאמינים במתן פתרון ותרופה מדויקת לכל בעיה ומחלה, ולבוא ולומר באופן גורף לסגור את כל מערכת החינוך זה צעד שהוא לא נכון".