שתף קטע נבחר

 

ציוץ בעברית באיחוד האמירויות אחרי המאמר: "לדבר ישירות לישראלים"

יוסף אל-עוטייבה, שר המדינה באיחוד האמירויות והשגריר בוושינגטון, הסביר מדוע התריע ב"ידיעות אחרונות" על השלכות הסיפוח: "רציתי לוודא שזה חלק מהשיח עם הציבור בישראל". יועצת אסטרטגית באיחוד צייצה בעברית והוסיפה צילום מסך של המאמר: "רואים פוטנציאל ענק לקשרים חמים יותר"

 

דברי הבכיר באיחוד האמירויות    (צילום: The National)

דברי הבכיר באיחוד האמירויות    (צילום: The National)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

באיחוד האמירויות מגיבים למאמר שפרסם הבוקר (יום ו') ב"ידיעות אחרונות" וב-ynet שר המדינה והשגריר בוושינגטון, יוסף אל-עוטייבה, לקראת אפשרות שישראל תספח חלקים מהשטחים. משרד החוץ של האיחוד, שכולל שבע אמירויות, פרסם ציוץ בטוויטר בעברית, וכך עשתה גם יועצת אסטרטגית שהסבירה את המהלך.

 

אל-עוטייבה עצמו הסביר בריאיון לעיתון "האומה" במדינתו מדוע החליט לפרסם את המאמר בכלי תקשורת ישראלי: "חשבתי שזה יהיה נכון לדבר ישירות עם הציבור בישראל. אני לא רוצה שיהיה בלבול בנוגע לעמדתנו בנושא".

ראש מערך התקשורת במשרד החוץ באיחוד האמירויות צייצה בעברית (צילום: The National)
אל-עוטייבה והציוץ בעברית שפרסם משרד החוץ באיחוד(צילום: The National)

השר והדיפלומט התריע במאמר כי אם ישראל תספח חלקים בגדה המערבית - הדבר ישפיע לרעה על נרמול היחסים בין ירושלים למדינות ערב. "בהיותה פעולה חד-צדדית ומחושבת, הכרזה על סיפוח מהווה השתלטות לא חוקית על אדמה פלסטינית. היא מתריסה נגד הקונצנזוס הערבי – ולמעשה גם הבינלאומי – בנוגע לזכות הפלסטינית להגדרה עצמית". כתב אל-עוטייבה.

 

הוא הוסיף: "היא תצית אלימות ותעורר את הקיצונים. היא תשלח גלי הדף ברחבי האזור. והיא בעיקר תשפיע על ירדן, אותה ירדן שמהיציבות שלה – שלעיתים מתקבלת כדבר מובן מאליו - מרוויח האזור כולו ומרוויחה ישראל במיוחד.

 

"סיפוח יהפוך על ראשן, בוודאות ובאופן מיידי, את כל השאיפות הישראליות לקשרי ביטחון, כלכלה ותרבות משופרים עם העולם הערבי ועם איחוד האמירויות".

 

 

כאמור, משרד החוץ של איחוד האמירויות העלה לחשבון הטוויטר שלו ציוץ בעברית, שבו התייחס לפרסום המאמר. "שגריר איחוד האמירויות בארה"ב כתב מאמר ב'ידיעות אחרונות', שבו התריע כי סיפוח חלקים בגדה המערבית ישפיע לרעה על נורמליזציה של ישראל ביחסים עם מדינות ערב, במיוחד כאשר היחסים התחממו בשנים האחרונות".

 

גם יועצת אסטרטגית במשרד החוץ של איחוד האמירויות, הנד אל-עוטייבה, צייצה תגובה בעברית וצירפה צילום מסך של המאמר. לדבריה, "באיחוד האמירויות ובחלק גדול מהעולם הערבי, היינו רוצים להאמין שישראל היא הזדמנות, לא אויב. אנו ניצבים בפני יותר מדי סכנות משותפות ורואים את הפוטנציאל הענק לקשרים חמים יותר. החלטה של ישראל לספח תהיה סימן שאי אפשר לטעות לגביו - בנוגע לשאלה האם היא רואה את הדברים באותו אופן".

 

"רציתי לוודא שאנשים מבינים מה הסיכונים" 

בריאיון לעיתון "האומה", ציין השר והשגריר כי "איחוד האמירויות עומדת מאחורי פתרון של שתי מדינות עם מזרח ירושלים כבירה של המדינה הפלסטינית העתידית. אני חושב שחשוב שהעמדה שלנו תהיה פומבית, ברורה וישירה. עם כל ההתקדמות והשינוי בגישה שראינו, אנשים היום פחות עוינים לישראל. את כל זה החלטה על סיפוח עלולה לסכן. הסיפוח יעשה הרבה יותר מסובך דברים כמו המטוס של חברת 'איתיחאד' בנמל התעופה בן גוריון או השתתפות אתלטים ישראלים בתחרויות באבו דאבי ובדובאי".

 

אל-עוטייבה ציין כי ישראל נמצאת בצומת דרכים בין הזדמנויות לשיפור היחסים האזוריים או סיפוח שטח כבוש. "רציתי לוודא שאנשים מבינים מה הסיכונים שקשורים עם החלטה מעבר להשלכות המיידיות של מה יקרה במסלול הישראלי פלסטיני".

 

 

היסטוריה: מטוס "איתיחאד" נחת בנתב"ג עם סמלי איחוד האמירויות    (צילום: אבי חי, הנרי פטרוב )

היסטוריה: מטוס "איתיחאד" נחת בנתב"ג עם סמלי איחוד האמירויות    (צילום: אבי חי, הנרי פטרוב )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
המטוס בנתב
היסטוריה באוויר: נחיתת מטוס "איתיחאד" בנתב"ג(צילום: AFP)

Первый самолет Etihad Airways (ОАЭ) в аэропорту Бен-Гурион. Фото:  The TLV Spotters ()
המטוס על הקרקע

 

 

בסרטון שצייץ אחרי פרסום דבריו ב"ידיעות אחרונות", אמר אל-עוטייבה כי "המסר היה שכל ההתקדמות שראיתם עד כה, והעמדות שמשתנות כלפי ישראל, עלולות להתערער בגלל הסיפוח. רציתי לוודא שאנשים מבינים איך ראינו את האפשרות הזאת ואת הסיכונים שקשורים אליה.

 

"אני חושב שההחלטות האלה נוטות להתקבל דרך עדשות פנימיות ומוגבלות פוליטית. מפלגות מסוימות רואות את זה דרך האינטרס שלהן או הצד שלהן על המפה הפוליטית, ויכול להיות שזה הסבר מאוד טוב, אבל לפעמים אנחנו לא חושבים על ההשלכות האחרות, איך מדינות אחרות או פלטפורמות מסוימות יגיבו לזה, ואני רוצה לוודא שזה חלק מהשיח - חלק מהשיח עם הציבור הישראלי".

 

במקביל, שר החוץ של איחוד האמירויות ינאם בשבוע הבא בכנס של ארגון יהודי, במסגרת הוועידה השנתית של הוועד היהודי-האמריקני (AJC). לפי ההערכות, הוא יתייחס לסוגיית הסיפוח ויצטרף לקריאה של השגריר בארה"ב להימנע מהמהלך. באירוע ישתתפו גם קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, מזכ"ל ליגת העולם המוסלמי שייח ד"ר מוחמד אלעיסא וראש הממשלה החליפי ושר הביטחון בני גנץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים