נעצרו ראשי רשויות בפרשת שוחד ומרמה
במסגרת חקירת פרשה רחבת היקף, נעצרו 16 חשודים ועוכבו לחקירה עשרה נוספים. בעצורים ראשי רשויות במגזר הערבי, סגן ראש מועצת באר יעקב ובעליה של רשת החינוך טומשין. לפי החשד, הרשת העבירה שוחד לראשי רשויות על מנת לזכות במכרזים למתן שירותי חינוך
המשטרה עצרה הבוקר (יום ב') 16 חשודים ועיכבה לחקירה עשרה נוספים במסגרת חקירת פרשת שוחד ומרמה ברשויות מקומיות. בין העצורים ראש מועצת ערערה בנגב נאיף אבו עראר, ראש מועצת כעביה ראפע חג'אג'רה, ראש רשות נוספת ששמו אסור בפרסום, סגן ראש מועצת באר יעקב נועם ששון וכן שמוליק טומשין, בעליה של רשת החינוך הנושאת את שם משפחתו ומנכ"ל הרשת גדי מלוביצקי. לפי החשד, רשת טומשין העבירה שוחד לראשי רשויות באמצעים שונים ועקיפים על מנת לזכות במכרזים למתן שירותי חינוך ברשויות המקומיות.
בית משפט השלום בראשון לציון האריך את מעצרם של 16 חשודים. שניים מהחשודים ישהו במעצר עד יום חמישי, 12 עד יום ראשון הבא ושניים נוספים עד יום שלישי הבא.
מהמשטרה נמסר כי החקירה המורכבת ורחבת ההיקף נוגעת לכמה רשויות מקומיות ברחבי הארץ והיא נפתחה "מתוך מטרה לחשוף עבירות, להגיע לחקר האמת ולחזק את שלטון החוק בדרגי השלטון המקומי". העצורים חשודים במעורבות בעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה, הלבנת הון ועבירות על פי פקודת מס הכנסה.
החשודים פעלו לכאורה על מנת לקדם מכרזים שבאחריות הרשויות המקומיות בתמורה ללקיחת טובות הנאה שוות כסף, "וזאת לכאורה בניגוד לחוק ותוך פגיעה באינטרס הציבורי".
החקירה מנוהלת על ידי משטרת ישראל, בשיתוף פקיד שומה חקירות תל אביב ברשות המיסים ובליווי פרקליטות מחוז מרכז. משטרת ישראל מסרה כי "תמשיך לחשוף ולחקור עבירות מתחום טוהר המידות בכל מקום בו יש חשד לשחיתות ציבורית הפוגעת בסדרי השלטון ובמנהל התקין".
עורך הדין שרון נהרי, שמייצג את אחד מראשי המועצות וחשוד נוסף, הכחיש בשמם את המעשים המיוחסים להם. עו"ד אייל בסרגליק, שמייצג את סגן ראש מועצת באר יעקב נועם ששון, מסר: "למרשי אין כל קשר לחשדות שהוצגו. לא הייתה ביכולתו להשפיע על שום מכרז והוא אף מנע מעצמו כל פעילות בכל נושא בהסדר ניגוד העניינים".