מכתב איומים בתיבת הדואר של שופטת העליון: "תוצאה של הסתה מתמשכת"
משמר בתי המשפט התלונן במשטרה על מכתב איומים שהונח בתיבת הדואר בביתה של השופטת ענת ברון: "תוכן שפל, ניסיונות להלך אימים על שופטי ישראל לא ירתיעו אותם". נתניהו: "לגלות אפס סובלנות, רק החודש התלוננתי על איומים", לפיד האשים: "תוצאת ההסתה שמגיעה ממנו"
משמר בתי המשפט הודיע הבוקר (א') כי הגיש תלונה במשטרה בעקבות מכתב איומים שנשלח לשופטת בית המשפט העליון ענת ברון. לא נמסר מה תוכן האיום. "העניין מצוי בחקירה ומשכך לא נוכל להוסיף בעת הזו", נאמר בהודעה מטעם משמר בתי המשפט. משטרת מרחב ירקון פתחה בחקירה, וציינה כי המכתב נמצא בתיבת הדואר בבית השופטת ביום שישי.
מטעם הרשות השופטת נמסר כי "מכתב האיום שנשלח אל שופטת בית המשפט העליון ענת ברון, על תוכנו השפל, הוא תוצאה ישירה של הסתה מתמשכת ושלוחת רסן נגד הרשות השופטת ושופטיה. ניסיונות להלך אימים על שופטי ישראל לא ירתיעו אותם והם ימשיכו לבצע את מלאכתם ללא מורא".
לא ברור עדיין אם לדבר יש קשר לאיומים כלפיה, אך בחודש שעבר הייתה ברון אחת משני השופטים שביטלו את הריסתו החלקית של בית המחבל שהיה מפקד החוליה שרצחה את דביר שורק ז"ל באוגוסט אשתקד. היא והשופט עוזי פוגלמן ביטלו את צו ההריסה לקומה השנייה של בית המחבל מחמוד עטאונה. השופט דוד מינץ היה בדעת מיעוט וטען שלא צריך לבטל את צו ההריסה.
ברון ופוגלמן הסבירו בהחלטתם שרעייתו של המחבל ושלושת ילדיו מתגוררים בקומה שיועדה להריסה ושהם חפים מפשע. הם ציינו גם כי קיים חשש שההריסה לא תשמש להרתעה אלא לעונש, וכי הזמן שעבר בין הפיגוע להוצאת צו ההריסה "מביא לניתוק הקשר התודעתי", כלשונם.
אותה פסיקה הביאה לזעם כלפי ברון ברשתות החברתיות. בציוץ בטוויטר מהחודש שעבר, למשל, פורסמה תמונתה של ברון עם הכיתוב הבא: "זו השופטת ענת ברון. בדיוק לפני כשנה היא הוציאה צו האוסר על צה"ל להרוס את בית המחבל שאנס ורצח באכזריות את אורי אנסבכר בת ה-19. היום היא חזרה על אותו מעשה מתועב, הפעם עם ביתו של המחבל שרצח את דביר שורק. אין לבית משפט אזרחי כל סמכות לדון בעניינים בטחוניים. בג"צ עולה לנו בדם!".
ברון בת ה-66, שמונתה לבית המשפט העליון ב-2015, נחשבה אז לחיזוק לצד האקטיביסטי של השופטים. רק לאחרונה למשל ישבה בהרכב השופטים שביטל את חוק ההסדרה. ברון התמחתה בלשכת היועץ המשפטי למערכת הביטחון, וב-1979 הוסמכה לעורכת דין. לאחר 12 שנים כעורכת דין עצמאית, מונתה ב-1991 לשופטת בבית המשפט השלום בתל אביב, וב-2002 קודמה לכהונת שופטת בבית המשפט המחוזי בעיר.
הוועדה לבחירת שופטים מינתה אותה לשופטת בבית המשפט העליון בספטמבר 2014, והיא נכנסה לתפקיד בינואר 2015. היא חברתה הקרובה של נשיאת העליון הנוכחית, השופטת אסתר חיות. בנה של ברון, רן, נהרג בפיגוע טרור במסעדת מייק'ס פלייס בתל אביב ב-2003.
נתניהו גינה, והזכיר: "רק החודש הגשתי 3 תלונות"
ראש הממשלה בנימין נתניהו גינה הבוקר בישיבת הממשלה את האיומים כלפי השופטת. בהודעתו הזכיר את האיומים שעליהם התלונן כלפיו וכלפי בני משפחתו. "יש לגלות אפס סבלנות כלפי כל מי שמאיים ברצח על שופטים ונבחרי ציבור כאחד. רק החודש הגשתי במשטרה שלוש תלונות על איומים ברצח נגדי ונגד בני משפחתי. אני קורא למשטרה לפעול במהירות ובעוצמה כדי להדביר את נגע ההסתה - אין לו מקום בקרבנו".
גם שר המשפטים אבי ניסנקורן גינה את האיומים כלפי השופטת ומסר: "המתקפה המתמשכת על מערכת המשפט מסוכנת - ומסכנת את חוסנה של מדינת ישראל. יש שופטים בירושלים והם ימשיכו לבצע את עבודתם ללא מורא".
ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד אבי חימי, אמר: "השופטים ואנשי מערכת אכיפת החוק עושים עבודת קודש בשמירה על הדמוקרטיה וכל ניסיון להלך עליהם אימים הוא חציית קו אדום נוסף. עלינו לפעול במהרה ולשים קץ לתופעה בזויה זו, ואני קורא למשטרת ישראל לפעול בנחישות לאיתור שולחי המכתב".
ראש האופוזיציה יאיר לפיד תקף את ראש הממשלה וטען כי "האיום על שופטת בית המשפט העליון הוא תוצאה ישירה של ההסתה שמגיעה מנתניהו. זה על שמו", מסר יו"ר יש עתיד-תל"ם.
שר הכלכלה עמיר פרץ מסר כי "עלינו לעשות הכול כדי שאיש, לא איש פרטי ולא פוליטיקאי, יהלך אימים על שופטים". לדבריו, "כשיש איומים על שופטים ואיומים על עיתונאים הדמוקרטיה הישראלית רועדת. קו מחבר בין המקרים, ושניהם כתוצאה מאווירה ציבורית שעלינו, נבחרי הציבור, מוטל לשנות".