"נולדנו ב-6.6.2000, ynet העתיקו מאיתנו"
כמה ספרים הם קוראים? איזו מוזיקה הם אוהבים לשמוע? עד כמה הם מתעניינים בפוליטיקה? והאם הם מאמינים באלוהים? לרגל יום ההולדת ה-20 ל-ynet פגשנו את הצעירים שנולדו יחד עם אתר החדשות הכי גדול במדינה. וקיבלנו הצצה מפתיעה לעולם של דור ה-y, או כמו שאנחנו מעדיפים לקרוא לו, דור ה-ynet. והפעם: הכירו את התאומים במזל תאומים, ניב ונתנאל יקוטי
מזל טוב! אתר ynet הגיח לאוויר העולם ב-6 ביוני 2000, לפני 20 שנה בדיוק. שני עשורים של תהפוכות בכל מישור שאפשר להעלות על הדעת. בחודשים האחרונים חיפשנו את הישראלים שנולדו ממש באותו יום, וביקשנו לקבל הצצה לחייהם. לשמוע מה מעניין אותם, מה משמח אותם, מה מפחיד אותם ועל מה הם חולמים. לראות איך הם גדלו - ולהבין איך אנחנו גדלנו יחד איתם. את התוצאה תוכלו לראות בשבועות הקרובים בסדרת כתבות מיוחדת - דור ה-ynet. אתם מוזמנים לצפות כאן בפרק השני.
קבלו אותם, דומים אבל לא זהים. התאומים יקוטי מנהריה שניהם לבושים במדים - אבל לא בדיוק באותו הצבע. ניב הוא לוחם חילוץ והצלה בפיקוד העורף, ונתנאל הוא סטודנט להנדסאים במכללה הטכנולוגית של חיל האוויר. אם תשאלו אותם איך זה להיות תאומים - ובכן, "זה מגניב רצח". ויש להם כמובן גם בדיחה מתבקשת, למי שנולדו בהפרש של שתי דקות. "אם אנחנו עושים אותו הדבר, אבל ניב עושה משהו לפני, הוא אומר לי: כשאני הייתי בגילך הייתי עושה ככה וככה", נתנאל מספר.
הפרק הקודם: מילי פישיץ, הנהגת הצבאית שתפתיע אתכם
הם מעידים על עצמם שהגישה שלהם לחיים מעט שונה זה מזה. למשל, כשמדובר במוזיקה. אבל אל תצפו להבדלים דרמטיים. "אני שומע יותר ישראלי, עידן עמדי ונתן גושן", ניב אומר, ונתנאל ממשיך: "אני יותר אוהב מוזיקה שחורה, מזרחית וחפלות". בעוד שהבכור טס לפני הצבא לברלין, הצעיר (בשתי דקות בלבד, נזכיר), העדיף "להשתגע" בבורגס. אבל את ההבדל האמיתי ביניהם, כנראה רק סבתא רואה: "היא תמיד אמרה לנו שאני פרסי והוא מרוקאי", אומר נתנאל.
אחד הזיכרונות המשותפים הכי משמעותיים של האחים מחזיר אותם לימי מלחמת לבנון השנייה. הם היו אז רק בני שש, אבל לדבריהם, הם זוכרים "הכול". "נורא פחדנו. שמענו את הקטיושות ואת הבומים. כמה שהיינו קטנים אנחנו זוכרים את זה יחסית טוב", הם מספרים, "ואז כשנגמרה המלחמה, ההורים לא כל כך ידעו מה לעשות. אז הם דיברו עם איזשהו רופא, והוא המליץ להם להביא לנו כלבה". מאז ועד היום, 14 שנים, התאומה השלישית שלהם היא הכלבה לילי. "היא הוציאה אותנו מהטראומה באיזשהו מובן", התאומים משתפים.
למרות החוויות הכואבות, הם לא היו עוברים לשום מקום אחר: "אין על ישראל בעולם, אנחנו נורא פטריוטים. החיים והאווירה פה זה הדבר הכי טוב שיש", הם אומרים. אבל אם יש דבר אחד שבכל זאת קשה במיוחד פה - זהו יוקר המחיה, שניהם מסכימים.
מי אתם, דור ה-ynet?
ניב ונתנאל לא לבד, והם חולקים את יום הולדתם לא רק עם ynet, אלא עם 386 צעירים נוספים. הסיפורים שלהם מספרים במידת מה את סיפורה של המדינה. 202 מהם נשים, ו-186 גברים. יותר מעשרה אחוזים מהם גרים בירושלים, בירת ישראל, ודווקא העיר תל-אביב, שבה נולד אתר ynet, מסתפקת בנציגות צנועה באופן מפתיע, עם מספר ישראלים שאפשר לספור על יד אחת. אפילו לבית שמש, אשדוד, חיפה, רמת גן, רחובות, באר שבע, רהט ובני ברק יש יותר נציגים.
כמה מהישראלים שחולקים עם ynet את יום ההולדת נולדו בכלל בחו"ל, בין אם זה בארצות הברית, ארגנטינה או מקסיקו. בינתיים אצלנו, יש נציגויות בכל רחבי המדינה - הצפונית שבהן ממש בגבול לבנון, והדרומית, איך לא, באילת. ואם תהיתם, בקרב ילידי 6.6.2000 אפשר למצוא גם ייצוג שווה למתנחלים ולקיבוצניקים. שם המשפחה הנפוץ ביותר אצל ילידי ה-6.6.2000 הוא כהן, באופן לא מפתיע, ואחריו מגיעים שמות כמו ביטון, גבאי, לוי ומזרחי. חוץ מהתאומים יקוטי, יש עוד שבע משפחות שהשמחה אצלן כפולה - בסך הכל, שמונה זוגות תאומים נולדו בתאריך המדובר והמזל שלהם, כמה מתאים, הוא מזל תאומים.