שתף קטע נבחר

 

הסיפוח בבקעה: המנהיגים זועמים, התושבים אדישים

בעוד שברמאללה יוצאים באיומים חריפים נגד הסיפוח, נראה שאת הפלסטינים בבקעת הירדן מטריד יותר המצב הכלכלי: "מה זה חשוב מי שולט? העיקר שתהיה עבודה לאנשים. הבטיחו מעסיקים פלסטינים, עד היום אנחנו מחכים"

 

 

"הבקעה היא חלק מפלסטין, אנחנו מתנגדים לסיפוח"    (צילום: גיל יוחנן )

"הבקעה היא חלק מפלסטין, אנחנו מתנגדים לסיפוח"    (צילום: גיל יוחנן )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

השיח הגובר על סיפוח ישראלי אפשרי של בקעת הירדן בקיץ הקרוב וההצהרות הלוחמניות היוצאות בתגובה מרמאללה לא ניכרות בשטח. הבקעה של תחילת הקיץ חמה ומנומנמת. אין סימנים מעידים להתנגדות כלשהי לסיפוח, אפילו לא שלט אחד.

 

הבקעה (צילום: גיל יוחנן )
"מצידי שהאמריקנים יספחו, מה זה משנה?". ביקור בבקעת הירדן(צילום: גיל יוחנן )

הבקעה (צילום: גיל יוחנן )
הסיפוח בדרך? תושבי הבקעה אדישים(צילום: גיל יוחנן )

הבקעה (צילום: גיל יוחנן )
"המעסיקים הישראלים מתנגדים לסיפוח - כי השכר יוכפל". בקעת הירדן(צילום: גיל יוחנן )

בכפר הפלסטיני עוג'ה שעל כביש 90 פגשנו את אבו טארק, כשהוא שותה בנחת את קפה הבוקר שלו בפתח ביתו. "אני פלסטיני שרוצה להישאר תחת ריבונות פלסטינית", הסביר. "אתם הישראלים, הייתם רוצים לחיות תחת ריבונות שאינה ישראלית?". 

 

אלא שנראה כי הסיפור לא מטריד את אבו טארק יותר מדי, ומיד הוא עובר לדבר על הצאן שהוא מגדל ועל הנזק שהסב לו נגיף הקורונה. המציאות הכלכלית מטרידה אותו הרבה יותר מהמציאות המדינית. וכשחוזרים לדבר על ההתפתחויות בשטח, אבו טארק מבהיר שהוא בכלל לא בטוח שהסיפוח בפתח. "בינתיים נשמע שהכל דיבורים באוויר", טען.

 

לא רחוק מאבו טארק פגשנו את עלי, פנסיונר בן 62. כל חייו הוא עבד בשדות החקלאיים של המושבים השכנים. שלושה מבניו עובדים בחקלאות במושבים הישראליים בבקעה, ובן אחד עובד כפקיד של הרשות הפלסטינית ביריחו. "גם ככה ישראל היא זו ששולטת כאן בשטח, אז מה זה כבר ישנה אם היא תכריז על סיפוח או לא? זה יישאר אותו הדבר", אמר. "הדבר שהכי חשוב לנו זה שתהיה פה עבודה לאנשים".

 

הבקעה (צילום: גיל יוחנן )
"אמרו שידאגו לנו למעסיקים פלסטינים - עד היום אנחנו מחכים". הבקעה(צילום: גיל יוחנן )

הבקעה (צילום: גיל יוחנן )
(צילום: גיל יוחנן )
 

לשיחה מצטרף אחד התושבים, שאמר כי "מצידי שהאמריקנים יספחו את השטח. מה זה משנה מי ישלוט פה?". הוא סירב לומר את שמו, והבהיר כי עלולים להתנכל לו בעקבות השמעת דעה שכזו. לדבריו, "כשסלאם פיאד היה ראש הממשלה הפלסטינית וביקר כאן, הוא שמע שהרבה תושבים עובדים אצל המתנחלים, התעצבן וקרא להם לעבוד עבור מעסיקים פלסטינים", אמר. "הסברנו לו שאין כאן מקומות עבודה פלסטיניים, והוא השיב שידאג לכך שיהיו. עד היום אנחנו מחכים".

 

כמה קילומטרים צפונה משם נמצאת משתלה. בעליה מקבל את פנינו בחיוך ומציע ממרכולתו. במענה לשאלה האם הוא מוטרד מהכותרות על הסיפוח הוא מסתפק בנפנוף יד ומוסיף: "עזוב אותך מזה, בוא תראה את המבצע שיש לי על אדניות".

הבקעה (צילום: גיל יוחנן )
(צילום: גיל יוחנן )

הבקעה (צילום: גיל יוחנן )
(צילום: גיל יוחנן )

בכפר פסאיל אנחנו פוגשים את ראש המועצה איברהים עביאת. הוא מספר שבימים האחרונים קיבל בפעם הראשונה באופן ישיר חשבון לתשלום מחברת החשמל על שנאי שהותקן בכפר. "תמיד המינהל האזרחי פעל מול הגורמים הרשמיים של הרשות הפלסטינית בעניינים הללו ועכשיו פתאום הם פונים אליי ישירות. אולי זה סימן מקדים לסיפוח".

 

עם זאת, עביאת מבהיר כי עד כה איש לא דיבר איתו על הסוגיה הזאת – גם לא מהרשות הפלסטינית. "בינתיים אין כלום", הסביר. "אם יהיה סיפוח - נדע להתייחס לכך בהתאם".

 

חמדי, אחד התושבים שעובד בחקלאות באזור, סיפר כי הופתע לשמוע דווקא ישראלים מהבקעה שמתנגדים לסיפוח. "הם נגד כי אם עכשיו הם משלמים 150 שקל לפועל פלסטיני מהבקעה – אחרי הסיפוח הם כבר יהיו חייבים לשלם 300", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
ביקור בבקעת הירדן
צילום: גיל יוחנן
מומלצים