שישה מיתוסים מופרכים מתחום השיפוצים
מה עומד מאחורי תרמית "צבע ביתך ב-1,800 שקל"? מי זה קונסטרוקטור? ולמה בשום פנים ואופן אסור לקנות מקדחה? באנו לנפץ
בוא נתחיל בבייסיק - מקדחה זה מיתוס. אין מקדחות. לקנות מקדחה זה כמו לקנות אבטיח עם גרעינים שחורים. יש את זה, זה קיים, זה מיותר לחלוטין. אם אתה כבר קונה, תקנה פטישון.
למה? כי בפטישון יש אפשרות גם של קדיחה וגם של חציבה. לרוב נשתמש בו רק לקדיחה, אבל עדיף לקנות אותו על פני מקדחה, שיכולה רק לקדוח ובחציבה ניתקל במצבים של פאק משין. בסופו של דבר יש פטישונים שעולים 350 שקל, וזה עדיף ממקדחה שעולה 250 שקל. אל תדאג, אתה סוגר פינה לישראל, שישאל אותך אם יש לך פטישון.
אגב, אם אתה רואה את המברגה הקטנה ב-150 שקל באיקאה, תקנה אותה. זה עדיף מכלום ואין צורך לבזבז את הכסף שלך על צעצועים שאתה לא יודע לשחק איתם. זה שווה ערך למכוניות BMV ב-10K שקונים לילדים בני 3 - היא יותר בשביל ההורים, או במקרה שלך זה יותר בשביל האגו מאשר בשבילך.
האיש שבקיר
מזל טוב, הגעת לשלב בחיים שלך שבו אתה מרגיש צורך לשבור קיר. אתה לא לבד, זו תופעה ידועה, אבל לשבור קיר זה לא דבר שעושים סתם. ההמלצה שלנו - לך לחנות הצילום הקרובה לביתך ובקש להדפיס תמונת ענק של חמותך להדבקה על הקיר לפני.
לפני שאתה סוגר איתה חשבון (צילה, זה לא אישי), חשוב לוודא שהקיר אינו קיר תומך או קיר הדף (קיר של ממ"ד). אתה לא רוצה לקחת אחריות שבהריסות של הבנין ימצאו תמונה של חמותך בגודל מטר על מטר וחצי. אם לא יספיקו התביעות שתיכנס אליהן, אתה תיאלץ להצטרף לא' זה אבא אחרי שתהרוס את הבנין.
בכל מקרה של שבירת קירות יש להתייעץ עם בעל מקצוע - עדיף עם קונסטרוקטור. עלות פגישת ייעוץ היא בין 700 ל-2000 שקל, תלוי בסוג הקיר ובהאם אתה מעוניין בחתימה שלו. נ.ב. - אתה מעוניין בחתימה שלו. תחשוב שזה ראובן עטר ואתה בן 10.
לכתבות הקודמות של "הפטיש העברי":
• 10 דברים שחשוב לדעת לפני שנכנסים לשיפוץ
• זהירות: כך תימנעו משיפוץ זול - שיעלה ביוקר
הרצפה ישרה
ריצוף דירה בגודל 40 מטר לא אמור לעלות יותר מעשרת אלפים שקל. זה גניבה, ולא משנה אם יש לך רצפה עקומה. כל מחיר אחר אמור להדליק לך נורה אדומה.
תמיד מדובר בשניים סינים עם קרמיקה, הם פשוט מגישי רצף.
עלות העבודה נעה בין 90 ל-150 שקל למטר והקרמיקה עולה בין 40 ל-200 שקל למטר. לא, אתם לא בריטני ספירס ואתם לא צריכים קרמיקה ב-200 שקל למטר. עלות החומר השחור (חול, חצץ, דבק קרמיקה) היא לרוב בין 10 ל-15 שקל למטר, כך שברמת העיקרון אנחנו מגיעים לכ-250 שקל למטר לקרמיקות שכולנו אוהבים, האפורות של ה-60*60, שנותנות לנו תחושה של בית חדש מקבלן. אגב, רובה עולה בסביבות ה-30 שקל למטר. אל תזלזל בה, היא חשובה.
עכשיו, נניח שיש לך דירה בגודל 50 מטר שירשת מסבתא? אתה יכול להשקיע עליה את ה-10K ולחשוב שקנית דירה בפרוייקטים. מה גם שעכשיו יהיה לך הרבה יותר נוח לשטוף אותה, כי גם ככה אתה לא שוטף את הרצפה אף פעם.
עולים לפרקט
פרקט זה זול, אז תפסיקו לחשוב שאתם "לא במנהטן". זה עולה בסך הכל 150 שקל למטר, כולל עבודה וחומר, מה שאומר שאתם יכולים לפרקט את החדר המסריח שלכם בדירת הרווקים המזויינת שלכם ב-1,800 שקל. מחיר טוב בשביל להרשים גם את הבחורה מהטינדר וגם את אבא שלך בו זמנית, לא?
דוד שלי גיבור
הדוד שלך לא יתפוצץ אם תשכח אותו דולק. כשהוא מגיע לטמפ' גבוהה הוא נכבה, כי יש לו תרמוסטט שאומר לו לעשות את זה. אחד לעשרת אלפים דודים מתפוצץ, וגם זה אם הוא עבר את גיל 30והתרמוסטט שבו מת.
צביעות חברתית
צביעת דירה זה עסק יקר. החבר'ה של צבע ביתך ב-1,800 שקל - כלומר מי שתלה את השלטים האלה בצמתים - הם גם אלה שמבקשים ממך חצי שקל בצמתים. ככה הם קונים את החומרים לעבודה, עם החצי שקל.
בית שצובעים ב-1,800 שקל הוא בית שאומר צבעו אותי ב-1,800 שקל. אין דרך להסוות את זה. על צביעת בית של שלושה חדרים בגודל 70 מטר, שלא הזניחו אותו קשות, אתם צפויים לשלם בין 2,800 ל-4,000 שקל, לכל הבית כשהכוונה היא לתיקונים בסיסיים של סדקים בקירות ובלאי.
תקשיבו, הקיר יודע לדבר, הקיר הוא חבר. הקיר שומע, הקיר מכיל. הוא אמנם לא מספר את הסודות שלך, אבל רואים עליו הכל.
הכותב הוא הפטיש העברי. קבלן שיפוצים, הנדימן וחובב דאבסטפ, והוא מוכן לענות לכם על כל שאלה, גם על אלה שנשמעות מטומטמות. אם אתה לא תספר לאשתך שהזמנת בעל מקצוע, גם הוא לא יספר לה.