שתף קטע נבחר

 

אחרי המחאות והשינויים: השרים אישרו את טיוטת "חוק הקורונה"

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את טיוטת חוק סמכויות מיוחדות, שמכונה גם "חוק הקורונה". לאחר שהועברו מאות התייחסויות, החוק רוכך ואמור להבטיח פיקוח נרחב יותר של הכנסת על סמכויות הממשלה. תקנות החירום הוארכו ב-45 יום עד להשלמת החקיקה

  

מחאה על "חוק הקורונה" הובילה למעצרים    (צילום: שחר גולדשטיין )

מחאה על "חוק הקורונה" הובילה למעצרים    (צילום: שחר גולדשטיין )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אחרי ההפגנות ביום חמישי וההסתייגויות שהוגשו כנגד החוק, ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום (שלישי) את טיוטת חוק סמכויות מיוחדות, שמכונה גם חוק הקורונה. חברי הוועדה אישרו גם את טיוטת חוק איכוני השב"כ, אולם בהמשך להמלצת קבינט הקורונה הוחלט כי החוק לא יונח בשלב זה על שולחנה של הכנסת.

מחאה נגד חוקי הקורונה (צילום: מוטי קמחי)
המחאה נגד חוקי הקורונה(צילום: מוטי קמחי)

טיוטת חוק הקורונה כוללת התאמות שהכניס שר המשפטים אבי ניסנקורן בתיאום עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, ראש הממשלה החליפי בני גנץ ושר הבריאות יולי אדלשטיין.

 

בין השינויים שנוספו: מנגנון פיקוח של הכנסת על כל פעולות הממשלה הנוגעות לחוק, הבטחת פעילות הכנסת ובתי המשפט בשעת חירום, שמירה על זכות ההפגנה וכן הטלת חובה על הממשלה לבחון את ההשלכות הכלכליות של כל צעד אשר יינקט במהלך תקופת החירום. 

 

השינויים בטיוטת החוק נעשו כבר בשבוע שעבר בעקבות מאות התייחסויות שהועברו מטעם הציבור ודיון בעניינן יימשך גם לאחר האישור בוועדת השרים לחקיקה היום. אלה העקרונות המרכזיים שהוטמעו בטיוטת החוק: הכנסת, הממשלה ובתי המשפט ימשיכו בפעילותם; הזכות להפגין תישמר; ושוטר לא יורשה להיכנס לביתו של אדם ללא צו.

 

ועדת השרים אישרה ב-45 ימים את תוקפן של תקנות שעת החירום הנוגעות לכללי הבידוד ואכיפתם, על מנת לאפשר לכנסת להשלים את הליך החקיקה של חוק הקורונה. ועדת החוקה תהיה רשאית להאריך את תוקף התקנות האמורות ב-45 ימים נוספים.

 

Blue & White MK Avi Nissenkorn in the Knesset  (Photo: The Knesset)
שר המשפטים אבי ניסנקורן(Photo: The Knesset)

ביום שישי הודיע ניסנקורן על תיקונים ב"חוק הקורונה" שהוביל כאמור לסערה ולהפגנות, לפני העתירות הצפויות לבג"ץ. ביום חמישי עצרה המשטרה בתל אביב 12 מפגינים נגד החוק, ששוחררו למעצר בית.

 

בהודעה שנמסרה מהיועץ המשפטי לממשלה מעט לפני כן נכתב כי הצעת החוק הממשלתית, שגובשה בהובלת משרד ראש הממשלה, בתיאום עם משרדי הבריאות, האוצר והמשפטים ויתר הנוגעים בדבר, גובשה על מנת להקנות לממשלה "סמכויות מפורשות ומתוחמות, מכוח חקיקה ראשית של הכנסת, לצורך המשך ההתמודדות עם נגיף הקורונה". 

 

כל זאת, נכתב, "תוך פיקוח פרלמנטרי נדרש וראוי ועריכת האיזונים המשפטיים הנדרשים בין דרישות גורמי המקצוע לבין הצורך להוסיף ולשמור על זכויות הפרט גם בעת חירום". לפי היועץ המשפטי לממשלה, הצעת החוק באה להחליף את השימוש בתקנות שעת חירום שהותקנו בחודשים האחרונים, בתקופה שבחלקה לא ניתן היה לקדם חקיקה במסלול המקובל בכנסת.

 

הצעת החוק הופצה ב-28 במאי על ידי משרד ראש הממשלה להערות הציבור, ונוכח פניות שהתקבלו הוארך המועד. תקנות שעת חירום הראשונות שהותקנו צפויות לפקוע באמצע חודש יוני, ומכאן - כתב היועמ"ש - קיימת דחיפות בקיום הדיונים ובאישור הצעת החוק בכנסת עד למועד זה. לאור זאת, לא ניתן היה להאריך עוד את המועד לקבלת הערות הציבור.

 

היועץ אביחי מנדלבליט הדגיש כי התקבלו מאות הערות להצעת החוק, ועוד לפני תום המועד לקבלת הערות הציבור, הייעוץ המשפטי לממשלה כבר החל לדון וללבן את ההערות השונות מול גורמי המדיניות והמקצוע במשרדי הממשלה הרלוונטיים. בנוסף לכך, נכתב, הערות להצעת החוק יישמעו ויידונו גם בהליכי החקיקה הפומביים בכנסת, הן במליאת הכנסת והן בוועדות הרלוונטיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
ההפגנות נגד חוקי הקורונה
צילום: מוטי קמחי
מומלצים