הזינוק בנתוני הקורונה: פי 3 חולים ביום מאשר בחודש שעבר
בשמונת הימים הראשונים של יוני אובחנו 932 חולי קורונה חדשים בישראל - לעומת 1,186 בכל חודש מאי. עם זאת, מספר המונשמים נותר יציב והוא רחוק מהמצב שהיה באמצע אפריל. וגם: מדוע כבר לא מחלימים מקורונה בישראל?
בשמונת הימים הראשונים של חודש יוני אובחנו בישראל 932 חולי קורונה חדשים, כלומר ממוצע של כ-116 חולים חדשים מדי יום. בכל חודש מאי, שבו חל זינוק משמעותי במספר החולים לקראת סוף החודש, אובחנו ברחבי הארץ 1,186 חולים חדשים - כלומר כ-38 חולים בממוצע ליום. המשמעות היא כי ביוני, בממוצע יומי, נדבקים פי 3 ישראלים בנגיף - שהביא כבר למותם של 298 בני אדם בארץ.
נגיף הקורונה - כל החדשות, ההנחיות והנתונים ב-ynet:
הזינוק במספר החולים: 66 אובחנו בת"א בשלושה ימים
האם אתם צריכים להיכנס לבידוד? מפת המקומות הנגועים
פרופ' אדלר: "ישראל לא מוכנה למגפה נוספת"
איכון שב"כ ייפסק והחוק נבלם, ראש השב"כ: פתחו אפליקציה אזרחית
"הציבור צריך להפנים שהקורונה לא תיעלם בזמן הקרוב"
החשש הגדול הוא מקריסה של בתי חולים, אך מספר המונשמים בישראל נותר יציב למרות העלייה המשמעותית במספר החולים. מספר המונשמים אמש (יום שני) עמד על 23, נתון שרחוק מהשיא שנרשם ב-16 באפריל, אז היו 136 חולי קורונה מחוברים למכונות הנשמה בישראל.
משרד הבריאות פרסם גם נתונים על גילאי החולים, שמהם עולה כי 6.7% מאלו שנדבקו בקורונה בישראל מאז הגיע הנגיף לארץ בחודש פברואר הם בני פחות מ-9. עוד עולה מהנתונים, כי 16.1% מהנדבקים הם בני 19-10, 22.3% הם בני 29-20, 13.4% הם בני 39-30 ו-12.1% הם בני 49-40. בקרב החולים המבוגרים יותר, 5% הם בני 79-70, 2.6% בני 89-80 ו-1.3% הם בני 90 ומעלה. משרד הבריאות לא פרסם את הנתונים על גילאי החולים החדשים.
על פי הנתונים, החודש בוצעו בסך הכול כ-100 אלף בדיקות, כלומר ממוצע של 12,500 בדיקות ביום. בחודש שעבר כולו בוצעו בסך הכול כ-193 אלף בדיקות, כלומר כ-6,250 בדיקות יום. כלומר, מספר הבדיקות ביוני גבוה פי 2 מזה שבמאי, בין היתר בשל חוסר הדרישה לבדיקות קורונה בחודש שעבר.
מהנתונים שפורסמו אמש עולה כי 66 חולי קורונה נוספים אובחנו בתוך שלושה ימים בתל אביב-יפו. בירושלים אובחנו 32. ביממה החולפת אובחנו בישראל 169 נדבקים חדשים בנגיף הקורונה - 125 מהם מאז חצות.
בדיונים בקבינט הקורונה אמרו נציגי משרד הבריאות שקצב ההכפלה במספר הנדבקים נע בין שישה לעשרה ימים. ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר שאם הקצב המדאיג יימשך בימים הקרובים, ייתכן שיבוטלו הקלות. בין היתר ישקלו בממשלה לסגור בתי ספר תיכונים ולחזור למודל הקפסולות (למידה בקבוצות קטנות). בינתיים, הכריע נתניהו נגד עמדת המל"ל וקבע כי לא יוטלו הגבלות חדשות.
ראש הממשלה החליפי ושר הביטחון, בני גנץ, הודיע לאחר הדיון כי "כל עוד לא תהיה החרפה דרמטית בהדבקה - לא תהיה נסיגה בהקלות שכבר ניתנו. חיים לצד הקורונה, לא תחת הקורונה". גנץ הוסיף: "לא ייסגרו מוסדות החינוך באופן גורף - רק בתי ספר ספציפיים שבהם זוהתה הדבקה. כך ננהג בכל מוקד הדבקה - נטפל בו נקודתית ולא נסגור את המשק כולו אם לא נהיה חייבים".
ראש הממשלה החליט על הקמת ועדת שרים מצומצמת בראשותו ובראשות שר הביטחון בני גנץ, שתקבל החלטות מהירות על פתיחה וסגירה מבלי לכנס את קבינט הקורונה מרובה המשתתפים.
למה כמעט אין מחלימים חדשים?
בזמן שמספר הנדבקים החדשים בקורונה ממשיך לעלות בקצב מדאיג, מסתבר שבישראל כבר כמעט שלא מחלימים מהנגיף – כך לפחות לפי נתוני משרד הבריאות המעודכנים. מדוע זה קורה? התשובה, נראה, טמונה במאות חולים שנבדקו ויצאו שליליים - וממתינים לבדיקה שנייה שתאשר סופית שהחלימו מהנגיף.
נכון לאמש, מספר המחלימים מקורונה בישראל עומד על 15,127. כלומר, כעת ישנם בישראל ישנם 2,607 חולים קורונה פעילים, 23 מהם מונשמים.
ומה עם המחלימים? ב-1 ביוני עמד מספר המחלימים על 14,878. כלומר, בשבוע האחרון החלימו רק 234 ישראלים מקורונה, נתון נמוך יותר מקצב ההחלמה בכמה ימים בחודש שעבר.
לפני נתונים רשמיים של משרד הבריאות – ב-1 ביוני החלימו 83 חולים, ב-2 ביוני 32, ב-3 ביוני 23 וב-4 ביוני 19. מספר קטן מאוד של מחלימים נרשם גם בימים האחרונים.
מנתונים שפרסם המטה לביטחון לאומי עלה כי לא מעט חולים ממתינים לבדיקה שנייה – כדי שישנו סטטוס למחלימים. על פי נתונים המעודכנים ל-4 ביוני – בירושלים 129 חולים שקיבלו תוצאה שלילית ראשונה וממתינים לבדיקה נוספת כדי להיחשב למחלימים. בבני ברק ממתינים 95 חולים כאלה, בבית שמש 30, במודיעין עילית 15 ובחורה 12. לא מן הנמנע שבישראל מעל 500 חולים שממתינים בקוצר רוח לבדיקה השנייה, כדי להיחשב בריאים.
ynet פנה למשרד הבריאות וביקש תשובה על השאלות הבאות: למה מספר המחלימים מקורונה ירד באופן דרסטי בימים האחרונים? האם אתם מתרכזים בבדיקות של חשודים כחולים חדשים ולכן אין מה מספיק כוח אדם כדי לבדוק את אלו שייתכן שהחלימו? בינתיים, במשרד הבריאות טרם הגיבו לפנייה.