הערכה בישראל: גרמניה לא תתמוך בסנקציות ובהכרה במדינה פלסטינית
ביום רביעי שר החוץ הגרמני יגיע לביקור בזק וינסה לשכנע את נתניהו, גנץ ואשכנזי להימנע מהסיפוח. עם זאת, גורמים במשרד החוץ מאמינים כי גם בלי סנקציות, התגובה הגרמנית עלולה לפגוע ביחסים בין המדינות
יומיים לפני הגעתו של שר החוץ הגרמני הייקו מאס לביקור מדיני בעקבות סערת הסיפוח, גורמים במשרד החוץ אמרו היום (שני) כי לפי ההערכות בישראל, גרמניה לא תתמוך בסנקציות על ישראל - ואין לה כוונה להכיר במדינה פלסטינית.
לדברי הגורמים, ייתכן שהסיפוח יוביל לפגיעה ברמת היחסים או ברמת הנכונות של הגרמנים לסייע לישראל בזירה הבינלאומית.
גרמניה תהפוך בחודש הבא לנשיאה התורנית של האיחוד האירופי ולחברה במועצת הביטחון, וקיים חשש שהיא לא תוכל להבליג על הפרות של הדין הבינלאומי, מה שיעמיד בסימן שאלה את המחויבות ההיסטורית שלה כלפי ישראל.
ביקורו של השר הגרמני יהיה הביקור המדיני השני בישראל מאז פרוץ משבר הקורונה, אחרי שמזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו ביקר בחודש שעבר.
מאס צפוי להיפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון בני גנץ ושר החוץ גבי אשכנזי, בין השאר כדי להעמיק את שיתופי הפעולה בין המדינות, ומשם ימריא לביקור בירדן וייפגש עם בכירים פלסטינים.
חלק מצעדי הענישה שעלולים לפגוע בישראל לא מצריכים קונצנזוס בקרב 27 חברות האיחוד. לפי ההערכות, הנזק העיקר שייגרם לישראל יבוא במישור הבילטרלי ממדינות מערב אירופה - ועלול להוביל להכרה במדינה פלסטינית מצדם. אם אכן ישראל תספח חלקים מיהודה ושומרון, לפחות 10-8 מדינות באירופה שוקלות להכיר במדינה הפלסטינית.
בישראל מעריכים כי צרפת, לוקסמבורג, בלגיה, אירלנד וספרד הן חלק מהמדינות.