בית המשפט דחה סגירת עסקים שזוהו עם ארגוני פשיעה
יחידת להב 433 ביקשה לסגור שני עסקים לשיווק ירקות בשוק הסיטונאי בצריפין, בטענה ששימשו להלבנת הון של ארגוני פשיעה. בית המשפט קבע כי הראיות של המשטרה לא היו מספקות, וכי בימי משבר כלכלי יש להעדיף את טובת העובדים שמתפרנסים מהעסקים
המשטרה ניסתה לסגור עסקים לשיווק ירקות בטענה שהם מזוהים עם ארגון הפשיעה של האחים מוסלי, אך בסוף השבוע בית המשפט דחה אותה וקבע כי על אף שהם מצליחים, אין הוכחה שהוקמו לטובת פעילות עבריינית.
במסגרת המאבק של להב 433 עם יעדי הפשיעה המרכזיים בישראל, מנסים אנשי היחידה לסגור גם את בתי העסק והמקומות שמזוהים עם ראשי הארגונים. במוקד אחת החקירות עמד השוק הסיטונאי בצריפין, ולאחר פשיטה שנערכה שם לפני יותר משנה, הוחלט להוציא צו סגירה לשני עסקים גדולים במקום.
המשטרה הודיעה למועצת באר יעקב כי כל אחד מהעסקים מסכן את שלום הציבור, ודרשה לסגור אותו לאלתר ולמנוע מהבעלים לקבל רישיון עסק בעתיד. בנוסף, הדגישה המשטרה כי "הארגונים עושים בהם שימוש יומיומי לטובתם, ומלבינים דרכם את הכסף. מי שבפרונט - אינו הבעלים האמיתי כנדרש בחוק רישוי עסקים".
בניגוד לפעמים קודמות שבהם הצליחה המשטרה לסגור עסקים דומים, בתום קרב ארוך בבית משפט השלום ברמלה שעסק בחופש העיסוק, השופטת רבקה גלט קבעה כי היא לא הצליחה להתרשם מהמידע המודיעיני שהציגה המשטרה - ופסקה שלטובת העובדים והמשפחות שמתפרנסות מאותם עסקים יש להשאיר אותם פתוחים.
עורכי הדין טל ליטן ואביעד קשקש, שייצגו את בעלי העסקים, טענו כי המשטרה לא הציגה ראיות מספקות לקשר עם ארגוני הפשיעה. "הם מבקשים לסגור עסק ולגדוע פרנסה של אדם על בסיס מידע מודיעיני שאין לנו מושג מה עומד מאחוריו", אמרו עורכי הדין. "במשך שנים ניסתה המשטרה ליצוק לתוך אותם מידעים ראיות של ממש - ולא הצליחה".
עוד הוסיפו השניים כי למרות ניסיון המשטרה, אף אחד מבעלי העסק לא נחקר בחשד לחברות בארגון פשיעה, העסקת שוהים בלתי חוקיים או בגין עבירה על חוק איסור הלבנת הון. בהחלטה מנומקת של השופטת, שנכתבה על פני 25 עמודים, כתבה גלט כי "אמירות מסוימות שנרשמו בפרוטוקול החסוי של המשטרה בעניין המעורבות העבריינית אינן נתמכות כלל בחומר המודיעיני שהוצג".
השופטת הוסיפה כי "לא הוכח ולא נטען כי העסקים הוקמו לצרוך הפעילות העבריינית הנטענת, או שפעילותם העסקית הייתה פיקטיבית וככסות לפעילות העבריינית. למעשה, אין מחלוקת על כך שמדובר בעסקים מצליחים ביותר, בעלי מחזור עסקים גדול, המדווחים בסדירות לרשויות המס ונושאים בנטל תשלום מסים סדיר. יש לקחת בחשבון את שיקולי מאזן הנוחות, ובהם העובדה שאצל כל אחד מן המשיבים מועסקים עובדים רבים שמשפחותיהם תלויות בפרנסתם בעסק".
השופטת אף הזכירה את המשבר הכלכלי שפרץ בעקבות הקורונה וציינה כי "לעניין זה ישנה חשיבות מיוחדת בימים אלה, שבהם מתמודד הציבור כולו עם תוצאותיו הכלכליות של משבר הקורונה, וקיים אינטרס ציבורי בשמירת היציבות של מקומות העבודה".