שתף קטע נבחר
 

הניחו לח"כ עודד פורר. אנחנו צריכות בני ברית

גם אם אפשר להבין את הרציונל מאחורי ההתנגדות למינויו של גבר לתפקיד יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה, יש כאן פוטנציאל לחיזוק למאבק שלנו

 

עודד פורר (צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת)
ח"כ עודד פורר(צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת)

בניגוד לחלק מחברותיי, חייכתי אתמול (יום ב') כששמעתי שח"כ עודד פורר צפוי לעמוד בראש הוועדה לקידום מעמד האישה. הייתי שם כפוליטיקאית צעירה מאוד כשהיא הוקמה ב-1992 כוועדה זמנית בדחיפה שלא תישכח של יעל דיין ולימור לבנת. העובדה שאחרי 28 שנים הפכה הוועדה לסוג של שלל פוליטי מצביעה על המקום המשמעותי שתפסה לעצמה. פורר אמנם כבר הגבר השני שעומד בראשה אחרי גדעון סער, אולם המבחן שלו קשה יותר.

 

 

ובכל זאת, למה חייכתי כשבראש כלל ועדות הכנסת בקושי עומדת נשים? משום שאנחנו חייבות בני ברית. הגם שח"כ פורר, ככל שאני יודעת, לא עסק בנושאים מגדריים בכנסת או בכלל, כפרלמנטר הוא הוכיח מצוינות, וגם בתקופה הקצרה כשכיהן כיו"ר ועדת הכספים ניכרה היכולת שלו להזיז דברים.

 

ועדיין, קמות חברותיי וטוענות שבמציאות הפוליטית שבה אנו חיות אי אפשר לחבק את המינוי זה. כלומר, יש כל כך מעט נשים בתפקידים בכירים – ממנכ"ליות של משרדים ממשלתיים, דרך יו"ריות של חברות ממשלתיות, ועד ראשות ערים וחברות כנסת – ואי אפשר לוותר על כבשת הרש. ואם בחלוקת השלל האופוזיציוני המועט הוחלט שהוועדה הזאת תנחת בחיקה של ישראל ביתנו, מדוע לא תעמוד בראשה ח"כ יוליה מלינובסקי?

 

אכן, שאלה טובה. ועדיין, יש משהו משביע רצון בכך שעכשיו מדובר בוועדה משמעותית שיש עליה זרקור תקשורתי. אין מחלוקת שחובת הוכחה מונחת על כתפיו של פורר, אבל המוטיבציה שלו לעמוד באתגר שביקש לעצמו יכולה לשאת פרי.

 

חברתי זהבה גלאון תיקנה אותי כשטענתי שאני לא ערה לתרומה מיוחדת של גדעון סער למאבק הפמיניסטי, והזכירה לי שכמזכיר ממשלה הוא סייע רבות בחקיקה כנגד סחר נשים, מהקרבות החשובים ביותר שנוהלו כאן ובעולם. בהתאם, עודד פורר לא גילה עד כה סימני פמיניזם מיוחדים, אולם עצם העובדה שהוא חפץ לעמוד בראש הוועדה הופכת אותו לשותף אמיתי וחיוני. יותר מכך, כל עוד המאבק יוותר בידיהן של הנשים ויחידי סגולה מהמגדר הגברי, יהיה לנו הרבה יותר קשה להצליח.

 

הוועדה לקידום מעמד האישה יכולה להיות פלטפורמה ציבורית לנושאים שהם חוזקה גדולה של פורר - כמו פערי השכר, גיל הפרישה, עסקים קטנים ובינוניים ועוד. ברי כי הוא יצטרך לצלול לסוגיות קשות על שולחן הוועדה כמו אלימות במשפחה, הטרדות מיניות ואחרות שאינן מוכרות לו וגם הן קריטיות.

בכנסת ה-20 נתבקשתי לוותר על מקומי בוועדה לטובת ח"כ נחמן שי וגם אז חשבתי שיותר חשוב שהוא יהיה חבר בה מאשר אני, שממילא הגעתי לדיונים שהיו חשובים בעיניי. רמת המעורבות של נחמן - כמו של דב חנין ושל עמיר פרץ - הוכיחה לי שצדקתי.

 

בראש הוועדה אז עמדה ח"כ עאידה תומא סלימאן והתנהלו בה מחלוקות רבות, בעיקר על רקע החלטתה הראשונית לא לעסוק בנושאים הקשורים בחיילות. לימים נמצא פתרון ואת הדיונים החשובים הללו ניהלה מרב בן ארי. גם פורר יצטרך לגלות רגישות ולשתף בניהול הוועדה חברות כנסת אחרות, אבל יש לקוות שעד מהרה המעורבות שלו בעניין תתגלה כמהלך איכותי.

 

אני מדמיינת אותו עולה לראיונות כיו"ר הוועדה ונאבק יחד עם השר איציק שמולי נגד האלימות הגואה כלפי נשים ולטובת תקציבים וחקיקה בעניין. החזית החברתית המשותפת הזאת היא הצלחה של המאבק הפמיניסטי ולא כישלון.

 

  • איילת נחמיאס ורבין היא סגנית נשיא התאחדות התעשיינים ולשעבר ח"כית במחנה הציוני

 

מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים