דיווח: איפא"ק אישרה למחוקקים בארה"ב לבקר את הסיפוח
השדולה הפרו-ישראלית בקונגרס האמריקני אמרה למחוקקים כי הם חופשיים לבקר את תוכניות הסיפוח של ישראל - כל עוד הביקורת לא תחרוג מעבר לכך. "ממשלת נתניהו לא נשמעת לאזהרות", טען תורם של השדולה. בשדולה מכחישים: "מחזקים את מערכת היחסים"
השדולה הפרו-ישראלית בקונגרס האמריקני, איפא"ק, אמרה למחוקקים כי הם חופשיים לבקר את תוכניות הסיפוח של ישראל - כל עוד הביקורת לא תחרוג מעבר לכך. כך דווח הלילה (בין שלישי לרביעי) בסוכנות הידיעות היהודית JTA. מדובר בצעד חריג, שכן איפא"ק בדרך כלל מזהירה בחריפות את המחוקקים מלבקר את ישראל באופן פומבי.
לפי הדיווח, שמתבסס על תורם ועובד בקונגרס, נציגי השדולה מעבירים את המסר לחברי קונגרס בשיחות טלפון וזום. בתדרוכים אלה נמסר למחוקקים כי לא יסתכנו בהתנגשות עם הלובי הפרו-ישראלי אם יבקרו את ישראל בנושא הסיפוח בלבד. התנגשות עם איפא"ק עלולה לעלות למחוקקים באובדן קשרים ותרומות.
לדברי התורם, שלפי הדיווח "מעורב עמוקות" בנעשה בשדולה, "אנחנו אומרים לסנאטורים 'תרגישו חופשיים לבקר את הסיפוח, אך אל תפסיקו את הסיוע לישראל'". לטענתו, איפא"ק החליטה על שינוי המדיניות מכיוון שממשלת נתניהו לא נשמעת לאזהרות מצד איפא"ק וארגונים יהודים-אמריקניים אחרים. "הם מקשיבים אבל עושים מה שהם רוצים", טען התורם.
דובר איפא"ק, אדם האריס, הכחיש את הידיעה וטען: "אנחנו לא מעודדים את חברי הקונגרס לבקר את ממשלת ישראל. תפקידנו לחזק את מערכת היחסים בין שתי בעלות הברית".
בשבוע הבא צפויה להתקיים פגישה של נתניהו, גנץ ואשכנזי גם עם השגריר האמריקני דייוויד פרידמן בסוגיית הסיפוח. ארצות הברית העבירה לישראל את המסר כי היא תתמוך במהלך רק בתנאי שהדבר יוסכם על הליכוד וכחול לבן.
אתמול ביקר בישראל שר החוץ הגרמני, הייקו מאס, והזהיר את ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון בני גנץ ושר החוץ גבי אשכנזי כי כמה מדינות באיחוד האירופי דוחפות לצעדי ענישה בעקבות הסיפוח. לדבריו, גרמניה אינה תומכת בצעדים אלה - אך תתקשה לעצור אותם. בפגישות שערך עם השלושה אמר מאס כי הצעד שמסתמן מצד אותן מדינות יהיה הכרה במדינה הפלסטינית.
בהודעת משרד ראש הממשלה נמסר כי נתניהו אמר לשר החוץ הגרמני ש"כל תוכנית ריאלית חייבת להכיר במציאות ההתיישבות הישראלית בשטח, ולא לטפח את האשליה של עקירת אנשים מבתיהם".
שר הביטחון גנץ אמר למאס כי "עסקת המאה" של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני מהווה הזדמנות היסטורית שהוא רואה חשיבות בקידומה ביחד עם הממשל האמריקני. בהודעת משרד הביטחון הודגש כי עמדתו של גנץ מגיעה "מתוך ראייה אחראית ודיאלוג מירבי עם הגורמים השונים באזור וכחלק מדיאלוג בינלאומי רחב".