שתף קטע נבחר

 

2 מיליון נדבקים בארה"ב: "הפגנתם? לכו להיבדק"

בעקבות הסרת הגבלות, ועלייה במספר הבדיקות, הגיע מספר הנדבקים לשני מיליון. בארה"ב חוששים שגל המחאה על מותו של ג'ורג' פלויד יביא לזינוק בחולי הקורונה. מומחה אמריקני חושש: עוד 100 אלף ימותו עד ספטמבר

 

מפגינים בוושינגטון    (צילום: רויטרס)

מפגינים בוושינגטון    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מספר הנדבקים בנגיף הקורונה בארה"ב הגיע לשני מיליון. במערכת הבריאות האמריקנית קוראים לכל מי שהשתתף בהפגנות הענק על מותו ג'ורג' פלויד ללכת להיבדק.

 

אחרי חמישה שבועות של ירידה במספר החולים חלה עלייה קלה במספר הנדבקים החדשים. כמו במקומות אחרים, גם כאן חלק מהסיבה לעלייה במספרם היא עלייה בכמות הבדיקות. לפי רויטרס ב-5 ביוני הגיע מספר הבדיקות לשיא של 545,690 ביום. מאז חלה ירידה במספר הבדיקות.

קריאות בוז לעבר ראש העיר מיניאפוליס  ארה
הפגנה במיניאפוליס על מותו של פלויד(צילום: gettyimages)
 

העלייה במספר הנדבקים נובעת בין השאר מהסרת ההגבלות, בזמן ש-50 מדינות ארה"ב חוזרות בהדרגה לשגרה. ההערכה היא שגל המחאה ברחבי ארה"ב, שבו הפגינו המונים על מותו של העצור השחור ג'ורג' פלויד, עלולה להוביל לעלייה נוספת במספר הנדבקים בשבועות הקרובים.

 

גורמים במערכת הבריאות האמריקנית מאמינים שנגיף הקורונה הגיע לארה"ב בינואר. ב-28 באפריל כבר נרשמו בארה"ב מיליון נדבקים. לפי רויטרס בחודש יוני מאובחנים בממוצע מדי יום 21,000 נדבקים לעומת 30,000 ביום באפריל ו-23,000 ביום בחודש מאי.

בדיקת קורונה ב סולט לייק סיטי יוטה ארה
בדיקת קורונה ביוטה(צילום: AP)

העלייה מראה כמה המאבק בהתפשטות הנגיף מורכב, למרות השיפור ב"מוקדי קורונה" כמו ניו יורק וניו ג'רזי. בחלק מהמדינות – טקסס וצפון קרוליינה למשל – מספר המאושפזים כרגע גבוה לעומת החודש שעבר.

 

לפי CNN, מאז יום הזיכרון בארה"ב ב-25 במאי יש עלייה במספר הנדבקים שאושפזו בבתי החולים ביותר מעשר מדינות. לחלק מהמומחים יש תחזית קודרת: לפי ד"ר אשיש ג'ה, ראש מכון הבריאות העולמית של הרווארד, עוד 100,000 ימותו מהנגיף עד ספטמבר.

ניו יורק ב ארה
פארק בברוקלין עם סימונים לשמירת מרחק(צילום: רויטרס)
 

ב-12 במאי המליץ ארגון הבריאות העולמי לממשלות בעולם להסיר הגבלות רק אם שיעור החולים שמאובחנים בבדיקות לא גבוה מ-5% מכלל הנבדקים, בפרק זמן של שבועיים לפחות. בחודש אפריל, כשהתפשטות הקורונה בארה"ב הייתה בשיאה, בין 25% ל-50% מהנבדקים אובחנו כחולי קורונה.

 

חלק ממדינות ארה"ב פעלו לפי ההמלצה של ארגון הבריאות, אך בארה"ב כולה אחוז החולים נע בין 4 ל-7 מכלל הנבדקים. יש מדינות שבשבוע שעבר דיווחו על שיעור חולים גבוה יותר – מרילנד (8%), יוטה (9%), נברסקה (9%), וירג'יניה (9%), מסצ'וסטס (11%) ואריזונה (12%).

ארה
מתרחצים בקליפורניה ביום הזיכרון בארה"ב(צילום: רויטרס)

בארה"ב, המדינה שמספר התושבים בה הוא השלישי בגודלו בעולם, מספר הנדבקים והמתים מקורונה הוא הגבוה ביותר. לפי הנתונים של אוניברסיטת ג'ון הופקינס מספר הנדבקים בארה"ב מתחילת ההתפרצות הוא 2,000,464 בני אדם. מספר המתים מקורונה בארה"ב הוא הגבוה בעולם ועומד על יותר מ-112,000.  

 

בזמן שמספר הנדבקים בארה"ב הגיע לשני מיליון, ברוסיה מדווחים על יותר מחצי מיליון נדבקים מתחילת ההתפרצות. לפי הרשויות ברוסיה יותר מ-6,500 מתו מהנגיף. ביממה האחרונה אובחנו 8,779 חולים חדשים ו-174 מתו מהנגיף. השבוע הסתיים הסגר בבירה מוסקבה, אחרי יותר מחודשיים של הגבלות מחמירות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מפגינים בוושינגטון
צילום: AP
מומלצים