לראשונה בעולם - ובישראל: תואר בתחום הרפואה הדיגיטלית
המועצה להשכלה גבוהה אישרה היום פתיחת תואר ראשון ייחודי מסוגו בעולם - טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה. הלימודים בישראל יתקיימו ב-HIT המכון הטכנולוגי בחולון, והבוגרים יוכלו להמשיך לתואר ד"ר ברפואה בהתאם לתנאי הקבלה
תואר חדש מסוגו בעולם - נחת בישראל: היום (ג') הכריז שר המל"ג, זאב אלקין, על פתיחת תוכנית ראשונה מסוגה בארץ ובעולם - תואר בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה. התוכנית תתקיים ב-HIT -מכון טכנולוגי חולון, שם כבר נערכים להרשמה לתוכנית שתפתח שעריה בשנת הלימודים הקרובה.
המחזור הראשון יכלול 60 בוגרות ובוגרים, במחזור השני צפויים להיקלט כ-75, ובמחזור השלישי למעלה מ-90. על פי תוכנית הלימודים, יוכשרו שני קהלים: האחד – אנליסטים בתחום מידע רפואי, אשר בתום שלוש שנים יוכלו לעסוק במקצוע זה בבתי חולים, בקופות חולים ובחברות ביטוח רפואי, סטארט אפים ופארמה. השני – בוגרות ובוגרים שירצו בתום שלוש השנים בתוכנית להירשם ללימודי ד"ר ברפואה בתכנית 4 שנתית (M.D.), ויוכשרו כבעלי ידע ייחודי ונצרך מאוד בעולם.
ההכרזה התקיימה במעמד, יו"ר ות"ת פרופ' יפה זילברשץ, פרופ' אדו פרלמן סיו"ר מל"ג, מנהלי בתי חולים ונשיא HIT פרופ' אדוארד יעקובוב. השר אחקין אמר בטקס כי "יש כאן פוטנציאל עצום שלא מנוצל מספיק. אנחנו יכולים להיות אחת מהמדינות המובילות ופורצות דרך בתחום הזה".
פרופ' רוני גמזו, מנהל בית החולים איכילוב, הוסיף ואמר: "יש צורך בכל מדינות העולם לטפל במחלות בצורה חכמה יותר. אנחנו לא יודעים מספיק. הבנו מתוך אירוע הקורונה שצריך להשקיע יותר בטכנולוגיה, בחיבור לביולוגיה, כי מה שהביא לפיתוח תעשיית הטק למיניה צריך להגיע עמוק יותר גם בעולם הרפואי.
"התכנית הזו תתרום לזה ואנו מצפים מהשר לפתח יותר תכניות מהסוג הזה. גם בתוך לימודי הרפואה - להפוך פרי-מד וליצור רופאים עם גישה טובה יותר, והם אלה שיאיצו קדימה את עולם הרפואה. מדינת ישראל צריכה להיות מעבר לממציאת הטכנולוגיות אלא להוביל את העולם כמי שמחברת בין טכנולוגיה מדע ורפואה".
פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא HIT, אמר במעמד ההכרזה כי "מדובר בבשורה בינלאומית חשובה ופורצת דרך בעולם ההשכלה הגבוהה ועולם הרפואה. אני גאה לעמוד בראש מוסד שיכשיר את רופאי העתיד שיהיו הראשונים בעולם עם הכשרה ברפואה ובטכנולוגיה בו-זמנית. הבוגרים החדשים ישתלבו מיידית בתפקידים בכירים ויהיו הראשונים בעולם להוביל וליישם את תשתית הרפואה הדיגיטלית המתקדמת בעולם".
פרופ' יפה זילברשץ, יו"ר הוועדה לתכנון ולתקצוב, המועצה להשכלה גבוהה, סיכמה ואמרה כי זו תוכנית חדשנית ביותר בקנה מידה בינלאומי, שמתכתבת עם חזית הפיתוח של המדע במאה ה-21. "עיקרה של התוכנית הוא קידום ופיתוח הון אנושי לתעשיית הבריאות הדיגיטלית, שהוכרזה על ידי ממשלת ישראל כמנוע צמיחה מרכזי בשנים אלו בהשקעה של קרוב למיליארד שקלים".