נתניהו לא משנה את המצב במערכת החינוך; מקרים חדשים של קורונה באילת
רה"מ אימץ את מדיניות משרד החינוך לגבי ההדבקות בבתי הספר: "כל מוסד חינוכי שיאותר בו מקרה תחלואה - ייסגר". יו"ר ארגון המורים: "המצב גובל באנרכיה". במקביל, עובד במלון באילת ועובדת זרה בקניון "אייס מול" אובחנו עם הנגיף. מהשבוע הבא: בדיקות סרולוגיות בקופות החולים
ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים היום (רביעי) התייעצויות עם שר החינוך יואב גלנט וראש המל"ל מאיר בן שבת בעקבות העלייה בתחלואת הקורונה במערכת החינוך. בסיום ההתייעצות הוחלט לסגור כל מוסד חינוכי שיתגלה בו חולה קורונה.
נתניהו הנחה את שר החינוך לפעול לפתרונות מיגון וריחוק לתלמידים, ולעקוב אחר ההתפתחויות דרך הערכות מצב. יו"ר ארגון המורים רן ארז פנה לנתניהו ואמר כי המצב במערכת גובל באנרכיה. ארז קרא לסיים את שנת הלימודים ב-20 ביוני - ולהשלים את תשעת הימים שהובטחו לממשלה בלימודים מקוונים.
קודם לכן, עובד באחד המלונות באילת אובחן עם קורונה, ועובדת זרה בקניון "אייס מול" נדבקה גם היא, אך אין מידע מדויק על המקומות שבהם הייתה. מבית החולים יוספטל נמסר כי הגבר שנדבק ותושב נוסף שאובחן כחולה קורונה, נמצאים בבידוד בביתם ומרגישים טוב.
בתוך כך, בשעות הצהריים אובחנה תלמידה באולפנת צביה באשקלון כחולת קורונה, ובעקבות האבחון הוחלט להכניס 580 תלמידות וכ-100 אנשי צוות לבידוד. מאתמול זינק מספר המבודדים במערכת החינוך מ-4,925 בני אדם ליותר מ-7,500. מספר בתי הספר הסגורים בעקבות אבחון של חולי קורונה עומד כעת על 43 מוסדות - כשהגימנסיה העברית בירושלים היא בעלת מספר החולים הגבוה ביותר.
מקיף ו' בבאר שבע נסגר אף הוא, ובבתי ספר אחרים - כמו מקיף ז' בעיר - קראו ההורים שלא להגיע למוסד החינוכי. בבית החולים סורוקה ציינו כי "בימים האחרונים מסתמנת עלייה בהיקפי תחלואת הקורונה בדרום. מחלקת הקורונה החדשה בסורוקה אוכלסה אתמול ומאושפזים בה כעת שישה מטופלים - שניים במצב בינוני והיתר במצב קל, בהם גם ילדה בת 5 ואמה".
ד"ר אורי גלנטה, רופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ פנימי ומנהל מחלקת קורונה בסורוקה, הוסיף: "קיימת מגמת עלייה במקרי הידבקות באזורנו והחזרה לשגרת קורונה מצריכה מכולנו לנהוג באחריות ולהקפיד על הנחיות של עטיית מסכות, ריחוק חברתי והיגיינת ידיים. רוב החולים אמנם סובלים מתסמינים קלים אך חלקם עלולים לפתח דלקת ריאות קשה במהלך המחלה, שבמקרים קשים מצריכה הנשמה וטיפול באמצעים מורכבים, כפי שראינו בגל הקודם".
בשבוע הבא: קופות החולים יחלו בבדיקת סרולוגיות
משרד הבריאות הודיע שהחל מהשבוע הבא יתחילו קופות החולים לערוך בדיקות סרולוגיות ל-70 אלף איש בכל הארץ במסגרת בדיקות דם שגרתיות. היום כבר לעבוד מערך הבדיקות הסרולוגיות של מד"א בבני ברק. בניגוד לבדיקות ה-PCR הרגילות המבוצעות כיום שמטרתן לאתר נדבקים, בדיקות הדם הסרולוגיות מאתרות גם חולים שהחלימו וגופם ייצר נוגדנים לנגיף, לעיתים מבלי שהנבדקים יודעים שנדבקו.
ראש שירותי בריאות הציבור, פרופ׳ סיגל סדצקי, אמרה כי "מטרת הבדיקות הסרולוגיות לשקף הימצאות נוגדנים לנגיף הקורונה וכך לתת תמונה על מצב החשיפה למחלה בקרב האוכלוסיה. עדיין, עטיית מסיכות, ריחוק של שני מטרים והקפדה על הגיינה הן הדרכים היעילות ביותר למניעת הדבקה ועצירת התפשטות המחלה".
בבית החולים הדסה הודיעו כי גבר בן 71 שאושפז במחלקה לטיפול נמרץ עם קורונה נפטר בצהריים בעקבות סיבוכי הנגיף ואחרי חודש שבו היה במצב קשה. בית החולים ציין כי משפחתו נפרדה ממנו בתוך היחידה תוך מיגון מלא.
מנכ"ל המרכז הרפואי הדסה, פרופסור זאב רוטשטיין, תקף היום את משרד הבריאות ואמר כי אנשיו "מלבים היסטריה". רוטשטיין קרא למשרד לערוך יותר בדיקות כי בעיניו זוהי הדרך היחידה להתמודד עם התפשטות הנגיף. "מי שמעז להגיד שהבדיקות לא מדויקות ובגלל זה הוא לא עושה בדיקות, בעיניי הוא פושע. הבדיקות מספיק מדויקות", אמר.
הפרופ' הוסיף כי "אנחנו בהיסטריה די גדולה וזקוקים למישהו מהמבוגרים החכמים שיידעו לדבר ולהסביר, כדי שלא נחזור לתקופת ימי הסגר". לדבריו, אחד הגורמים שמלבים את ה"היסטריה", כלשונו, זה חוסר החופשיות בביצוע הבדיקות. "כולם היו נרגעים אם כל אחד היה יכול לגשת, לבצע בדיקה, ולראות אם הוא מדבק או לא. כך נוכל להירגע, להמשיך להפעיל את המשק, להקטין את כמות המובטלים, ללמד וללמוד וגם לעבוד ולפתח את המדינה, תוך כדי שנזהרים מפני הקורונה".