עוד לפני ההפגנות: זינוק בנדבקים במדינות ארה"ב
21 מדינות דיווחו על זינוק שבועי במספר הנדבקים, בחלקן גם במאושפזים בבתי החולים. ד"ר אנתוני פאוצ'י: "זה הסיוט הגרוע ביותר, והוא לא נגמר"
זינוק במספר הנדבקים החדשים בנגיף הקורונה, והחולים שאושפזו בבתי החולים, עלול לסבך את מאמציהן של מדינות רבות בארה"ב לצאת מהסגר ולחזור לשגרה. אתמול (יום ג') 21 מדינות שונות ברחבי ארה"ב דיווחו על עלייה שבועית במספר מקרי ההדבקה המאומתים בשטחן. כך עולה מניתוח של סוכנות הידיעות רויטרס.
משבר הקורונה – עוד מהעולם:
האם נגיף הקורונה התפרץ בסין כבר באוגוסט?
מאסר לגבר שהצית מגדל 5G: "גורם לקורונה"
הראשונה בעולם: ניו זילנד ניצחה ומסירה את סגר הקורונה
מישהו נהנה בסגר: 22 דובונים ברכבת הרים
אריזונה, יוטה וניו מקסיקו דיווחו כולן על זינוק של 40% ואף יותר בשבעת הימים שבין יום ראשון בשבוע שעבר ליום ראשון האחרון, ביחס למספר שדווח בשבוע הקודם. העלייה בחלק מהמקרים במספר הנדבקים קשורה לשיפור במערך הבדיקות לאבחון הנגיף, אך לפי פקידי בריאות בארה"ב מקרים רבים אחרים נובעים מאי-שמירה על הנחיות הריחוק החברתי, או מההקלות שאפשרו לאנשים להתקהל בקבוצות.
ברויטרס מדגישים כי מוקדם מדי להעריך אם ההפגנות ההמוניות שהחלו בעקבות מותו ב-25 במאי של העצור השחור ג'ורג' פלויד יביאו לזינוק במספר הנדבקים.
בשבוע הראשון של יוני מספר הנדבקים החדשים שאובחנו ברחבי ארה"ב גדל ב-3%, הגידול הראשון בנתון זה אחרי חמישה שבועות רצופים של ירידה. כך עולה מניתוח של COVID Tracking Project, פרויקט שמנהלים אותו מתנדבים שמנטרים אחר התפשטות הנגיף.
לפי דיווח בלילה האחרון בעיתון "וושינגטון פוסט", לא רק מספר הנדבקים החדשים מזנק, אלא גם מספר האשפוזים בבתי החולים. לפי הדיווח, בטקסס, צפון קרוליינה, דרום קרוליינה, אורגון, ארקנסו, מיסיסיפי, יוטה ואריזונה יש עלייה במספר המטופלים שנמצאים תחת פיקוח, עלייה שהחלה כבר ב-25 במאי.
נתון זה, כך לפי העיתון, מחזק את הטענה שהזינוק במספר הנדבקים לא קשור רק לעלייה במספר הבדיקות שנערכות. כמה מהמדינות, ציינו ב"פוסט", מתקרבות לתפוסת מיטות אשפוז מלאה.
ארה"ב, נזכיר, היא המוקד החריף ביותר של התפרצות הנגיף בעולם, ואובחנו בה כבר כמעט שני מיליון נדבקים. לפי שעה היא מדווחת על 1,983,825 נשאים או חולים, ו-111,747 מתים מהנגיף. המגפה פגעה קשות בכלכלתה, ואחרי סגר ממושך או הגבלות פחות מחמירות אך כואבות גם כן, מדינות רבות נואשות לחזור לשגרה.
החשש מהתפרצות מחודשת מביא בינתיים בעיקר לאזהרות בכמה מדינות. בקליפורניה תשעה מחוזות, שבהם מתגוררים 18 מיליון מבין 39 מיליון תושבי המדינה, הוכנסו ל"רשימת מעקב". רשימה זו כוללת גם את לוס אנג'לס, סנטה קלרה ופרנזו.
"רבים מהמקרים שמגיעים לבתי החולים קשורים להתאספויות בתוך בתים – מסיבות יום הולדת והלוויות", אמרה אוליביה קסייר, מנהלת בריאות הציבור של מחוז סקרמנטו, אחד המחוזות שקליפורניה עשויה לדרוש מהם לבטל חלק מההקלות בהגבלות הקורונה.
אריזונה, שהייתה אחת המדינות הראשונות בארה"ב "להיפתח מחדש", באמצע מאי, דיווחה מאז על עלייה של 115% במספר המקרים. הזינוק הזה הוביל את ראש מערך הבריאות לשעבר באריזונה להזהיר כי ייתכן שיהיה צורך להחזיר את הסגר או לפתוח מחדש בתי חולים שדה.
בינתיים, מושלי מדינות בארה"ב ממשיכים להקל בהגבלות על התושבים. מושל ניו ג'רזי פיל מורפי הודיע כי בתוך מקומות סגורים, כמו למשל כנסיות, בתי כנסת ומסגדים, יכולים מעתה להתקהל עד 50 איש. התאספויות במקומות פתוחים יכולות לכלול עד 100 איש.
ד"ר אנתוני פאוצ'י, המומחה הראשי של ממשל טראמפ למחלות מידבקות, הזהיר אתמול מהתפרצות מחודשת. "זה לא נגמר", הוא אמר בכינוס של הארגון ליוזמה ביוטכנולוגית. הוא אמר שנגיף הקורונה הוא התגשמות של "הסיוט הגרוע ביותר" וכי "בתקופה של ארבעה חודשים, הוא חולל הרס בעולם כולו".