המתנחלים מחריפים את הטון: "הסיפוח - סוכריה שעטופה ברעל"
הבוקר נפתח בקמפיין אגרסיבי שקרא לנתניהו ולטראמפ לוותר על הקמת מדינה פלסטינית, ובערב הפגינו מנהיגי המתנחלים בירושלים שטענו כי הידידות עם נשיא ארה"ב היא לא פחות ממסוכנת. "כשמציעים ליהודי חזיר עם תוספות, זה עדיין חזיר. כאן החזיר הוא מדינה פלסטינית", אמרו
ככל שתאריך היעד להחלת הריבונות מתקרב, וברקע האזהרה של שר החוץ הגרמני הערב (רביעי), מחאת המתנחלים שמתנגדים לתוכנית המסתמנת רק גוברת. מנהיגים מתנחלים בולטים הפגינו בירושלים וקראו לגנוז את התוכנית האמריקנית שמקדמת סיפוח ביהודה ושומרון, אך מכירה גם במדינה פלסטינית.
מועצת יש"ע פתחה הבוקר בקמפיין אגרסיבי שקורא לראש הממשלה בנימין נתניהו ולנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שלא לתת יד להקמת מדינה פלסטינית.
במקביל, ראשי הנהגת המתנחלים נפגשים בשבועות האחרונים עם פוליטיקאים רבים בניסיון להזהיר אותם מהקמת מדינה פלסטינית ומהקפאת הבנייה והשארת התנחלויות במובלעות.ראשי המועצות שמתנגדים לעסקה נפגשו גם עם שר הביטחון בני גנץ ועדכנו אותו בעמדותיהם.
בתוך כך, פעילת הימין דניאלה וויס כינסה מחאה בגן העצמאות בירושלים בניסיון להוריד את התוכנית האמריקנית מסדר היום של הממשלה. בהפגנה לקחו חלק גם דמויות בולטות נוספות בקרב המתנחלים, בהם בועז העצני ובני קצובר.
"אנחנו מכריזים כאן בצורה ברורה: לא לתוכנית טראמפ!", אמרה הערב וויס. "אנחנו רוצים לקרוע אותה לגזרים ולהסיר אותה מעל דפי ההיסטוריה. לא למדינה פלסטינית בלב ארץ ישראל". וויס הוסיפה כי הידידות עם טראמפ "מסוכנת מאוד להתיישבות", כלשונה, והדגישה כי "כבר מהעברת השגרירות לירושלים הבנתי שנשלם על זה. התוכנית היה בסיס למדינה פלסטינית".
בני קצובר, מראשי המתנחלים, אמר ל-ynet כי התוכנית האמריקנית היא "סוכריית ריבונות שעטופה ב-70% רעל וב-30% סוכר. איזה יהודי ייקח סוכריה שעטופה ברעל?". לדבריו, משימתם של המתנגדים לתוכנית כעת היא "להעיר את החלק בימין שהתבלבל ולא מזהה את הרעל שבסוכריה". קצובר הוסיף ושאל כי "מה שווה הריבונות אם הבעלות על יישובים בחלק כל כך גדול מהשטח תופקר?".
אליקים העצני, ממייסדי תנועת ההתיישבות, אמר בכנס בירושלים כי "כשמציעים ליהודי חזיר בארוחה עם תוספות שונות ומשונות, זה עדיין נשאר חזיר. החזיר פה זו המדינה הפלסטינית". העצני הוסיף כי "אין תקדים בהיסטוריה האנושית שאחרי מלחמה, המנצח שכבש וסיפח את השטחים מפצה את האויב התוקפני ומביא לו פיצוי על התנהגותו".
מוקדם יותר הערב, נזכיר, שר החוץ הגרמני הייקו מאס אמר לראש הממשלה בנימין נתניהו ושרי הביטחון והחוץ בני גנץ וגבי אשכנזי, כי כמה מדינות באיחוד האירופי דוחפות לצעדי ענישה בעקבות הסיפוח. מאס הבהיר כי גרמניה לא תומכת באותם צעדים, אך תתקשה לעצור אותם.
בפגישות שערך עם השלושה בביקור הבזק, ולפני שהמריא לירדן, אמר מאס כי הצעד שמסתמן מצד אותן מדינות יהיה הכרה במדינה הפלסטינית. נתניהו אמר לשר הגרמני כי "כל תוכנית ריאלית חייבת להכיר במציאות ההתיישבות הישראלית בשטח, ולא לטפח את האשליה של עקירת אנשים מבתיהם", ואילו שר הביטחון גנץ הבהיר כי המהלך חייב להתבצע בהסכמה ובדיאלוג בינלאומי רחב.
"כחבר של ישראל - אני מודאג", אמר מאס לאחר הפגישות. "הסיפוח לא תואם את החוק הבינלאומי ואנחנו נמשיך לתמוך בפתרון שתי המדינות".