הסערה בניו יורק טיימס: עורך מדור הדעות התפטר
ג'יימס בנט, שאישר לפרסם מאמר של סנאטור רפובליקני שקרא לערב את חיילי צבא ארה"ב בדיכוי המהומות, התפטר בעצה אחת עם מו"ל העיתון שכתב: "מתנגדים לגזענות". טראמפ הגיב: "המאמר היה מצוין", הסנאטור תקף: "סילפו את דבריי"
במאמר המערכת שפורסם במדור תחת הכותרת "הכניסו את החיילים", קרא הסנאטור קוטון לנשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, להפעיל חוק ישן מ-1807 שיאפשר להשתמש בצבא כדי לדכא את המהומות שפרצו בעקבות מותו של העצור האפרו-אמריקני ג'ורג' פלויד. קוטון כתב במאמר כי הדבר היחיד שיכול להחזיר את החיים לשגרתם הוא "מפגן כוח רב עוצמה לפיזור, מעצר ובסופו של דבר הרתעת פורעי החוק".
James Bennet, the editorial page editor of The New York Times, has resigned after a controversy over an Op-Ed by Senator Tom Cotton that called for military force against protesters in American cities https://t.co/Tt6PwmowZv
— The New York Times (@nytimes) June 7, 2020
עובדי הניו יורק טיימס הגיבו בזעם על פרסום המאמר וחלקם אף טענו שאיבדו מקורות בעקבות פרסומו. תחילה בנט התעקש שההחלטה הייתה ראויה וציין כי המדור מפרסם גם עמדות התומכות בהפגנות. "מדור הדעות של הטיימס חייב להציג לקוראים עמדות מנוגדות, במיוחד כאלו שמושמעות על-ידי אנשים שנמצאים בעמדה של קבלת החלטות", מסר בנט בציוץ בטוויטר. עם זאת, לפי העיתון, הוא עצמו הודה בשיחה עם צוות העיתון שלא קרא את המאמר בטרם פורסם. הלילה נודע כאמור שבנט התפטר מתפקידו בעצה אחת עם מו"ל העיתון, ארתור אוקס סולצברגר.
סולצברגר פרסם הלילה מכתב לעובדים שבו עדכן על השינויים במדור הדעות ונימק את עמדת העיתון. לדבריו, "בשבוע שעבר נרשם משבר משמעותי בתהליך העריכה שלנו, לא הראשון שאנחנו חווים בשנים האחרונות. ג'יימס ואני הגענו להסכמה שהוא לא יוכל להוביל את הצוות לעבר השינויים הבאים שנדרשים".
"אנחנו כמוסד מתנגדים לגזענות ולאי שוויון", הוסיף סולצברגר. "אנחנו מאמינים בעקרונות הצדק, השוויון ובזכויות האדם. עשינו כברת דרך בשנים האחרונות והצגנו קשת מגוונת של דעות, אבל אנחנו צריכים להתאמץ יותר כדי להבטיח שהמקום הזה יכבד, יתמוך וישקף את תרומתם של כל העובדים שלנו".
Here's what I said.
— Tom Cotton (@TomCottonAR) June 7, 2020
The @nytimes is lying again. pic.twitter.com/sf0F1RPUfM
הסנאטור קוטון הגיב בחשבון הטוויטר שלו על הסערה וההתפטרות של בנט וטען שדבריו המקוריים במאמר סולפו. "קראתי לשימוש בכוח צבאי נגד מעשי הביזה רק אם המשטרה לא תצליח להתמודד בעצמה – לא נגד המפגינים", אמר. "אם לטיימס יש כבוד, הם צריכים לסגת מהשערורייה הזאת". הוא צירף ציטוט ממאמרו שבו הוא טוען כי "אסור לבלבל בין הרוב שמעוניין להפגין באופן שלו ובין חבורות של עבריינים". בציוץ אחר עקץ: "אני מתחיל לחשוד שניו יורק טיימס הוא לא מקור חדשות אובייקטיבי".
גם נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, שכבר תקף את העיתון ולעג לו לא פעם בעבר, הגיב בציוץ בחשבון הטוויטר שלו על התפטרותו של בנט. "עורך הדעות של ניו יורק טיימס הרגע עזב. זה נכון, הוא עזב בגלל מאמר הדעה המצוין של הסנאטור האדיר שלנו, טום קוטון. שקיפות! מדינת ארקנסו מאוד גאה בטום. ניו יורק טיימס הוא פייק ניוז!" כתב טראמפ.
ניו יורק טיימס אינו העיתון היחיד שהמחאות גרמו לשינויים בצוות שלו. העורך הראשי של "פילדלפיה אינקוויירר", העיתון הגדול ביותר בפנסילבניה, נאלץ להתפטר בעקבות סערה שחוללה כותרת כתבה שפורסמה ב-2 ביוני: "גם לבניינים יש ערך", שמבקר את מעשי הביזה וההרס. בעיתון אחר במדינה, "פיטסבורג פוסט גאזט", עיתונאית אפרו-אמריקנית הודחה מסיקור ההפגנות אחרי שפרסמה בחשבון הטוויטר שלה תמונות של הרס ולכלוך וכתבה: " מראות מזעזעים של 'הבוזזים האנוכיים' שלא אכפת להם מהעיר! רגע, סליחה, אלה בכלל תמונות שצולמו אחרי הופעה של קני צ'סני. אופס".
בתוך כך, גם הלילה השתתפו אלפי בני אדם בהפגנות שלוות ובקריאה לצדק עבור פלויד. אירועי הביזה והאלימות שנראו בימיה הראשונים של המחאה הלכו והתמעטו בימים האחרונים, וגם הלילה לא דווח על אירועים חריגים בהיקפים גדולים. כל זאת, נזכיר, מבלי שחיילי צבא ארה"ב התערבו במשבר. כמו כן, אחרי שטראמפ הורה לכוחות המשמר הלאומי לסגת מוושינגטון הבירה, הלילה אמר ראש העיר לוס אנג'לס, אריק גרסטי, כי אנשי המשמר הלאומי של קליפורניה יעזבו גם הם את העיר בעקבות הפסקת המהומות.