סוף ל"זקנה במסדרון"? ההחלטה של בר סימן טוב לסיום תפקידו
רק אחרי שהוא מסיים חמש שנות כהונה גיבש משה בר סימן־טוב, מנכ"ל משרד הבריאות, החלטה שתאסור על אשפוז חולים במסדרון. אבל גם המהלך הזה אמור לצאת לפועל רק בעוד חמש שנים
מנכ"ל משרד הבריאות היוצא משה בר סימן־טוב שיגר אתמול למנהלי בתי החולים נוסח ראשוני של חוזר מנכ"ל שצפוי להתפרסם בקרוב, ושמטרתו לאסור על אשפוז חולים במסדרונות.
רק כעת, בתום כמעט חמש שנים כמנכ"ל המשרד ולאחר אינספור תמונות קורעות לב שפורסמו ב"ידיעות אחרונות", של חולים במסדרון, מגבש בר סימן־טוב את אחד המהלכים האחרונים שלו בתפקיד. אלא שעל פי החוזר גם מהלך זה יושלם רק בעוד חמש שנים.
העומס בבתי החולים:
11 ימים, 21 חדרי מיון ברחבי הארץ: כך נראית מערכת בריאות בקריסה
אחות ב"מאיר": "אנשים מתים בחדר מיון כי יש מחסור בכוח אדם"
דו"ח מגלה: כמה זמן תחכו בחדר מיון עד שיקבלו אתכם?
נוסח החוזר מבוסס על החלטות ועדת טור־כספא (בראשותו של פרופסור רן טור־כספא) מהשנה שעברה, שבחנה את התנהלות המחלקות הפנימיות. "אחת מהמלצותיה העיקריות של הוועדה הייתה כי אשפוז חולים במסדרונות המחלקה, או בכל אתר אחר שאינו חדר חולים, הוא אינו סביר ומהווה פגיעה בכבוד האדם ובזכותו הבסיסית לפרטיות", כתב בר סימן־טוב והנחה: "חל איסור לבצע הכנות לטובת אשפוז חולים במסדרונות או בחדרים שאינם מיועדים לאשפוז חולים".
בבתי החולים בירכו על המהלך, אך לא ברור מאין יימצא המקור התקציבי שיאפשר את הוספת המיטות שתסיים את האשפוז במסדרון.
"לא נכון ולא ראוי שאף חולה ישכב במסדרון", אמר בתגובה פרופ' ארנון אפק, המשנה למנכ"ל המרכז הרפואי שיבא בתל־השומר ויו"ר איגוד מנהלי בתי החולים. "לצערנו, התופעה של חולים במסדרונות, לא רק בחורף אלא גם בקיץ, נובעת בראש ובראשונה מהיעדר מיטות אשפוז במדינת ישראל, ששיעור המיטות הכלליות בה הוא מהנמוכים ב־OECD".
פרופ' רוני גמזו, מנהל בית החולים איכילוב בתל־אביב ולשעבר מנכ"ל משרד הבריאות, אמר: "אחרי שחוזר כזה נכתב, אין אחורה. אם ארגוני זכויות החולים הולכים לבג"ץ עם חוזר כזה, הם 'קורעים' את המדינה".
משה בר סימן טוב, המנכ"ל היוצא
צילום: דנה קופל
מומלצים