חולה קורונה שוחרר מבית החולים. החשבון: מיליון דולר
אמריקני בן 70 חלה בקורונה ואושפז במשך חודשיים בבית חולים בסיאטל. כששוחרר הוא התבקש לשלם יותר ממיליון דולר. ביטוח ממשלתי לאזרחים ותיקים יכסה את ההוצאות, אך הוא מרגיש אשם על הסכום האסטרונומי
אמריקני בן 70, שחלה בנגיף הקורונה והיה קרוב למוות, נדרש אחרי שחרורו מבית החולים לשלם סכום עצום עבור הטיפול הרפואי: 1.1 מיליון דולר. כך דיווח ה"סיאטל טיימס".
מייקל פלור פונה לבית החולים בצפון סיאטל ב-4 במרץ. הוא היה באשפוז במשך 62 ימים. בשלב מסוים בבית החולים הוא כמעט מת מנגיף הקורונה, והצוות הרפואי צלצל לאשתו ולילדיו כדי שיוכלו להיפרד ממנו.
פלור הצליח להתאושש מהנגיף, וב-5 במאי - לקול תשואות הצוות הרפואי - הוא שוחרר מבית החולים. כששוחרר הוא קיבל את החשבון: 181 עמודים מפורטים ובסופם הסכום האסטרונומי - 1,122,501.04 דולר.
החשבון על הוצאות הטיפול של פלור כולל 9,736 דולר ליום על מיטה ביחידה לטיפול נמרץ, קרוב ל-409,000 דולר על העברתו לחדר סטרילי - שבו שהה 42 ימים, 82,000 דולר על החיבור למכונת הנשמה במשך 29 ימים וקרוב ל-100,000 דולר על יומיים של טיפול רפואי בזמן שאובחן כחולה אנוש.
פלור לא ישלם את הוצאות האשפוז, מכיוון שיש לו את הביטוח הממשלתי Medicare לאזרחים ותיקים. אך במדינה שבה עלויות הטיפול הרפואי הן מהיקרות ביותר בעולם - ונושא ביטוח הבריאות והוזלת המחירים שנוי במחלוקת - פלור אומר שהוא מרגיש "אשם" בגלל שמשלמי המסים יממנו את הוצאות הטיפול שלו.
"עלה מיליון דולר להציל את החיים שלי, וכמובן שאני מרגיש שהשקיעו את הכסף היטב... אבל אני גם יודע שאולי אני היחיד שיגיד את זה", צוטט ב"סיאטל טיימס".
במהלך משבר הקורונה אישר הקונגרס תוכנית גרנדיוזית שנועדה למנוע את השבתת הכלכלה האמריקנית. התוכנית כוללת פיצויים בהיקף 100 מיליון דולר לבתי חולים וחברות ביטוח פרטיות שמסייעים לחולי קורונה.