שיעור המאובחנים בת"א כפול מבשאר הארץ; צה"ל ממליץ להגביל אירועים
מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה של צה"ל קובע כי האזורים המרכזיים עם שיעורי התחלואה הגבוהים הם יפו, שכונת התקווה, שוק לוינסקי ומתחם התחנה המרכזית. יממה בלבד לאחר שנפתחו מחדש אולמות האירועים הומלץ בדו"ח מרכז המידע להגביל אירועים המוניים
במסמך שפורסם הבוקר (שני) מטעם מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה, גוף של אגף המודיעין של צה"ל, צוין כי תל אביב-יפו ממשיכה במגמת התחלואה המשמעותית שנרשמת בה בשבועיים האחרונים. שיעור הבדיקות החיוביות בעיר הוא כפול מהשיעור הארצי שנרשם אתמול, ועומד על שלושה אחוזים.
במסמך של צה"ל הומלץ לשקול הגבלת אירועים המוניים. זאת, יממה אחת בלבד לאחר שהותר לקיים אירועים משפחתיים בהשתתפות של עד 250 אורחים. במסמך צוין כי יש "לשפר את אפקטיביות קטיעת שרשראות ההדבקה. בכלל זה יש לשקול הגבלת אירועים המוניים עד שיכולת זו תיבנה".
המלצה נוספת שעולה מהמסמך היא "לעלות מדרגה באכיפה (קנסות ונוכחות מוגברת של גורמי האכיפה) של ההנחיות הקיימות (בידוד ועטיית מסכות - בפרט בחללים סגורים ובתנאי צפיפות)".
עוד צוין כי "פתיחת אירועים המוניים התאפשרה בעיקר במדינות בעלות יכולת לקטוע במהירות שרשראות הדבקה. בנוסף, מערכות החינוך נפתחו בהדרגה ותוך הקפדה על כללי ריחוק מחמירים".
אתמול אובחנו 130 בני אדם כחולים או כנשאים של נגיף הקורונה. כך עולה מנתוני המל"ל המעודכנים שפורסמו הבוקר. אתמול בוצעו 8,746 בדיקות - ירידה משמעותית לעומת השבוע שעבר, אז בוצעו בין 12 ל-17 אלף בדיקות מידי יום. ביום שבת בוצעו כמעט 7,000 בדיקות.
1.4% מכלל הנבדקים אתמול נמצאו חיוביים, בדומה ליום שבת - אז עמד שיעור המאובחנים החיוביים על 1.5%. מספר המונשמים (25) והחולים במצב קשה (32) נותר ללא שינוי משמעותי.
בסך הכל, בישראל אובחנו עד כה 19,128 חולי קורונה - ומספר החולים הפעילים עומד נכון לעכשיו על 3,433. עד כה נפטרו מהנגיף בישראל 302 בני אדם.
על פי הנתונים, נכון לאתמול היו בתל אביב-יפו כמעט 400 בני אדם שאובחנו עם הנגיף – מתוכם 140 הם זרים. מהנתונים עולה כי 29% מהחולים הם בגילאי 9-0, 47% בגילאי 49-20, 13% מן החולים הם בני 69-50, 2% בגילאי 89-70 והשאר לא ידועים.
על פי הסקירה של צה"ל, האזורים המרכזיים עם שיעורי התחלואה הגבוהים ביותר כרגע הם מרכז יפו, שכונות עג'מי וגבעת עלייה ביפו, שכונת התקווה, שוק לוינסקי ומתחם התחנה המרכזית. בסקירה צוין כי "שכונות צפופות מעלות את הסיכון להתפשטות מהירה של המגיפה". עוד צוין כי הרוב המכריע של המאובחנים נחשפו לנגיף בבית ובמשפחה, 9% במוסד חינוכי, 5% באירוע או בילוי משותף ו-3% בלבד במקום העבודה.
אמש הלך לעולמו בבית החולים שיבא בתל השומר אושרי אסולין, בן 26 מכפר סבא שהתגורר לאחרונה בבני ברק, כתוצאה מסיבוכים מאוחרים של נגיף הקורונה - לאחר שכבר החלים מהנגיף. גורמים בבית החולים סיפרו כי הוא נפטר בעקבות סיבוך נדיר - דלקת בשריר הלב. לאסולין לא היו מחלות רקע לפני שנדבק בנגיף.
אסולין לקה בתסמונת קוואסקי, תסמונת נדירה שהופיעה אצל ילדים בודדים שחלו בקורונה. הוא הורדם והונשם באמצעות מכשיר אקמו בשיבא במשך תקופה ארוכה, גם לאחר שהחלים מקורונה.
בגלל מצבו הקשה, לפני חודש משפחתו של אושרי ביקשה מהציבור להתפלל לשלומו, ואלפים השתתפו בתפילה. הוא התגורר לאחרונה בבני ברק אחרי שחזר בתשובה. אימו עובדת כסייעת בגן תות בכפר סבא שנסגר לפני כחודש נסגר בגלל חשש להדבקה בקורונה. היא נבדקה ונמצאה שלילית לנגיף.
עד אמש, הצעירה מבין 300 קורבנות הנגיף בישראל הייתה בת 29 שסבלה ממחלה ממארת סופנית, חלתה בקורונה ונפטרה לפני כמעט חודשיים. הגבר הכי צעיר שנפטר מהנגיף בארץ עד אמש הוא אבישלום רוזיליו, בן 33 ממגדל העמק, שהלך לעולמו לפני כחודש והותיר אחריו אישה ותינוק בן שנה.
אתמול אובחנו 83 בני אדם כחולים או נשאים של הנגיף. זאת לאחר שבכל אחד מחמשת הימים הקודמים נדבקו לפחות 170 איש בנגיף. הירידה במספר הנדבקים אתמול קשורה כנראה בירידה חדה במספר הבדיקות.